Geluksmomentjes april #3

De tweede week van de paasvakantie verliep vol verrassingen: een tripje naar de Antwerpse Zoo, een tweede boekenkast en een nieuw vriendje. Vooral dat laatste was een grote verrassing. Kijk maar snel mee wie het was.

Maandag hadden we een dagtrip naar de Antwerpse Zoo. Het was de eerste keer dat Lore met de trein reed en een dierentuin bezocht. Hoewel ze de rit fijn vond, duurde hij toch net iets te lang. Dan maar afleiden met snoepjes #badparenting

IMG_8240

Het mooiste van de Antwerpse Zoo vond ik het aquarium en vooral het gedeelte waar we op deze foto staan. Het glas gaat van de grond tot ettelijke meters boven ons hoofd en er zwemmen de meest mooie visjes in. Was het niet voor een overactieve kleuter, had ik hier uren naar kunnen kijken.

IMG_8249

We namen op tijd de trein terug naar huis zodat het niet te druk zou zijn en maar goed. Want onze jongedame was nog niet uitgeput. Het eerste kwartier heeft ze de hele tijd heen en weer gewandeld. Gelukkig konden de medepassagiers en goed mee lachen.

IMG_8256

Tim was dinsdag vrij en terwijl ik ging werken, bakten ze met hun tweetjes koekjes. We zouden in de namiddag naar de Ikea gaan om een extra boekenkast te kopen, maar zij waren al zo lief geweest om deze samen op te halen en in elkaar te zetten.

IMG_8261

Toen ik thuis kwam, stond hij recht en kon ik meteen beginnen met alles in te ruimen. Ik hou niet van overvolle boekenkasten, omdat onze ruimtes al best druk zijn, maar ik ben zeer tevreden met het resultaat. En er is nog een beetje ruimte over 😉

IMG_8272

Woensdag kon het schilderen van paaseitjes beginnen alleen ging het minder gemakkelijk dan verwacht. De verf die we hadden, was niet mooi en de constructie om het ei vast te houden, werkte niet mee. Dan maar een roze strik erover en klaar.

IMG_8274

Ik stuurde woensdag deze foto naar mijn vriendinnen. Wij hadden voor onze bruiloft een doos gekregen die we alleen mogen openmaken als we een huwelijkscrisis hebben of 50 jaar getrouwd zijn. Ik ben er trouw vanaf gebleven, maar op sommige momenten is het een echte marteling. Ik wil zo graag weten wat er in zit!

IMG_8277

Donderdag heb ik sinds lang een woordzoeker-boekje gekocht. Als kind speelde ik dit heel graag en ik was er best goed in. Nu blijkt dat ik het nog steeds graag doe. Als ik éénmaal begin, is er geen houden meer aan.

IMG_8284

Zoals jullie lazen in Geluksmomentjes november #2 won een vriendin voor mij dit donutkussen op mijn vrijgezellenfeest. Zoals je kan zien, wordt er nog veel gebruik van gemaakt, alleen niet door mezelf. Ik zou er zo willen bijliggen. Het ziet er super comfortabel uit.

IMG_8288

Je ziet vaak van die prachtige kapsels voor kleine meisjes verschijnen op social media. Helaas heb ik daar weinig feeling voor, maar vrijdag ging ik het toch proberen. Ik kan nog geen kopvlecht maken, maar ik vind het leuk staan. Natuurlijk duurde het welgeteld een uur voor madam alles had losgetrokken. Zucht.

IMG_8290

Lore haar moeke komt elke ochtend even hallo zeggen (wij wonen langs elkaar) en vrijdagochtend was het tijd voor een Dora-spel. Zij twee fijn spelen terwijl mama de boel opruimde en haar boterhammen maakte.

IMG_8293

Het was een dag vol verrassingen, want ineens hadden we een huisdier. Dames en heren, mag ik jullie voorstellen aan Sem, de goudvis. Lore was die dag bij haar opa gaan spelen en ze had een vis gekregen (kennen jullie die emoji waarvan het vrouwtje een hand in haar gezicht slaat? Insert here..). Ik ben helemaal geen fan van huisdieren, maar hij is best schattig.

IMG_8307

Lore wou hem naast de televisie hebben, maar daar heeft hij niet lang gestaan. Hij was nog zeer schuw en ik denk dat de bewegende beelden hem geen goed deden. Hij staat nu rustig op de schouw, zijn nieuwe thuis te verkennen.

IMG_8309

Die dag was de paashaas ook al geweest bij haar opa en oma. Ze had allerlei lekkere chocolade gekregen en deze leuke knuffelbeer.

IMG_8310

Tim had een lange dag op het werk en hij zou Lore waarschijnlijk niet meer zien, maar wonder boven wonder was hij nog net op tijd om haar een verhaaltje voor te lezen. Zij was zo blij om haar papa te zien en ik smolt helemaal toen ik stiekem meekeek.

IMG_8311

Zaterdag kwam er een heel leuk pakketje. Ik zit op het einde van seizoen zes en om zeker te zijn dat ik niet zonder val (ik heb nog tot en met seizoen zeven), had ik deze voor mezelf gekocht. Arme Tim.

IMG_8314

Zaterdagavond was rustig. Ik ging verder met schrijven en Tim genoot van hilarische YouTube-filmpjes met een Duvel. Het lijkt misschien wat asociaal, maar af en toe genieten we hier wel eens van. Ieder zijn eigen ding. Een beetje muziek op en even de wereld buiten sluiten.

IMG_8327

Vandaag was het Pasen. Gisterenavond hebben we het verhaal Piep, het is Pasen van Liesbet Slegers voorgelezen en vanochtend opnieuw. De paashaas was niet meteen langs onze tuin gekomen, want hij wachtte nog eventjes tot Lore haar nichtje hier was. Samen hebben ze zeker twintig eitjes (hardgekookte en chocolade) gevonden. En trots dat ze waren. Achteraf nog een lekkere brunch met eieren en spek.

IMG_8335

Zoals elke avond, schrijf ik vanavond weer verder aan mijn verhaal en ik denk dat ik vandaag voorbij de 100 bladzijden ga. Het klinkt misschien weinig, maar het is de eerste keer dat ik zoveel bladzijden van één verhaal heb geschreven. Ik lees doelbewust niet na wat ik al heb geschreven. Ik probeer eerst het hele verhaal op ‘papier’ te krijgen en pas als het helemaal af is, ga ik het herlezen en redigeren.

17974172_10154658788354385_974848040_n

Tim gaat Lore nu in bad doen, ik ga een lekker warme douche nemen en dan heerlijk in de zetel ploffen. Morgen nog een laatste vakantiedag en dan is het weer terug in routine geraken. En de paasboom aftuigen. Dat ding heeft het vier weken volgehouden, maar nu ben ik hem beu. Tijd om terug in de tuin te planten.

Hopelijk hadden jullie allemaal een fijne Pasen en hebben jullie genoten van familie en lekker eten.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s