Geluksmomentjes maart #3

Bereid je voor op vele foto’s van een ziek kindje. Onze pruts was flink ziek geworden, maar in tussentijd hebben we wel nog een paar leuke dingen kunnen doen. Lees je weer mee?

Van zondag op maandag werd ze ineens heel fel ziek. Meer dan 39 graden koorts en heel lusteloos. Maandagmiddag haalde ze zelfs de 40 graden. Ze at en dronk heel weinig, maar sliep gelukkig wel veel. En het fijnste was dicht tegen mama aan. Mijn persoonlijke kacheltje.

IMG_7725

Terwijl ik aan het poetsen was, ging ze eventjes naar haar moeke waar ze na een paar minuten in slaap viel op de zetel. Ze had flinke koorts, maar tegelijkertijd ook heel koud. Het was echt zo zielig.

IMG_7728

Ze is de hele dag niet van de zetel afgekomen en aangezien Tim laat moest werken, at ik die avond alleen. Diner for one please! En aangezien ik dan niet heel gezond moet doen, heb ik de groenten eventjes overgeslagen. Een hele broccoli voor mij alleen vond ik wat overdreven 😀

IMG_7734

Mijn moeder was die dag gaan winkelen in Mol (de planning was om samen te gaan, maar dat ging door Lore helaas niet meer). Ze had voor mij een nieuwe kaars van Rituals meegenomen. Ze ruiken heel lekker en gaan lang mee. Voorheen had ik de geur Sweet Sunrise en deze is Woody Vanilla.

IMG_7738

Aangezien Lore niet naar school kon, bleef Tim dinsdag thuis van zijn werk. ’s Middags was ze een beetje beter dus ging hij met haar naar de kinderboerderij bij Vossenmeren. Even wat vitamine D opdoen.

IMG_7744

Ik was dinsdagmiddag iets vroeger van het werk vertrokken om bij Lore te zijn. Ze was nog niet helemaal fit. Ik had haar eventjes voor de televisie gezet met een appeltje terwijl ik de was ging ophangen. Zo vond ik haar terug.

IMG_7762

Ik heb al een tijdje een klein cadeautje voor een zwangere vriendin liggen en nu had ik eindelijk eens tijd om het in te pakken. Leuk he met die gestempelde theepotten? Mijn bedoeling was om het in de brievenbus te gaan steken, maar met onze zieke kapoen is het nog steeds niet gebeurd.

IMG_7764

Woensdagochtend was Lore terug naar school gegaan. De koorts was minder en er zat wat meer leven in. Na school gingen we meteen door naar Hasselt waar de stockverkoop van Clavis Uitgeverij aan de gang was. Het werd gehouden in de Abdijsite Herkenrode. Echt een super mooie locatie.

IMG_7767

Binnenin waren allemaal kleine hoekjes gemaakt met de favoriete kinderkarakters en kleine zandbakjes. Aangezien wij vaak de boekjes van Anna lezen, vond ik deze natuurlijk heel leuk. De stockverkoop werd in een klein gedeelte gehouden, maar het was super gezellig en druk. Ik had niet verwacht zoveel mensen te zien. Er stonden boekjes aan super goedkope prijzen, maar ook gewoon de laatste nieuwe edities.

IMG_7768

Terwijl mama in de boeken dook, kozen Tim en Lore voor de digitale versie. Heel schattig om haar zo te zien met die grote koptelefoon. Tim droeg het eerste boek al dat we gingen kopen.

