Geluksmomentjes april #4

Een groter huisje voor Sem, buitenspeeldag en een zondagse barbecue. De aprilse grillen waren deze week zeker aanwezig, maar dat heeft ons niet tegen gehouden om er een toffe week van te maken.

Paasmaandag betekende dat Tim en Lore ook thuis waren. Aangezien ik in de paasvakantie weinig aan poetsen toe ben gekomen, gingen zij leuke dingen doen terwijl ik flink ging schrobben. Lore ging daarna op bezoek bij moeke en Tim sporten, dus ik had de tijd om Inferno te kijken. Heerlijk, zo midden op de dag een film zien. Ik kreeg er van Lore zelfs een cupcake bij.

IMG_8353

In de namiddag gingen we naar het centrum want Freja deed mee aan de Sahara City Run. Ze ging de 15 km lopen en wij stonden bij de finish te supporteren. Het was alleen gure wind, dus ik was blij toen ik terug, lekker warm, thuis zat.

IMG_8355

Op dinsdag kreeg ik deze K3-kaartjes voor Lore. Een collega en haar ouders hadden deze gespaard bij een supermarkt en waren zo lief om deze aan Lore te geven. Ze begint nu echt de leeftijd te krijgen dat ze graag naar hun video’s kijkt en naar hun muziek luistert. En ik moet toegeven dat ik het vaak leuke liedjes vind.

IMG_8363

De volgende ochtend werden ze dan ook meteen boven gehaald. “Foto’s van K3, mama.” Er was zelfs geen tijd meer voor het ontbijt. We hebben zoveel kaartjes (niet alleen van K3, maar ook uit Dopido-boekjes), dat ik maar gewoon een potje heb genomen om alles in te doen.

IMG_8367

Woensdagochtend ging ik naar de H&M voor twee pyjama’s voor Lore. Mijn missie was geslaagd, alleen zijn er wat extra dingen bijgekomen. Voor Lore nog twee kleedjes en een hemdje, de twee pyjama’s dan en voor mij een hemd plus driekwartbroek. Ik heb nihil zomerkleding, maar ik wil er ook niet veel geld aan uitgeven. In de winkel moet mijn kleding wat professioneler zijn, maar buitenshuis ben ik veel meer casual. Ik zou echt twee kleerkasten moeten hebben.

IMG_8373

Toen Lore thuis kwam, was het tijd voor pannenkoeken! Ze hing van boven tot onder vol met zand, haar staartje was bijna niet meer te bespeuren en de pannenkoeken werden erin gepropt.

IMG_8377

We gingen nog even langs een vriendin van mij en Lore had een nieuw vriendje gemaakt. Zijn naam is Guusje. Ze hebben rond gelopen, geknuffeld, voorgelezen en het arme beestje was volgens mij volledig afgepeigerd toen we vertrokken.

18110617_10154681063594385_681159478_n

Het was die middag buitenspeeldag. Alle kinder-tv-zenders stopten met hun programma’s en wij gingen naar het Burgemeesterpark. Daar waren allerlei leuke activiteiten gepland voor de kinderen. De wind was fris, maar het zonnetje scheen zalig. Dikke jas, zonnebril op en ju!

IMG_8382IMG_8386

Ons kapoentje werd zelfs een echte prinses. De lippenstift en glitters waren toch wel het hoogtepunt. Alleen jammer dat mama na een half uur ook volhing met glitter.

IMG_8394IMG_8395

Vorige week lazen jullie in Geluksmomentjes april #3 dat we een goudvis, genaamd Sem, hebben. Mijne lieve man ging voor een vissennetje kijken en kwam thuis met een gigantische (misschien niet gigantisch, maar in vergelijking met de oude is hij enorm) vistank omdat het beestje wat meer vrijheid nodig had. ’s Middags samen met Lore de bak schoonmaken en Sem zwom weer vrolijk rond. Oh ja, en dat visnetje. Dat was hij natuurlijk vergeten…

IMG_8403

Die dag had ik bij de bib een leuk boek uitgekozen, genaamd Actief met peuter en kleuter. Deze editie is van 2003, maar er staan leuke dingen in om te doen met je kind of met een groep kleuters/peuters.

