Geluksmomentjes maart #1

Lore haar eerste schoolvakantie, opruimwoede en een stukje tekst over waarom ik nu juist elke week deze Geluksmomentjes schrijf. Als ik moest kiezen voor de twee overheersende thema’s deze week, dan zouden het kabouters en speeltuinen zijn.

Zaterdag was er een H&M-winkel geopend in Lommel. Ik ben niet naar de opening geweest (gelukkig maar, want er stond een hele rij buiten aan te schuiven), maar maandag ging ik met Lore een kijkje nemen. De winkel op zich vind ik mooi, maar de kleding is niet altijd mijn smaak. Voor Lore heb ik wel twee leuke kleedjes gevonden.

img_7538

Dinsdag ging Tim Lore van de crèche halen (hier ging ze een paar dagen naartoe wanneer wij moesten werken aangezien het herfstvakantie was) en onderweg zaten ze in een stortbui. Ik kreeg deze foto doorgestuurd. Arme Lore en Tim. En dan dat handje wat haar boterhammetje omklemd.. Snel de douche in en lekker warme kleren aan.

img_7545

Woensdag was Tim vrij dus konden we lekker genieten van een uitgebreid ontbijt met versgeperst appelsiensap. Kleurrijke rietjes erbij en het was feest. Ik vond het fijn dat we haar eerste schoolvakantie toch grotendeels met ons drieën hebben kunnen spenderen. Het is toch net een tikkeltje fijner als papa er ook bij is.

img_7549

In de namiddag werd het slecht weer dus we besloten ’s morgens nog van het zonnetje te genieten. Ik merk aan mezelf dat het tijd wordt voor de lente. Terug wat meer zon op mijn gezicht en wat meer buiten leven. Ik begin binnen zelfs al minder ‘winters gezellig’ te maken: fleurige kaarsen, dekentjes worden opgeruimd, winterkleren iets meer achterin de kast,… Laat die zon maar komen!

img_7551

Ik was wel heel blij met het mooie weer, want die ochtend gingen we de Schattenzoektocht ‘Het verloren kabouterdorp’ doen. Deze begint aan de Meerpaal in Lommel. Er zijn twee trajecten en wij hebben de buggy-vriendelijke en iets kortere route genomen. Je komt kabouterhuisjes tegen waarin opdrachtjes zitten. Als je deze goed uitvoert, vind je een code die je op het einde van de tocht toegang verleend tot het kabouterdorp. Jammer genoeg hadden papa en mama het niet goed gedaan, dus kregen we het kabouterdorp niet te zien (boehoe!)

img_7554

De tocht was toch de moeite waard (2,3 km) en onderweg hadden we een mooi uitzicht over de waterplas bij het Parelstrand. En natuurlijk maakten deze twee het plaatje helemaal af. Dit zijn de dagen waar ik het meest dankbaar voor ben. Samen leuke dingen doen en genieten van elkaar.

img_7563

En daar hield de pret niet op. Het weer sloeg om en onze kapoen had energie voor 10, dus gingen we naar Binnenspeeltuin Lommel. We waren hier maandag ook al geweest met vrienden en we merken dat Lore er vertrouwder wordt en zich goed kan uitkuren. En aangezien het vakantie is, doen we er maar meteen een pannenkoek (of twee!) bij.

img_7568

Na 2 uren was ze nog niet weg te krijgen. Deze foto is het resultaat van uren buiten wandelen, uren spelen en teveel suiker (want ja, ze heeft achteraf van mij nog een ijsje gekregen).

img_7574

Ik sta al weer een paar weken in opruim-modus. Dingen die ik al meer dan een jaar niet heb gebruikt, worden verkocht/weggeschonken/weggegooid. Woensdagavond waren onze DVD-dozen aan de beurt. Ik heb mijn boxen van Charmed, Veronica Mars en mijn Twilight-serie online gezet voor te verkopen, een grote doos heb ik naar mijn broer gegeven en nu hebben we nog één doos over die we nog niet willen wegdoen.

img_7550

Donderdag verwende ik mezelf een beetje, want ik kocht de nieuwste Flow Magazine en kleine paaseitjes van Tony’s Chocolonely. Met trots kan ik zeggen dat er nog zeker vijf eitjes inzitten. Dit heeft mede te maken met het feit dat ik ze verstop voor Lore en Tim 😀

img_7585

Die dag las ik ook dit artikel van Shifra: Waarom je houten planken/lepels goed moet verzorgen. Ik had hier nog nooit over nagedacht, maar aangezien mijn houten lepels er aardig licht en ‘harig’ uitzien, ga ik dit zeker proberen.

houten-lepels-verzorgen

Tim was die dag thuis met Lore en toen ik ’s avonds binnenkwam, lagen deze op mij te wachten. Ze hadden het boek Het smelt van Lize Spit gekocht en een mooi schilderij voor mij gemaakt. Echt ongelooflijk lief. Momenteel lees ik iets minder, omdat ik zelf een verhaal aan het schrijven ben. Ik vind het moeilijk om mij dan volledig te laten gaan in beide verhalen, dus ik focus mij op één ding, maar deze ligt klaar op het nachtkastje.

