Geluksmomentjes maart #4

Het officieel begin van de lente, een nieuwe loopfiets voor Lore en een food coma. Terwijl ik dit schrijf, vallen de laatste zonnestralen van de dag door het raam en het is de perfecte afsluiter voor een perfecte week.

Maandag was een goede ochtend. Lore was super goed wakker geworden en zat vol deugenietstreken. Hier moest ze lachen omdat ze de hele tijd deed of ze hard ging niezen.

IMG_7838

Alle mama’s kennen dit wel. Het huishouden is nooit gedaan en soms moet je gewoon dingen doen wanneer je kapoen alleen rondloopt. Als de kinderen zichzelf kunnen entertainen is er geen probleem, maar wanneer dit niet het geval is… Dan kan de beste onder ons eens haar geduld verliezen. Ik kwam dit lijstje tegen en vond het geniaal. In plaats van de kids af te leiden, kunnen we ze ook laten helpen. Ik zeg niet dat alles meteen vlot gaat, maar zij amuseren zich en jij kan verder met je taken. Zo leren ze al bepaalde zaken die ze toch moeten kunnen.

IMG_7845

Bij 2-3 jarigen staat vieze kleding in wasmand doen… Lore en papa hebben het misschien wat al te letterlijk genomen 😀

IMG_7854

In Geluksmomentjes maart #3 las je misschien al dat ik veel aan mijn verhaal werk en er veel plezier uit haal. Deze week was niet anders. En het ging extra goed aangezien ik mijn nagels in een echte lentekleur had gelakt. Normaal gezien iets te bubblegum-achtig voor mij, maar het was die dag officieel lente dus ja.

IMG_7857

Woensdag was het ook weer heel mooi weer, dus gingen we met de fiets naar het school en terug. Momenteel geniet ik nog van de lente, maar ik wacht vol (slechte) spanning tot de eerste niesbuien komen. Ik hoop zo dat ik ooit uit mijn allergieën groei.

IMG_7859

Lore bracht die dag tuinkers mee uit het klasje. Ze hadden een week geleden de zaadjes gepland en er de rest van de week goed voor gezorgd. Ze was super trots!

IMG_7860

En woensdag is het pannenkoekendag. Meestal is het mijn mama die klaarstaat met de eerste pannenkoek als we thuis komen, maar woensdag was het Tim. Ik had voorheen een siroop die een bittere smaak had. Ik vond hem niet honderd procent lekker dus had mama deze pot voor mij meegebracht. De echte pannenkoekensiroop (ook al staat er dat het voor tussen de boterham is).

IMG_7861

Freja had Lore maandag een cadeautje gegeven, namelijk een gips-paasei om te verven. Aangezien Lore echt alle kleuren wou gebruiken, gingen er een paar dagen overheen, maar woensdagnamiddag was hij eindelijk klaar. Hij is wat zwaar voor in de paasboom, dus we geven hem een plaatsje op haar slaapkamer.

IMG_7862

Die dag gingen we ook nog naar de bibliotheek. Ze hebben er elke woensdag van 14u tot 15u voorleesuurtje. Helaas was Lore nog net een beetje te klein voor de verhaaltjes van die dag, dus zijn we maar een beetje gaan puzzelen en boekjes gaan uitzoeken. We hebben één voorleesboek van Kaatje, twee DVD’s van Dora en een Puzzel van Kleine Huppel uitgeleend. Ik merk dat ze er plezier uithaalt dus vanaf nu gaan we elke woensdag (doet even een vreugdedansje!).

IMG_7869

Lore mocht deze week haar fiets mee naar school nemen. Ze heeft er eentje van Minnie Mouse, die wij voornamelijk voortduwen. Ze kan dan gemakkelijk trappen, maar ze lijkt nog niet sterk genoeg om het zelf te doen. Ik had opgemerkt dat veel kindjes een loopfiets hadden, dus konden we het niet laten om er ook eentje voor haar te kopen. En natuurlijk werd het een roze 😀 Ze was er heel gelukkig mee en nu het weer zo mooi is, kunnen we lekker veel oefenen.

IMG_7887Deze week hadden we voor mij en Lore nieuwe lenteschoenen gekocht. Ik had deze al langer op het oog en ze zitten als gegoten. Zoals jullie konden lezen in Vrouwen met grote voeten koop ik al mijn schoenen bij Van Loock (deze heb ik besteld via hun webshop), maar sindsdien ben ik erachter gekomen dat Torfs ook een enorm grote collectie heeft voor vrouwen met grote maten. Ik heb al twee paar schoenen op het oog die deze zomer mijn schoenencollectie gaan verreiken.

