Geluksmomentjes februari #4

Deze week heb ik ons trouwalbum afgemaakt, ben ik begonnen aan een nieuw manuscript en is de carnavalgekte in alle hevigheid losgebarsten. Van antibiotica tot kommen vol snoep, het was mij weer het weekje.

Hij begon een beetje in mineur. Onze kleine meid had dinsdagmorgen meteen heel veel pijn en vooral tijdens het plassen. Op een gegeven moment heb ik haar gewoon in bad gedaan en daarna naar de dokter. Diagnose: blaasontsteking. Vijf dagen antibiotica, maar al na het tweede lepeltje was ze veel beter. Gelukkig vindt ze het drankje heel lekker 🙂

img_7422

Mijn grootmoeder ligt sinds maandag in het ziekenhuis en dus ging Lore een mooie tekening voor haar maken. Je ziet het hier niet meteen op, maar sinds kort kan ze al echt gezichtjes tekenen. Mooi om te zien hoe dit ontwikkelt nu ze naar de kleuterklas gaat.

img_7427

’s Avonds was het wat slechter weer, maar aangezien Lore nog enorm veel energie had, gingen we een blokje wandelen/fietsen. Vraagje: op welke leeftijd hebben jullie een echte fiets met zijwielen gekocht? Tim wou dit misschien doen voor haar derde verjaardag, maar ik twijfel of dit niet te vroeg gaat zijn.

img_7428

Woensdag gingen we op jacht naar een carnavalspak. Toen ik haar vroeg wat ze wilde zijn, was haar antwoord resoluut “een roze prinses, mama.”. Zo gezegd, zo gedaan. En in mijn opinie: de mooiste prinses die er bestaat. Ze was zo fier. Ze heeft het niet meer uitgedaan.

img_7434

’s Middags lekkere wortelstamp gemaakt. Ik vind dit zo lekker met Unox-worst, alleen vind ik die wortels schillen een enorme knoeiboel en deze joekels vroegen om veel werk.

img_7443

Ik was vorige week nog aan het denken hoe blij ik was dat ik deze ronde niet ziek was geweest. Ik had proberen veel te slapen, veel water te drinken en genoeg fruit te eten. Natuurlijk heb ik te hard geroepen, want donderdag werd ik wakker met een geweldige keel- en amandelontsteking dus zaten Lore en ik allebei aan de antibiotica.

img_7447

Vrijdag was het tijd voor carnaval op school. ’s Ochtends mochten ze vrij verkleed en hadden ze carnavalsbal waar ze met confetti en slingers mochten spelen. Kroontje op en zwaaien maar met die scepter.

img_7460

’s Morgens was het heel leuk om aan de schoolpoort te staan. Alle kinderen waren verkleed en zelfs de leerkrachten hadden super hun best gedaan. Hoewel ik weinig geef om carnaval, is het wel prachtig om te zien hoe hard de kinderen ervan genieten.

img_7464

Ik ben geen grote tv-kijker meer en toen ik vrijdag ziek thuis was, besloot ik dan maar aan ons trouwalbum te beginnen. Deze hadden we geselecteerd om af te drukken en ik had er nog liggen van mijn vrijgezellenfeest en deze van Tim. Nu pas zag ik echt wat voor een prachtige dag(en) het was/waren en hoe dankbaar we mogen zijn met onze vrienden en familie.

img_7469

Ik had deze week een nieuw klein vaasje gekocht voor deze billy buttons en het voelde al een beetje als lente. P.S. Als iemand weet waar ik zo’n zetel als rechtsonder op het mood bord kan vinden, gelieve dit door te geven 😉

img_7471

’s Middags mochten we gaan kijken terwijl de kleinsten op de carnavalswagen een rondje deden terwijl de andere kinderen in de stoet liepen. Lore en haar klasje waren verkleed als sneeuwpoppen. De wagen was iets te hoog voor de kleuters dus moest de juffrouw hen af en toe opheffen 🙂

img_7489img_7492

Die avond begon ik met het uittypen van mijn laatste verhaal. De laatste weken heb ik vooral het plot en verschillende scènes genoteerd, maar nu was het tijd om alles in manuscript-vorm uit te schrijven. Best spannend, maar wel leuk. Het zal nog weken/maanden duren vooraleer ik het einde bereik, maar het proces wordt steeds leuker en leuker.

img_7498

Doordat een collega verlof had, werkte ik zaterdag tot 17u. Tim had een heel leuke dag gehad met Lore en terwijl hij ’s avonds met vrienden rugby ging kijken, kropen wij lekker samen in de zetel. Ze had van papa een nieuwe pyjama gekregen met een ijsbeerhoofd dus dat was lekker zacht knuffelen.

img_7511

Ik had een paar dagen eerder nieuwe verf gekocht en hier gingen we deze morgen meteen mee aan de slag. Vanaf nu koop ik mijn eieren alleen nog maar in doosjes van 6. Ideaal om verf in te doen en de gaatjes kan je gebruiken om de verfborstels in te steken.

img_7517

Daarna terug de carnavalskleren aan en naar de stoet kijken met neefje Nolan. Ik had eerst bang dat ze het allemaal te luid en druk zou vinden, maar ze vond het fijn. En de berg snoep die we mee naar huis namen, heb ik al een verstopplaats moeten geven.

17015418_10154505701204385_238047569_o

Er waren heel leuke wagens en groepen, maar deze vond ik veruit de beste. Ze waren heel creatief geweest en het gebruik van schuim was zeer leuk voor de kinderen. Uiteindelijk ging het om wegenwerken die in het centrum zijn uitgevoerd dus iedereen kon er mee lachen.

img_7527

Onderweg had Tim de verkleedkriebels gekregen en dus was Lore haar kroon kwijt…

img_7529

Maar dat vond ze niet zo erg, want ze was volledig uitgeteld. De stoet duurde bijna twee uren en het heeft een grote indruk achtergelaten. In het begin twijfelden we nog om te gaan, maar ik ben heel blij dat we zijn geweest. Het was een mooie stoet en we stonden op een stuk dat niet te druk was. Lore heeft haar ogen uitgekeken en een leuke middag gehad.

img_7531

Eenmaal thuis heeft ons prutske nog even in de zetel geslapen terwijl wij een bord vol lekkers met een glaasje wijn maakten. Verwarming aan en lekker genieten van de zondagmiddag.

16997461_10154505701209385_121636480_n

Morgen begint officieel de vakantie voor Lore en als bij geluk moet Tim morgen ook niet werken dus we hebben een extra dag samen. Natuurlijk staan er wat klusjes op het programma, maar ook de binnenspeeltuin met vrienden en hun kinderen.

Ik hoop dat jullie ook genoten hebben van carnaval en als je er helemaal niet van houdt, hoop ik dat je er geen last van heb gehad 😉

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s