IMG_8406

Toen ik donderdagochtend uit de douche kwam, vond ik hen zo. Samen knuffelend en voorlezen. Hier smelt je moederhart toch van he? Kan ze niet gewoon deze leeftijd voor eeuwig hebben??

IMG_8407

Volgende week donderdag is het Koningsdag in Nederland. Aangezien onze dochter half Nederlands is, kocht ik dit leuke truitje voor haar. En die leuke enkelsokken. Aangezien ze elke dag met kilo’s zand in haar schoenen thuis komt, zijn deze geen overbodige luxe.

IMG_8410

Lore wil de laatste paar dagen super dicht langs mij zitten bij het ontbijt. Stoelen tegen elkaar en op sommige momenten zelfs eten met wangen die raken. Ik geniet er met volle teugen van en natuurlijk wordt er dan een selfie naar papa gestuurd.

IMG_8418

Bij Etos kon je een hele tijd sparen voor een gratis Essie tasje met leuke dingetjes en twee nagellakken. Ik had een paar weken geleden al eentje gekregen, maar nu bleek dat ik weer een spaarkaart vol heb. Deze twee kleuren zaten er in: stones n’roses en mink muffs. Ik denk dat ik nu in totaal 17 potjes nagellak heb. Hmm, misschien wat veel van het goede.

IMG_8436

Zaterdagochtend ging Lore naar haar grootouders voor een paar uurtjes. We konden natuurlijk niet vertrekken vooraleer afscheid te nemen van Sem. Even vertellen dat ze niet lang weg bleef en dat hij ondertussen maar wat moest zwemmen en een dutje moest doen.
Kijk nu naar de verhouding goudvis/tank… Ik bedoel maar #verwendvisje

IMG_8434

’s Middags besloten we thuis te blijven en om het leuk te maken, knutselden we deze. Ik heb geen idee wat de benaming is, maar Lore vond het zalig. Samen met papa dansen op Samson en Gert, K3, Maya en veel meer. Het enige wat je nodig hebt is een paar wc-rolletjes, crêpe-papier en een nietjesmachine.

IMG_8442

En aangezien het zaterdag was, kwamen er weer lekkere hapjes op tafel. We hadden besloten het simpel te houden, aangezien we meestal veel op overschot hebben, maar deze plateau was binnen het uur volledig op. Hoera voor weekend!

IMG_8445

Zaterdagavond zat ik rustig in mijn zetel aan mijn verhaal te werken toen ik ineens iemand naar de voordeur zag lopen. Kwam een vriendin van ons deze leuke uitnodiging brengen. Ze geven in de zomer een feest omdat ze zoveel jaren samen/getrouwd zijn en we kijken er al naar uit. Nu wil ik nog niet vertellen wat er binnenin zat, voor het geval mensen die dit lezen hun uitnodiging nog moeten krijgen.

IMG_8452

Zondagochtend startte we iets trager. Normaal zijn we binnen tien minuten dat Lore wakker is al beneden, maar vandaag besloten we wat met SnapChat te spelen vooraleer te ontbijten. De deugnieterij van deze Bugs Bunny beloofde niet veel goeds.

IMG_8457

In de namiddag kwamen mijn schoonouders even langs. Tim had zin om te barbecuen of het nu goed weer was of niet. Het was weer overheerlijk! Alleen is het opruimen achteraf altijd een berg werk #waaromisonzevaatwasserstuk

18110468_10154681044044385_327069682_n

Wij kruipen onze zetel op en bereiden ons voor op een drukke week. Er staat van alles gepland en ik kijk er naar uit!

Veel liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s