Geluksmomentjes februari #1

Hey! Fijn dat je weer meekijkt. Een week die werd gedomineerd door veldrijden, lekker eten en het afscheid van een collega. Het overdaad aan alles wat lekker is, heeft de week wat minder afgesloten, maar ik kijk er met een fijn gevoel op terug.

Maandag na school werd onze innerlijke kunstenaar nog eens los gelaten. Sinds ze in de kleuterklas zit, merk ik dat ze veel meer dingen kan: met de schaar knippen, gezichtjes tekenen, langer geconcentreerd zijn, liedjes zingen,… Heel fijn dat ik nu niet het hele huis moet ombouwen voor maar 5 minuutjes.

img_7127

Lore mocht soms ’s morgens wat tv kijken voor ze naar school vertrok, maar dat proberen we nu minder aan te moedigen. Daarom staat haar tafeltje in de keuken met allerlei knutselmateriaal. De ochtenden dat ze tv kijkt komen nog maar zeer zelden voor en daar ben ik heel blij mee.

img_7133

Dinsdag kreeg ik een whatsapp van een collega. Zij was bezig met het beschilderen van het kistje waar we alle herinneringen van onze ex-collega in deden. We hadden die week een etentje waar we hem uitzwaaiden met zijn pensioen. Dit waren zijn twee vroegere logo’s van de winkel.

img_7136

Woensdag heb ik jammer genoeg geen foto’s genomen.
Donderdagavond gingen we met alle collega’s en onze baas dan uiteten bij Promessa in Eersel. We zaten in de Foodbar in plaats van het restaurant. Hier waren alle porties iets kleiner en kon je zoveel gangen bestellen als je wou en ze hadden leuke tafeldecoratie 😉

img_7149img_7151img_7156

Vrijdag was het pedagogische studiedag bij Lore op school. Aangezien Tim en ik moesten werken, ging zij een dagje naar opa. Ze was zo enthousiast dat ze niet eens stil kon staan om een foto te nemen. Het hoogtepunt was dat ze met Tiber (hun hond) kon spelen en gaan wandelen.

img_7158

Die dag kwamen mijn nieuwe regenlaarzen aan. We gingen zaterdag ergens naartoe waar het gegarandeerd modderig ging zijn. Jammer genoeg heb ik weinig keuze in modieuze schoenen (lees: maat 44), maar deze vond ik best oké vanuit de mannensectie 😉 Ze liepen redelijk comfortabel, maar net zoals bij de meeste regenlaarzen heb je twee paar dikke sokken nodig.

img_7169

En toen het éénmaal zaterdagmiddag was, vertrokken we richting Lille. Want daar was namelijk de Krawatencross! Haha, ik ben er echt helemaal ingedoken en vond het leuk om eens een cross van dichtbij te zien. Het enige wat jammer is, is dat het seizoen bijna op zijn einde loopt.

img_7188

In ons huishouden is er toch een onzichtbare strijd als het om sport gaat, namelijk België-Nederland. En dit is natuurlijk niet anders bij het veldrijden. Mijn favoriet is Wout van Aert (onderste twee foto’s)…

img_7197img_7204

en Tim de zijne is Mathieu van der Poel. We lachen er zelfs om dat we allebei een jas moeten kopen met hun namen op en dan hand in hand lopen rond het parcours 😀 (sorry voor de slechte kwaliteit foto’s, maar die mannen gaan zo snel en dit in combinatie met ijskoude vingers op een iPhonescherm)

img_7208

Jammer genoeg won Wout van Aert niet, maar het was wel een zeer spannende wedstrijd. Ik ben heel blij dat we zijn geweest en het is zeker voor herhaling vatbaar. De sfeer, de frisse buitenlucht, het heen- en weer geloop én de bonkende feesttent op de achtergrond waren echt tof.

img_7224

En ’s avonds gingen we naar een verjaardagsfeestje van een vriendin gevuld met lekkere hapjes, drankjes en super toffe cadeautjes. Helaas kreeg ik die avond wat last van mijn darmen dus zijn we niet al te lang gebleven. Ik merk dat ik na 21u beter niets meer kan eten om alles zo rustig mogelijk te maken (doordat ik prikkelbaar darmsyndroom heb).

img_7229

Lore bleef die nacht bij haar grootouders dus konden wij een keertje uitslapen. Toch kunnen we haar nooit lang missen. ’s Morgens zat ze alweer fijn met haar papa te tekenen.

img_7232

Terwijl ik het huis opruimde en de was deed, gingen zij samen naar het bos. We hadden opdracht gekregen van de juffrouw om maandag een steen mee te brengen naar school. Lekker de regenlaarzen aan en springen in die plassen. Tim stuurde mij deze foto.

img_7235

Deze namiddag kwam er weer een veldritwedstrijd op tv dus zaten wij om 15u weer aan de buis gekluisterd. Lore had heel ons huis overhoop gehaald, maar dat hoort er eenmaal bij als mama en papa even de cross willen volgen.

img_7241

En om het weekend af te sluiten, besloten we cupcakes met hagelslag te maken. Iedereen zijn keukenschort aan en bakken maar. Lore begint steeds meer te helpen in de keuken en ik merk dat ik moet leren ontspannen. Ik ben altijd panisch dat ze morst of iets breekt, maar door mijn paniekerig gedoe loopt het sneller fout af dan dat ik ze gewoon laat doen. Herkenbaar voor iemand?

img_7244

Volgende week krijgen we het iets rustiger dus ik hoop meer tijd vrij te maken om te schrijven. Zoals jullie vorige week lazen, ben ik aan een nieuw verhaal begonnen en heb er deze week weer veel inspiratie voor opgedaan. Lore haar slaapritme is nog steeds niet helemaal in orde dus ik hoop ook wat te kunnen bijslapen.

Liefs,
Stephanie 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s