IMG_7875

De laatste paar dagen probeer ik tijdens mijn middagpauze even in de zon te gaan zitten en ik merk dat het mij deugd doet. Ik ben dan even uit de winkel (dus helemaal niet bezig met mijn werk) en ik krijg de nodige vitamine D binnen. Hoewel het al meer dan 14 graden was, was de wind nog wat frisjes.

IMG_7876

Zoals je kan zien, gebruikt Lore haar fiets ook binnenshuis. Ik weet dat ik hier strenger in moet zijn, maar ik ben gewoon zo blij dat het ze het leuk vindt. Het is nog een beetje oefenen om het onder de knie te krijgen, maar ze geniet ervan.

IMG_7893

Vrijdag had ze bij oma en opa dit leuke paasmandje gemaakt. Het is raar, maar dit is het eerste jaar dat we echt zo in de paassfeer zitten: knutselen, voorlezen, op school, paasboom samen versieren, eieren,… maar ik vind het wel heel leuk.

IMG_7908

Zaterdagmiddag gingen we nog wat van de zon genieten, terwijl Tim buiten ging sporten. Een jaar geleden hebben we geïnvesteerd in gewichten voor hem en buiten heeft hij hier voldoende plaats voor. Ik vond deze foto van Lore enorm grappig. Je ziet haar gewoon afvragen wat de bedoeling hiervan is 😀

IMG_7940

Dan maar gezellig toekijken terwijl ik op mijn nieuwe blokfluit speel en schudt met de sambabal, denkt ze. Even ter info: die blokfluit was niet mijn idee… Oh mannen, daar moeten ze ook een stopknop op zetten.

IMG_7944

Wij gingen die avond op bezoek naar vrienden van ons in Herentals en aangezien die vriendin net geopereerd was, gingen we op zoek naar iets leuks om mee te nemen. We waren bij Ixora geweest en hadden we heel leuke dingen gevonden. Ik moest alleen even zoeken waren Lore naartoe was gelopen 😉

IMG_7949

Tim had die ochtend ook paaseieren (geen chocolade) gekocht. Ik vind dit de lekkerste gekookte eieren ooit en de kleuren maken het al helemaal feestelijk.

IMG_7952

Die avond konden ze me naar huis brengen met een hijskraan. Onze vrienden hadden super lekkere hapjes gemaakt met een heerlijke pasta die daarop volgde. Terwijl we nog wat zaten na te borrelen, kwamen ze ineens af met dit dessert. Jongens, het zomerseizoen komt eraan. Het is de bedoeling ik een paar kilo’s lichter wordt…

IMG_7961

Deze middag ging ik een vriendin helpen verven die dinsdag gaat verhuizen. We hebben heerlijk wat kunnen bijpraten, maar ik weet zeker dat mijn armen morgen dood zijn. Ik vind het wel altijd heel leuk om te doen, verven. Het heeft iets rustgevend.

IMG_7967

Zoals jullie weten, is Tim sushi-verslaafd en hij had er vandaag zoveel zin in, dat we het gewoon hebben besteld. Ik bracht het mee van Hamachi en we hebben het lekker buiten kunnen opeten. We hebben ons lounge-set terug in de tuin gezet dus nu is de lente echt officieel begonnen.

IMG_7969

Terwijl Lore met haar nieuwe loopfiets bezig was, genoten wij een beetje van het zonnetje. Aangezien mijne man weigert normaal te kijken voor een selfie, was dit het beste dat ik kon vinden…

IMG_7971

Daarna gingen we even op bezoek bij mijn schoonouders. Jullie hebben hem al vaak zien voorbij komen, maar Tiber is echt haar favoriet. Ze zit hem gewoon de hele tijd te knuffelen. Zo lief om te zien.

IMG_7986

Mijn schoonouders waren aan het ‘babysitten’ op een hond van vrienden en Lore ging hun even uitleggen hoe alles reilt en zeilt. Ze houdt ze goed in het gareel 😀

IMG_7988

Het was een super leuke week en ik hoop dat volgende week even tof wordt. We hebben geen specifieke plannen, maar ons kennende… veranderd dit binnen een paar dagen wel. Ik hoop dat iedereen al flink heeft genoten van het weer en dat jullie dit volgende week nog meer kunnen doen.

Liefs,
Stephanie 

2 Comments

  1. Hihi, Lore is écht een grappig kindje hé 😀 die foto met de gewichten… hilarisch! 😀 En, ik ken dat… Joachim kan ook écht nooit normaal op een foto staan, ook altijd met een gekke bek, tsss 🙂 Maar, hé… als wij, vrouwen, er maar goed opstaan hé 😉 x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s