Geluksmomentjes april #5

Deze week iets meer foto’s dan normaal, maar er is ook voldoende gebeurd. Ik werd terug onder gedompeld in de Harry Potter – mania, kreeg een aanval van opruimwoede en had ons jaarlijkse vriendinnenweekend. Het spreekt voor zich dat ik nog aan het uitblazen ben.

Lore werkte in haar klasje rondom het thema kleur deze week. Maandag begonnen ze met de kleur blauw en dit is één van mijn favoriete outfits voor haar: sneakers, leggings, jeanshemd en een knot.

IMG_8472

Een tijd lang heb ik mij afzijdig gehouden over Fantastic Beasts and where to find them, het nieuwste verhaal van J.K. Rowling. Ik heb het boek met Kerstmis gekregen, maar ik had er gemengde gevoelens over en had het nog niet gelezen. Ze zouden nooit kunnen voldoen aan mijn verwachtingen. Maandagmiddag gaf ik toe en bekeek ik de film. Meteen daarna las ik het boek en werd ik terug meegezogen in de mania. Het spreekt voor zich dat ik nu halsreikend zit te wachten op de volgende boeken/films. #damnyoujkrowling

IMG_8475

’s Middags besloot ik een oude plateau te ‘renoveren’. Ik had deze een paar jaren geleden gekocht, maar hij zag er echt slecht uit. Overal zaten kaarsvlekken en krassen, dus besloot ik hem op te schuren en te verven. Je ziet het niet goed op de foto, maar het is een zachte kleur roze. De verf droogde zo goed dat alles in een paar uren gepiept was.

IMG_8479

Na het school was het Mega Mindy tv-tijd en Lore zat er weer zo gezellig bij. Hoera voor die donut! Helemaal vol zand, een blauwe neus, half hangend knotje en in volle concentratie. Het zijn dit soort momenten, wanneer ik uren naar haar gezichtje kan kijken.

IMG_8480

’s Avonds besloot ik mijn nagels in mijn nieuwe kleur stones ’n roses te lakken en ik ben er verliefd op. Het is de perfecte kleur roze/oranje en ideaal voor de lente. Het was helaas al redelijk laat dus het was moeilijk om de kleur goed op foto te krijgen, maar het is een echte aanrader.

IMG_8481

Op dinsdag na het werk was het knuffeltijd. Lore had deze week zoveel extra knuffels nodig, dat ik eerst vreesde dat ze ziek werd. Gelukkig was dit niet het geval. Elke werkdag kijk ik uit naar dit moment op het einde van de dag en ik geniet er elke keer weer heel intens van.

IMG_8495

Die avond las ik verder in dit boek en ik las hem meteen uit. Voor iedereen die dit boek misschien wil lezen, het is het original screenplay. Het is geschreven zoals de tekst van een toneel en niet zoals een gewoon fictie-verhaal. Harry Potter and the Cursed Child was ook zo geschreven, dus ik was het al gewend. Het vergt wat meer tussen-de-lijnen lezen, maar ik vond het verhaal weer heel sterk (Dit verhaal situeert zich voor Harry Potter geboren was).

IMG_8496

Wij gingen die avond normaal naar vrienden hun nieuwe huis kijken, maar ik voelde mij al heel de dag miserabel. Ik heb al een aantal weken een verkoudheid en hij bereikte toen echt zijn hoogtepunt. We hadden die ochtend al wel bloemen voor hun gekocht, maar aangezien we ze niet konden afgeven, heb ik ze bij ons in de keuken gezet. Het was de eerste keer dat ik pioenrozen had.

IMG_8505

Woensdag was een drukke dag voor mij en Lore. We moesten naar vier winkels, de markt, bibliotheek en naar de kapper. Elke keer als we bij de kapper komen, krijgt Lore een vlechtje en deze middag waren het er zelfs twee. Het stond haar heel schattig. Hier zal mama nog veel op moeten oefenen…

IMG_8509

Donderdag was het Koningsdag in Nederland, dus had ik vrij. Tim was naar het werk, Lore naar school en ik had een opruim-aanval. Ik ging met Angry Suzy onze microgolf te lijf. Het heeft goed gewerkt, maar volgens mij bereik je hetzelfde als je azijn plus water in een glas doet en deze in de microgolf zet. Alleen ziet deze er leuker uit 😉

IMG_8511

Bij de Plus kan je sinds vorige week sparen voor Smurfen-poppetjes. We hadden er het eerste weekend al vijf gekregen, maar na een dag ontbrak het lieveheersbeestje al. Ik kan hier redelijk gefrustreerd van geraken, maar tijdens het opruimen vond ik hem eindelijk terug. Ik was echt zo blij.

