Geluksmomentjes februari #2

Een extra huisgenoot, een tupperware-avond en sneeuw! Als ik er op terugkijk, was het een heel toffe week. Ik heb weer enorm genoten van alle kleine dingen in mijn leven.

Maandag was een productieve dag. Nadat ik gepoetst had, was het tijd om de stoelbekleding te wassen. Ik probeer dit 1 x per jaar te doen en meestal in de zomer. Zo kan ik ze buiten laten drogen, maar ze zagen zo vuil dat het nu al moest. Wij hebben een paar maanden geleden vaak de open haard aangestoken en dat merkte ik zowel in onze gordijnen als de stoelbekleding.

img_7246

Lore had die dag super veel energie. Je zou denken dat ze uitgeput is na een dag in de kleuterklas. ’s Avonds besloten we haar nog een beetje uit te putten en maakte we een groot fietsrondje in de buurt.

img_7251

Dinsdagavond kwamen mijn vriendinnen langs voor een Tupperware-avond. Ik ben zelf niet zo van de keukenartikelen, maar er zat toch van alles bij wat ik kon gebruiken. Nele van Pizza Party Friday Night zorgde voor de nodige uitleg én lekkere hapjes.

img_7267

Er was iemand die woensdag niet wou opstaan van haar dutje.. Hoewel ze dan meestal redelijk gefrustreerd is, was ze toen heel knuffelig. Het duurde zeker een uur vooraleer ik haar slaapzak mocht uitdoen.

img_7280

’s Avonds had madam blijkbaar grote honger en was ik wat traag met opscheppen. Dan maar rechtstreeks uit de pan, mama…

img_7285

Deze week was de fase waar er absoluut geen t-shirt of trui over haar hoofd mocht dus dan werden het maar kleedjes. Hier was ze super fier, want donderdag mocht ze haar ‘trouw’kleedje aan. (Onze foto’s zijn trouwens binnen, dus volgende week laat ik er een aantal zien)

img_7293

En die dag kreeg ik lekkere taart want mijn collega was jarig. Hoewel ik nog steeds aan het uitvogelen ben wat ik nu beter wel en niet kan eten, gaat het echt al stukken beter dan een paar maanden geleden.

img_7295

Vrijdagochtend was er geen ontsnappen aan: het trouwkleedje werd terug gedragen. Lore wordt meestal wakker met een soort vogelnestje achter op haar hoofd. Waarschijnlijk van het heen en weer wrijven over haar kussen. Gebruiken jullie balsem bij jullie kleuter? En zou dit hiervoor helpen?

img_7298

Ik was bij de Plus aan het sparen voor een nieuwe handdoekenset en de eerste spulletjes zijn binnen. Wij hebben al jaren een mix van verschillende kleuren en materialen dus nu was het tijd voor iets meer kleur en dat alles bij elkaar past. Iets met volwassen zijn.

img_7301

Tim had het eten voor onze koopavond gemaakt. Deze potjes met Shepherd’s Pie gingen mee en we hebben weer lekker gegeten. We proberen om beurten te koken, zodat we niet elke week fast food moeten afhalen.

img_7305

En blijkbaar hadden wij dit weekend een gast. Jules kwam mee naar huis en Lore was helemaal in de wolken. ’s Avonds pyjama aan en lekker samen tv kijken. Het is de bedoeling dat we heel het weekend foto’s maken en deze met uitleg in het dagboek van Jules plakken. Maandag leest de juffrouw dan voor aan de hele klas hoe zijn weekend was geweest.

img_7314

Toen ik die avond van mijn werk vertrok, lag er al een fijn laagje sneeuw op de auto.

img_7315

Zaterdagochtend mochten ze voor de tv ontbijten aangezien we niet altijd een logeervriendje hebben. Opperste concentratie! Maar zie die propere stoelbekleding op de achtergrond 😀

img_7316

Toen ik beneden kwam van het douchen kwam Lore fluisterend naar mij toe. “Mama, kom kijken. Er ligt sneeuw buiten!” En ja hoor, het was weer winter wonderland. Ik blijf het prachtig en magisch vinden.

img_7320

Zaterdagmiddag gingen we naar Geenen schoenen voor Lore nieuwe schoenen halen. Haar oude winterschoenen begonnen te knellen dus hebben we in de sale nog een paar leuke botjes gevonden. En natuurlijk moest Jules weer mee…
(De rode wangetjes zijn wat gevoeligheid van het koude weer. Lore heeft een heel gevoelig huidje dus de minste irritatie is zichtbaar.)

img_7324

Aangezien onze kapoen net zo zot is op sneeuw als haar mama, gingen we daarna nog een stuk wandelen en fietsen. Op verschillende plaatsen was hij al gesmolten, maar er was nog genoeg voor sneeuwpret.

img_7330

Die avond sneeuwde het zo0 hard. Echt enorm grote vlokken en het was prachtig om te zien. Ik ben er speciaal voor naar buiten gelopen 😀 Helaas bleef hij niet liggen.

img_7332

Zondagochtend gingen we zwemmen bij Dommelslag in Overpelt. Achteraf daar nog lekker iets eten en onze meid was klaar voor een dutje. Heerlijk om te zien hoe graag ze in het water is.

img_7339

Ze was zelfs zo moe dat ze amper at van haar spaghetti. Ik vind het dan altijd zonde om weg te gooien, maar we kregen het mee naar huis. Ik vind dit zo’n goed initiatief. Eten verspillen is gewoon all round niet goed en het is tof om te zien dat zij hier iets aan willen doen. Lore heeft het nog helemaal opgegeten als avondmaal.

img_7344

Om het weekend af te sluiten keken we gezellig naar het veldrijden, gingen we een blokje wandelen en maakten we deze hapjes. De ‘croissants’ waren gevuld met kaas en hesp (geleerd op de tupperware-avond) en de andere waren wraps met philadelphia en kipfilet. Allebei super gemakkelijk om te maken en lekker.

img_7345

Hebben jullie ook genoten van de sneeuw? Ik las daarstraks dat het gaat draaien richting lenteweer en daar kijk ik ook wel weer naar uit. Terug wat zachtere temperaturen en wat meer buiten leven.
Volgende week begint meteen goed, want morgen leveren ze Lore haar nieuwe bed. Ik ben heel benieuwd!

Liefs,
Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s