Geluksmomentjes maart #2

Mijn hernieuwde Bones-verslaving, mijn prachtige boekenkast en het zaaaaaalige lenteweer. Officieel is het nog geen lente, maar voor mij is hij dit weekend al begonnen. Kijk je weer mee naar wat ik deze week heb gedaan?

Maandag was de eerste dag terug na de krokusvakantie. Het was tijd. Ik merkte dat ze meer stimulatie en contact met kinderen van haar eigen leeftijd nodig had. Ze werd die morgen wakker en wou spontaan twee staartjes. Ik vind het altijd heel schattig, maar het duurt maar een paar seconden. Toen ik ze in de namiddag ging halen, waren er geen staartjes meer te bespeuren 😀

IMG_7640

Zoals jullie lazen in Geluksmomentjes maart #1 ben ik bezig met opruimen. Wij hadden enorm veel DVD’s die we nooit meer zagen en een paar series gaan we proberen te verkopen. Ik wou mijn collectie van Bones ook wegdoen, maar het leek me leuk om deze nog een keertje te zien. Ik ben maandag begonnen met seizoen 1 en vandaag zit ik al bij seizoen 2. Ik heb zelfs tot seizoen 9, maar nu blijkt dat ze al aan seizoen 12 zitten. Ik weet al wat er op mijn verjaardagslijstje komt te staan 😀

IMG_7651Via de Plus kon je sparen voor keukenaccessoires van Joseph Joseph. We hadden vorig weekend onze kaart vol en Tim wou graag deze lookpers. Ik had verwacht dat de kwaliteit misschien wat minder was, maar dat is allesbehalve. De volgende spaarkaart wordt gebruikt voor een stoommandje.

IMG_7642

Woensdag was klusdag. Tim en ik begonnen om half 9 meteen met Lore haar kamer. Alle meubels gingen eruit (ze heeft nog drie ingebouwde kasten) en deze schilderijenplank van Ikea hingen we op. Natuurlijk werd deze niet voor schilderijen gebruikt, maar voor boeken. Lore heeft boeken waar ze mee mag spelen en voorleesboeken, die op deze planken staan.

IMG_7653

Toen ik Lore ’s middags van school ging halen, was ze zo blij met haar paraplu. De enigen die last hebben van de regen zijn wij, de kinderen vinden het wel gezellig 🙂 Ik vond dit zo’n schattige foto, met haar Plop-paraplu en haar egel-boekentas.

IMG_7669Het weer was die dag echt slecht. Het is geen seconde droog geweest, dus zijn we allemaal vroeg in onze pyjama gekropen. We hadden een paar meter van de kleurrol genomen en kleuren maar.

IMG_7659

Terwijl Lore en Tim hiermee zoet waren, kon ik mijn boekenkast inrichten. Deze stond eerst boven, maar nu in de woonkamer en ik ben er super gelukkig mee. Hiervoor stond er een massieve, donkere gesloten kast dus dit zorgt ervoor dat de ruimte veel lichter is en groter lijkt.

IMG_7662

Toen ik mij donderdagochtend aan het klaarmaken was, ging Lore even rustig bij haar knuffels liggen om een boekje voor te lezen. Ze ligt op de oude matras van haar kinderbedje. Ik ga er nog een stofje omheen doen zodat het een echt leeshoekje wordt. Ik ben dolgelukkig dat ze graag boekjes leest. Ik hoop dat ze dit blijft vasthouden als ze ouder wordt.

IMG_7674

Vrijdag scheen de zon zalig toen ik naar mijn werk ging. Het beloofde een mooie dag te worden en ik baalde een beetje dat ik de hele tijd binnen moest zitten. Daarom besloot ik een wandeling te maken vooraleer ik naar de winkel ging. Het was nog best frisse wind, maar je zag dat iedereen ervan genoot. Iedereen is gelijk een stuk vriendelijker.

