Geluksmomentjes april #1

Schrijven in het zonnetje. jeugdboekenweek en een tripje naar Plopsa Indoor Hasselt. Het was een week waar ik eindelijk wat slaap heb kunnen inhalen en genoot van het rustige leven. Kijk weer mee!

Jullie konden lezen in Geluksmomentjes maart #4 dat Lore van Tim een blokfluit en sambabal had gekregen. Maandagochtend gingen we met de fiets naar school en ja hoor… ze moesten mee. Ze hebben ons van ver gehoord.

IMG_7997

Het was die dag prachtig weer en na het poetsen kroop ik met mijn notitieboek buiten om verder te werken aan mijn verhaal. In totaal heb ik maar een uurtje buiten gezeten. Iets met zo wit als sneeuw en brandende zon…

IMG_8001

Dinsdag werd Lore opgehaald uit school door haar grootouders en ze was zo fier als een gieter. De juffrouw had namelijk haar nagels blauw gelakt. De dagen die volgde, werd er bijna over niets anders gesproken. Ze wil al eventjes nagellak, maar ik gebruik liever geen echte nagellak. Dat in combinatie met de disselvant om hem eraf te doen, vind ik nogal harde producten. Gelukkig heb ik kindernagellak gevonden en wordt hij maandag geleverd.

IMG_8015

Woensdagochtend vonden we dit briefje op de ontbijttafel. Tim vertrok deze week extra vroeg en was vaak laat thuis. Hij miste Lore daarom heel hard. Lief he 🙂 Het zijn de kleine dingen zoals dit, die mijn hele dag kunnen maken.

IMG_8017

Woensdag was het hoog nodig dat we nieuwe kleren gingen kopen voor Lore. Ik had al wel wat besteld via Zara, maar dat zou pas volgende week aankomen. Het weer werd zo goed dat ze wel iets moest hebben voor naar school. We sprongen de JBC plus Torfs binnen en kwamen hiermee buiten.

IMG_8020

In de namiddag gingen we met de fiets op weg. Het weer was die dag net iets minder, dus toch maar terug die dikke jas aan. Sinds deze week heeft Lore de kracht/vaardigheid gevonden om zelfstandig te fietsen. Het is telkens maar een klein beetje, maar het begin is gemaakt.

IMG_8021

We gingen weer naar de bib en ze liep al meteen door naar de speelhoek. We hebben weer een paar dvd’s en boekjes mee naar huis genomen. Ik heb opgemerkt dat ze met haar handen over alle ruggen van de boeken gaat en alles in zich opneemt. Mijn hart maakt elke keer weer zoveel sprongetjes als we hier zijn. Ik hoop echt dat ze een liefde voor boeken krijgt.

IMG_8024

Het was jeugdboekenweek en deze lag bij de inkomhal: Eleanor & Park. Dit boek heb ik het laatste jaar al meerdere malen zien verschijnen op social media, dus ik heb het met moeite achter gelaten. Maar het staat wel op mijn lijstje om uit te lenen. Hihi, zie die nageltjes van Lore 🙂

IMG_8028

Daarna kwam Freja op bezoek en Lore besloot de show te stelen. Benodigdheden: smeerkaas, batmantrui, spiegel en een grote dosis guitigheid. Oh ja, en achteraf een doek met heel veel zeep.

IMG_8031

Ik had die dag voor mij zelf ook een boek geleend bij de bib. Ik had geprobeerd geen boeken mee te nemen, aangezien ik thuis nog een toren ongelezen boeken heb liggen, maar deze moest mee. Het is een kort boek vol anekdotes en tips over schrijven van Kristien Hemmerechts.

IMG_8032

Vrijdagavond laat, besloot ik hieraan te beginnen met een grote kop thee. Ik heb in een half uur zeker twintig bladzijden gelezen dus hij is goed. Ik ben zelfs aan het overwegen om het aan te schaffen.

IMG_8051

Vrijdag was het de laatste dag school voor de paasvakantie en Lore bracht haar zelfgemaakte paasmandje mee, gevuld met lekkere paaseieren. Van haar grootmoeder en papa mocht ze geen paaseitjes eten vooraleer mama het had gezien en aangezien ik koopavond had, vond ik het heel knap dat deze nog vol was toen ik thuis kwam.

IMG_8052

Tim heeft deze week echt enorm veel moeten werken en zaterdag moest hij weer. Toen hij die dag rond 17u thuis kwam, stond er een koude Duvel voor hem klaar. En voor mij een glaasje wijn. Laat dat weekend maar beginnen!

IMG_8057

Vandaag gingen we naar Plopsaland Indoor in Hasselt. In het begin van de week leek het slecht weer te worden, dus had ik beloofd dat we gingen. Nu kan je erop vertrouwen dat een (bijna) driejarige dit niet vergeet, dus ook al was het prachtig weer: wij gingen naar Plopsaland! Fijn samen met zijn drietjes in de eendenbootjes.

IMG_8061

Daarna lekker geschminkt worden als Mega Mindy. Lore vindt het super leuk om te doen alsof ze Mega Mindy is, maar heeft volgens mij nog maar twee afleveringen gezien 😀 Ze was volledig in haar nopjes toen ze zichzelf in de spiegel zag. Een paar uren later hingen we allemaal vol glitters en roze schmink, maar een leut dat ze had.

IMG_8073

Na een tijdje binnen en buiten gespeeld te hebben, was het om 14u tijd voor de Bumba-show. Helaas was het wel in het Frans, maar gelukkig praten die twee niet echt veel. Ik ben er geen grote fan van, maar de kinderen vonden het heel leuk.

IMG_8101

Tussen alle Studio 100 liedjes, attracties en shows, genoten mama en papa ook eventjes van een momentje rust. Of toch voor een paar minuten, want de volgende show stond al klaar, namelijk…

IMG_8103

Pasen met Klus! Lore heeft er echt van genoten. We hebben gezongen, gedanst en gelachen. Daarna was het tijd om naar huis te gaan. Twee minuten in de auto en ze lag in een diepe slaap. Ik vond Plopsa Indoor Hasselt een zeer fijne plek, maar toch blijft Plopsaland de Panne mijn favoriet. Het is bijna niet te vergelijken.

IMG_8111

Hoe was jullie week? Ik ben gelukkig gespaard gebleven van 1 april – grappen. Jullie ook?
Oh en nog even een update… Ik ben gisteren begonnen aan het vijfde seizoen van Bones. The addiction is real 😀

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s