IMG_7770

Dit hoekje van Lotta de kip was zo schattig. Lore was er niet weg te slaan. Ik had deze gedeeld op mijn persoonlijke instagram-account en ’s avonds kreeg ik bericht van Clavis Uitgeverij of zij deze ook mochten delen op hun Instagram. Natuurlijk vond ik dit meer dan fijn en achteraf las ik dat één van de auteur er een comment had ondergezet dat ze zo blij werd van zo’n leuke foto -smelt-

IMG_7776

We zijn die dag buiten gelopen met vier nieuwe boekjes en volgens mij was Anna het dominerende karakter. Er zijn ontelbare boekjes van en ik vind dat ze alles heel goed uitleggen aan de hand van de belevingswereld van het kind. Gisterenavond (zaterdag) las ik Piep, het is Pasen van Liesbet Slegers voor aan Lore. Nu vraagt ze sindsdien elke vijf minuten wanneer ze paaseitjes mag gaan zoeken #wordennogvierlangeweken

IMG_7777

De omgeving van de Abdijsite was zo mooi dat het een genot was om er rond te wandelen. Het weer was die dag vrij zonnig dus we hadden het getroffen.

IMG_7775IMG_7778

Donderdagochtend leek Lore een terugval te hebben. Ze was heel stil, wou niets eten en het enige wat ze binnenkreeg was twee slokjes melk. Ik had besloten haar toch naar school te doen en te hopen dat het iets beter zou gaan. Helaas zei de juffrouw dat ze niet echt in haar doen was dus hebben we ze de rest van de week thuis gehouden.

IMG_7783

Via de Etos kan je nu nog een paar weken sparen voor een Essie-toilettasje met glasvijl en twee nagellakken. Aangezien Essie mijn favoriete merk is, deed ik hier graag aan mee. Mijn kasten zitten vol met shampoo’s, crèmes en tandpasta, maar ik had alle punten en kon dit zakje gaan halen.

IMG_7797

Zaterdagnamiddag ging Tim boodschappen doen en deed Lore nog een dutje op de zetel. Ze had geen koorts meer gehad en na dit dutje was ze helemaal opgeknapt. Haar eetlust kwam stilaan terug en tegen de avond was ze weer haar energieke zelf. Gelukkig. Ik vind het altijd zo zielig als ze ziek is. Ik voel me dan zo hulpeloos.

IMG_7809

Aangezien Lore helemaal in de Paassfeer zit, hebben we besloten om de paasboom te zetten. Ik dacht dat Pasen binnen twee weken was, maar ik zou Stephanie niet zijn als ik het niet fout had.. Nu maar hopen dat hij het de volgende vier weken volhoudt.

IMG_7832

Tim wou graag een nieuwe zomerjas dus gingen we ’s middags naar Bergmans Fashion Outlet. Ik had ook geluk, want ik vond er twee heel leuke zomerkleedjes. Ik kan al niet wachten om ze te dragen. Laat die zonneschijn maar komen.

IMG_7828

Omdat Lore haar eetlust terug had, gingen we daarna snel iets eten. We gaan zelden samen uit eten omdat Lore nogal een wriemelkont is. Ze kan onmogelijk langer dan 2 minuten stil zitten. Het zal wel eigen zijn aan 2 jarigen, maar we besloten het kort te houden. De energie die ze kwijt was in het begin van de week, heeft ze volledig hervonden vandaag.

IMG_7822

In de namiddag gingen we op bezoek bij een ex-collega van Tim en zijn vrouw. Zij konden helaas niet op onze bruiloft komen, maar hebben een heel leuk trouwcadeau gekregen. We zijn al volop aan het kiezen wat we gaan doen.

IMG_7837

Net zijn we nog even de buitenlucht gaan opzoeken. Ook al was het weer niet optimaal (wat waait het hard?!), maar het deed ons wel goed. We hebben met zen drietjes veel binnen gezeten voor Lore dus wat frisse lucht was zalig.

IMG_7835

Zoals elke avond de laatste weken, ga ik volop verder werken aan mijn verhaal. Momenteel heb ik al 17.000 woorden getypt en ik heb nog zoveel meer te vertellen. Ik ben trots dat het vorm krijgt en dat ik het elke dag nog zo graag schrijf. Wie weet kan ik het ooit met jullie delen.

Liefs.
Stephanie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s