IMG_7679IMG_7681

Op vrijdagen wordt Lore altijd opgehaald van school door haar grootouders. Hier wordt ze altijd verwend met de leukste en lekkerste dingen. Ze zou de dag daarna ’s morgens weer naar hun gaan dus mocht ze blijven logeren.

IMG_7684

’s Avonds kreeg ik deze foto. Helemaal uitgeteld van een schooldag en alle plezier bij oma en opa. Nog eventjes tv kijken voor ze haar bed in ging. P.S.: ik wil ook zo graag deze pyjama. Waarom worden alle leuke dingen alleen maar in het mini gemaakt?

IMG_7690

Toen ik die avond thuiskwam van het werken, vond ik het heel raar om te weten dat ze niet in haar bedje lag. We hadden het last minute beslist dus ik moest er een beetje aan wennen. Dan maar de zetel op met Bones en thee.
De zaterdagochtend was al helemaal raar. Ik werd door niemand wakker gemaakt, Tim was werken en Lore bij haar grootouders. Het was heel raar om het zo stil te hebben ’s morgens , maar ik heb er ook wel eventjes van genoten.

IMG_7691

Zaterdagmiddag was de temperatuur best oké (buiten de frisse wind) dus we besloten meteen naar buiten te trekken. Ik heb nu echt nood aan lente. Ik wil de zonnestralen voelen op mijn huid, vlinders door de tuin zien vliegen en vogeltjes horen fluiten.

IMG_7695

Hoewel Lore het best leuk vond met stoepkrijt, denk ik dat mama en papa zich harder hebben geamuseerd.

IMG_7697

Aangezien het de komende weken beter weer wordt (ik las zelfs iets van 18 graden!) gingen we snel een dunnere jas voor Lore kopen. We gingen even kijken of ze iets bij de H&M hadden en ja hoor… het werd weer een zak spullen. Ze stond echt enorm goed met dit denimjasje en de trui met batmanlogo konden we onmogelijk laten liggen. Die H&M hier in het centrum, is slecht voor onze portemonnee.

IMG_7699

Jongens, wat was het vandaag mooi weer! Ik wist dat het lekker ging worden, maar zo mooi… Vanaf de eerste zonnestralen, gingen we in de veranda zitten/spelen. Terwijl Lore ‘eten’ maakte voor mij, begon ik met het schrijven van deze Geluksmomentjes.

IMG_7708

Af en toe even thee en koekjespauze. Ik was blij dat ik Lore al wat zomerse kleren kon laten aandoen. Ik had een paar maanden geleden dit hemdje gekocht, maar ik vreesde dat het al te klein zou zijn. Gelukkig past het nog net.

IMG_7711

Niet de meest flatterende foto van mezelf, maar even om je een idee te geven van mijn witheid (en ik heb de verzadiging, a.k.a. warme kleuren van deze foto al hoger gezet plus ik draag dagcrème met lichte bruine kleur).  Nu ben ik geen zonneklopper, maar een beetje minder witheid is echt nodig.

IMG_7713

In de namiddag besloten we naar mijn schoonbroer en zijn gezin te fietsen. We wilden optimaal genieten van het mooie weer en het gaf ons de kans om hun onze trouwfoto’s te laten zien. Lore kreeg een lief cadeautje van hun, namelijk dit poppetje, genaamd Casey.

IMG_7714

’s Avonds genoten we na van lekkere hapjes met een glaasje wijn. We hebben alle drie genoten van het mooie weekend en het prachtige weer. Aangezien het nog goed weer blijft, kijk ik al uit om lekker in de veranda te zitten of rondjes te wandelen en te genieten van de zonnestralen.

IMG_7716

Zoals je al wel doorhad, is mijn planning om volgende week te genieten van het lenteweer. Ik hoop ook wat meer te kunnen schrijven. Af en toe is ons leven best hectisch dus ik hoop ergens een paar uurtjes voor mezelf te kunnen vinden dat ik in het zonnetje kan schrijven aan mijn verhaal.

Heb jij genoten van het weer? En nog leuke plannen voor volgende week?

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s