IMG_8512

Daarna was de speelgoedkist van Lore aan de beurt. Alles eruit, poetsen, sorteren en terug inruimen. Helaas duurt zoiets maar een paar uren vooraleer het terug een puinhoop was 😀 Wat niet wil zeggen, dat ik niet van het resultaat kan genieten.

IMG_8513

Ik voelde mij nog steeds niet lekker dus na de middag, besloot ik wat te schrijven. Ik schrijf meestal ’s avonds, maar het was een verademing om dit overdag te doen. Een andere omgeving geeft nieuwe inspiratie. Ik had een dik vest aangetrokken, een dikke sjaal en een lekkere mok kamillethee.

IMG_8515

Toen Lore ’s middags thuis kwam, had ze weer de hele zandbak meegebracht. Aangezien ik net had gepoetst en het buiten regende, werd het de gootsteen. Schoenen omgekapt, water erin en weken maar. Helaas moest Angry Suzy er ook aan geloven.

IMG_8519

Lore kreeg die namiddag een cadeautje van de etalagist van mijn ouders, namelijk dit oranje kaboutertje. Tim was hier heel blij mee en zeker op Koningsdag 😉 We hebben een aantal jaren geleden ook een iets grotere groene kabouter gekregen dus nu heeft deze een leuk vriendje.

IMG_8520

Tijdens de koopavond op vrijdag hadden we opeens zin in een dessert, dus ging ik als een speer naar de Plus en aten we een lekkere chocolademousse na de maaltijd. Het was al zo lang geleden dat ik dit nog had gegeten, maar het was heerlijk!

IMG_8529

Zaterdag werkte ik nog ’s morgens voor we op vriendinnenweekend vertrokken. Tim had een actieve ochtend met Lore en toen ik thuiskwam, vond ik deze Mega Mindy met een roze schep in onze tuin.

IMG_8543

Een uurtje later vertrokken we richting Baarle-Hertog/Nassau. Onderweg besloten we al te beginnen met genieten. Een vriendin had wat cava mee genomen en het was een goed opening van de rest van het weekend.

IMG_8550

We waren normaal met zessen, maar eentje moest die avond nog laat werken dus zij kwam pas zondagochtend. Om haar er toch al bij te betrekken, besloten we een leuke selfie voor haar te nemen.

18217647_10154700716954385_1022257288_n

Nadat we bij de B&B waren ingecheckt en iedereen klaar was, gingen we een drie-gangen-menu eten. Het was heerlijk en absoluut niet duur. Aspergesoep, gepikkeld varkensspeen en dan dit lekkere dessert. Het was de week van de chocolade.

IMG_8564

Na het ontbijt en de reünie met vriendin nummer zes gingen we naar een escape room. Voor de meesten van ons was het de eerste keer dus we keken er heel hard naar uit. Het was moeilijker dan verwacht, maar we zijn er net op tijd uitgeraakt. Ze hebben daar een foto van ons genomen, maar helaas heb ik hem niet op tijd kunnen ontvangen voor deze Geluksmomentjes. Daarna zijn we terug gereden naar Lommel en hebben we op een terrasje nog genoten van een drankje en het mooie weer.

IMG_8590

En er was die dag iemand die extra aandacht kreeg, want zij gaat in juni trouwen! Er komt nog een officieel vrijgezellenfeest, maar we besloten deze al een klein beetje op voorhand te vieren. Je ziet het helaas niet goed op de foto, maar ze had een mooie gouden kroon op. En als extraatje ook nog van alles lekkers in de vorm van pizza en sushi (dingen die ze heel graag eet!). Ik kan niet wachten tot haar huwelijksdag.

IMG_8594

Na een uurtje voegden Tim en Lore zich bij ons en ik was dolgelukkig om hen terug te zien. Hoewel het niet meer dan 24u was, ben ik er best een softie in. Een andere vriendin haar zoontje kwam ook en ze hebben met zijn tweetjes nog heel leuk gespeeld terwijl wij nog even een glas wijn dronken en genoten van de laatste zonnestralen.

IMG_8599

Ik heb het eerste wasje erin zitten, heb net een verhaaltje mogen voorlezen aan Lore en haar in bed gelegd. Tim en ik gaan nu nog een glaasje drinken en dan ga ik terug schrijven aan mijn verhaal. Het is vanaf donderdagavond geleden en ik mis mijn personages. Ik heb enorm veel zin om verder te schrijven!

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s