img_7595

Vrijdag gingen Tim en Lore op bezoek bij haar grootouders. Ze had ’s morgens al gevraagd of ze haar vlindervleugels aan kon doen naar de crèche, maar dat is dan weer zielig voor de andere kindjes die niet verkleed zijn. Daarom maar ’s avonds mee naar oma en opa.

img_7601

Zaterdagnamiddag kwam tante Freja op bezoek dus had Lore ’s morgens met haar papa Paddenstoel cakjes gebakken. Het waren van die mini cakejes. Echt ideaal voor een verjaardagstraktatie op school of voor een feestje.

img_7613

Na het bakken gingen ze samen lekker iets drinken en een koekje eten in het centrum. Een echte vader-dochter date 🙂 Bij Coffee Lounge Anneke hebben ze een speelhoekje met tekenspullen en een Ikea-keukentje. Tim kan even genieten van wat rust terwijl Lore fijn ligt te spelen.

img_7608

’s Middags even met een dekentje op de zetel. Hoe heerlijk is het om kind te zijn. Gewoon op de zetel kruipen en tv kijken wanneer je moe bent. Mama en papa die je op je wenken bedienen. Zalig. Ik ben er dan ook maar even bij gaan liggen.

img_7615

Deze middag zijn we met mijn ouders en mijn broer zijn gezin weer naar de Binnenspeeltuin Lommel geweest. Lore haar neefje had voor haar dit kussentje gegrepen uit de automaat. Lief he!

img_7619

Ze hebben echt vier uren aan een stuk liggen rondlopen, klimmen, rollen, springen,… Het was bijna onmogelijk om een foto te nemen van de deugnieten. Het was er nog steeds druk, maar iets minder omdat het ook Kinderstad was. Lore is hier nog een beetje te jong voor, maar ik denk dat we volgend jaar wel eens gaan kijken.

img_7630

Toen we die twee eindelijk even rustig kregen, was het mijn kans om een foto te nemen. Helaas nam het eten Lore haar concentratie wat weg, maar Alicia staat er in ieder geval lachend op 😀 Ze hebben zich enorm uitgeleefd en het was zeker voor herhaling vatbaar. Elke keer weer zie ik hoe Lore andere dingen leert ontdekken en over haar angsten voor het onbekende heen stapt. Onze kapoen is best groot qua lengte en zeer verbaal, dus af en toe moet ik mij blijven herinneren dat ze nog niet eens 3 jaar is. Wat worden ze toch groot.

img_7620

Vandaag even een klein stukje om de Geluksmomentjes van deze week af te sluiten. Sommige mensen vragen “Waarom deel jij dit met anderen? Wat hebben anderen aan deze foto’s van jouw week?” Het lijkt egoïstisch, of ik wil showen hoe goed mijn leven is, maar dat is niet wat ik hiermee wil doen. Maar wat dan wel?

 • Oh nee, mijn kind was deze morgen compleet doorweekt. Wat ben ik een slechte ouder. Of misschien hebben meerdere mensen niet naar het weerbericht gekeken?
 • Hey! Misschien moet ik ook maar weer eens wat versgeperst appelsiensap maken voor het ontbijt. 
 • Een kaboutertocht? Dat zou onze zoon/dochter wel eens leuk kunnen vinden. Weer iets leuks te doen dit weekend!
 • De binnenspeeltuin in Lommel. Daar ben ik nog niet geweest. Misschien kunnen we het een keertje proberen en de kids meteen pannenkoeken laten eten.
 • Oef gelukkig. Ik ben niet de enige die zwicht voor de smeekbede en mijn kind ook nog een ijsje laat eten.
 • Ziet, zij verwend zichzelf ook met chocolade-eitjes en deelt deze met niemand. Het is oké om dit ook voor mezelf te doen.
 • Hmm, misschien moet ik ook maar weer eens een spontaan cadeautje voor mijn wederhelft kopen. En wat ziet die tekening er leuk uit. Die verfpennen van de HEMA kunnen dienen als verjaardagscadeau.
 • Het is geen carnaval dus ik kan mijn kind niet laten rondlopen in verkleedkleren. Foert, Stephanie laat haar kind zo ook rondlopen dus ik ook!

Dit zijn de dingen die ik bij jou (als lezer) wil uitlokken. Binnen kijken bij een ander en zien dat hun leven ook niet perfect is. Dat zij niet altijd de meest pedagogisch verantwoorde ouder is en dat haar huis ook een puinhoop kan zijn. Ik wil je dingen laten zien die wij doen met ons kind, omdat ik weet hoe moeilijk het is om altijd weer iets nieuws te verzinnen. Of hoe je op een kleine, lieve manier de liefde van je leven kan laten voelen hoe geliefd hij of zij is. Ik deel mijn Geluksmomentjes met jou, omdat ik hoop dat jij meer kijkt naar jouw geluksmomentjes en zo mogelijk er nog meer maakt. Het leven is zoo mooi, we moeten gewoon iets vaker stilstaan bij de kleine dingen.

Liefs,
Stephanie 

2 Comments

 1. Amaai, op die foto van Tim met Lore bij het water lijkt Lore ineens al véél groter :-O groeispurtje ofwa!? 😀 en, tof dat je ook zo even schrijft waarom je die foto’s wel wilt delen met de rest van het internet 🙂 Groot gelijk! Ik vind het alvast altijd heel leuk om het te lezen (misschien ook omdat ik je nu al een paar keer irl gezien heb 😉 )

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s