Geluksmomentjes april #2

We hebben de eerste week van de paasvakantie overleefd: Kleuterbezigheden, continue stroom van K3-liedjes en de eerste barbecue van het jaar. Het eerste gedeelte zit erop en we bereiden ons voor op het het tweede. Kijk je mee?

Ja jongens, Lore haar eerste schoolvakantie is maandag officieel begonnen. Nu was de uitdaging om ervoor te zorgen dat we voldoende te doen hadden, want haar energieniveau is enorm hoog. Daarom begonnen we ’s morgens al meteen met poetsen, in konijnenpak. That’s how we roll 😉

IMG_8125

’s Middags werd het ineens goed weer, dus gingen we naar de kinderboerderij in Vossemeren. Iemand was meer dan blij om daar te zijn. Ikzelf was er nog nooit geweest, maar Lore komt hier vaker met Tim als ik werken ben.

IMG_8132

En nu weet ik ook waarom ik niet vaak zal meegaan. Lore en papa fijn spelen tussen de dieren, mama aan de andere kant van het hek. Op de foto zie je het niet, maar tussen de geiten en schapen, liepen nog een hele hoop kalkoenen, kippen en ander gevogelte. Geen optie voor mij…

IMG_8136

Die dag kwam eindelijk Lore haar nagellak binnen. Ze roept er al maanden om en uiteindelijk heb ik hem besteld. Het is Nailmatic Kids van Wolf & Wolkje. Per potje zijn ze ongeveer 8,95, maar je kan ze ook in setjes kopen en dan zijn ze iets goedkoper. Lore had blauw en roze uitgekozen. Je krijgt hem er gemakkelijk met warm water en zeep af dus ideaal voor de kleinste.

IMG_8144

Dinsdag bleef Lore een dagje bij opa. Hun dag bestond uit spelen, een ijsje eten en uren op het balkon zitten in deze stoeltjes. Het spreekt voor zich dat ze niet graag mee naar huis ging 😀

IMG_8155

Deze week was er een leuke verrassing, want we hadden een biermand gewonnen! Ik kreeg er dinsdag telefoon over en woensdag ben ik hem gelijk gaan halen. Nodeloos om te zeggen dat iemand hier thuis zeer blij mee was.

IMG_8166

Die middag gingen we voor ons wekelijks uitstapje naar de bibliotheek. Dit is de buit van deze week: Klus drummer, Dora en de eieren zoektocht, Jules viert carnaval en puzzelen met Jules en de dieren. Ideaal voor de rustmomentjes in deze eerste week van de paasvakantie.

IMG_8169

In de late namiddag gingen we spelen bij een vriendin van ons. Ze heeft twee zoontjes en één dochter. Ideale speelmaatjes voor Lore. Hoewel ze altijd even de kat uit de boom kijkt, kreeg ik haar natuurlijk niet gemakkelijk mee naar huis.

IMG_8175

Aangezien we ons nu niet moeten haasten voor school, hadden we wat tijd over om te kleuren. Even een selfie naar papa en daarna vertrekken naar opa.

IMG_8176

Tim was die dag vroeg thuis dus kon hij wat quality-time met Lore spenderen. Dit resulteerde in een K3-microfoon en een gigantische roze tennisbal… Het resultaat: elke dag zingen we luidkeels mee met K3 en misschien zelfs als Lore niet in de buurt is.

IMG_8224

Donderdagavond kroop ik weer met het boek Schrijven van Kristien Hemmerechts op de zetel. Ik probeer dit boek niet op volle snelheid te lezen, maar elk woord in mij op te nemen. Ze leest zo gemakkelijk en het is echt een nuttig boek voor het verhaal dat ik schrijf. Het staat alvast in mijn verlanglijstje op bol.

IMG_8187

De laatste tijd heb ik weer wat meer last van hoofdpijn dus ik besloot vrijdag mijn bril terug te dragen. Nu ben ik hem precies een beetje beu gezien, maar hij nog maar 1 jaar oud. Ik vind hem net niet sprekend genoeg. Wat denken jullie? Nu heb ik op deze foto al wel 10 uren gewerkt, dus gelieve niet op mijn vermoeide gezicht te letten. Side note: voor mijn vrijgezellen had Tim een vragenlijst moeten invullen waarin ze vroegen hoeveel brillen ik heb (inclusief zonnebrillen). Het antwoord was 15. Misschien tijd om een beetje af te wisselen 😀 Gevaren van het vak, zeker?

IMG_8210

Op zaterdagochtend doet Tim meestal boodschappen met Lore, maar aangezien wij maar  één auto hebben, leen ik altijd de auto van mijn ouders. Degene die ik normaal gebruik, kon ik die dag niet meenemen dus het werd de andere. Nu heb ik niet veel met auto’s, maar echt vervelend vond ik het nu ook niet…

IMG_8213

Op zaterdagen werk ik alleen in de ochtend en staat mijn agenda volledig vol. Ik vind dat altijd de fijnste dagen en zeker als ze dan nog eens gevuld worden met deze kleurrijke plaatjes (dit zijn foto’s van de kromming van de ogen).

IMG_8217

’s Middags ging Tim mountainbiken en genoot ik van het zonnetje samen met Lore. Volgende week ga ik een afspraak maken met mijn kapster. Ik had ze laten groeien voor de bruiloft, maar nu is ze voor mij iets te lang geworden en zit er geen model meer in.

IMG_8223

We besloten daarna ons eerste echte terrasje van het jaar te doen. We gingen naar Celtic Legends Irish Pub, waar toevallig net vrienden van ons zaten. Het werd een gezellige namiddag in het zonnetje. Sinds lange tijd heb ik een cider gedronken. Ik dronk dit vroeger veel vaker, maar aangezien ik PDS heb, ben ik hiermee gestopt.

IMG_8225

Deze morgen kreeg ik eindelijk een beetje me-time. De laatste weken heb ik bijna geen tijd voor mezelf gehad. De dagen waren lang, het huishouden werd een puinhoop en ik verlangde naar even rust om te schrijven. Tim was alles aan het klaarmaken voor ’s middags en Lore ging even op bezoek bij Moeke.

IMG_8226

Daarna begonnen we (Tim dus) met de barbecue aan te steken. We kregen namelijk vrienden op bezoek om te komen eten en van het zonnetje te genieten. Het werd vandaag 21 graden! En aangezien het volgende week weer wat minder wordt, moesten we extra genieten van deze dag.

IMG_8227

Onze vrienden hadden een heel lekkere cadeau meegebracht. Die chocolaatjes en wijn palm ik in en de rest is voor Tim. Eerlijke deal, toch? 😉

IMG_8236

En de showsteeler van de dag was Marie! Wat een schatje he. Het enige wat ik wil doen is (zachtjes) knijpen en happen in die wangen. En dan die piepers… Zo mooi bruin.

IMG_8231

Volgende week begint de tweede week van de paasvakantie en we gaan er weer een leuke van maken. Hoewel Tim en ik beide moeten werken, voelt het voor ons toch ook een beetje als vakantie aan. Zeker met zo’n mooi weer.
Jullie ook genoten van het prachtige weer?

Liefs,
Stephanie 

1 Comment

  1. Oooh, Marie heeft zo’n koddig gezichtje 😄 Lijkt me inderdaad een hele uitdaging om Lore een hele week op een toffe manier bezig te houden 😊 Goed bezig, moet ik zeggen! Weer een hele toffe week, met veeeeel drank 🤣

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s