Geluksmomentjes mei #2

Het is zo’n super week geweest dat het mij verbaasd dat alles in 21 foto’s paste: mama-dag op school, macarons, nieuwe kussenslopen, speeldates, een babybrunch en Moederdag. Het was fantastisch!

Maandag deed ik mee met een enquête voor onze lokale bibliotheek. Als dank voor de medewerking kreeg ik een bon van de Standaard Boekhandel. Het perfecte cadeau (insert emoji met hartjes ogen) 🙂

IMG_8753

Lore haar klasje heeft een blog waar ze elke week foto’s laten zien waar ze mee bezig zijn en waar belangrijke informatie op verschijnt. Als ze iets moeten meebrengen, is het meestal hun fiets, knutselmateriaal of spullen voor een speciale dag. Wat ik maandagavond las, wordt een klusje voor papa denk ik… #kriebelbeestjes

IMG_8755

Dinsdag had ik een dag vrij genomen, want het was mama-dag op school. We brachten allemaal onze fiets mee en gingen samen met onze kapoentjes en de juffrouw een ijsje eten. We kregen zelfs dit leuke vlaggetje en een mooie ballon. We hadden het enorm getroffen met het weer. Het zonnetjes scheen, zonder een wolkje aan de lucht.

IMG_8765

Het fietstochtje duurde op zich maar een kwartiertje en het ijsje was dit meer dan waard. We gingen bij De Weteringshoeve, waar de kinderen zich ook nog konden uitleven op het springkasteel.

IMG_8774

Die nacht had ons kapoentje een nachtmerrie. Rond 3u stond ze langs ons bed te vertellen dat ze bang was. Natuurlijk konden we niet anders dan ze bij ons in bed te nemen. Helaas duurde het een paar uren vooraleer ze haar slaap terug vond. En natuurlijk was ze ’s morgens niet meer wakker te krijgen.

IMG_8781

Die middag na school gingen we op bezoek bij mijn grootmoeder. Aangezien Lore binnen een kleine maand 3 jaar wordt, moesten we de uitnodiging voor haar feestje nog brengen. Maar ze was zo moe dat ze op mijn school in slaap viel. Kijk maar naar die rode wangetjes.

IMG_8784

Na een kort dutje in de auto gingen we meteen door naar haar neefje, Nathan, want die werd 12 jaar. Lore heeft ook nog een nichtje van 5 jaar, Alicia, en Nathan leerde hen beide hoe ze waterballonnen konden katapulteren.

IMG_8786

En toen deze laatste voor de PS4 kroop, organiseerden de dames buiten een thee-feestje. Ik kreeg Lore dan ook met de grootste moeite mee naar huis, maar met de belofte dat we volgende week terugkwamen, lukte het.

IMG_8791

Die dag kwamen mijn nieuwe schoenen van Van Loock binnen. Ik heb lang getwijfeld, maar aangezien het huwelijk van een vriendin in aantocht is, kon ik het niet langer uitstellen. Officieel had ik hakken afgezworen (ik ben al 1m77 en om eerlijk te zijn, kan ik er niet goed op lopen), maar ik vind het toch iets eleganter staan onder een kleedje. Ik moet ze misschien een klein beetje laten oprekken van voren, maar ze zitten eigenlijk al vrij goed. Hoera voor Gabor en maat 44!

IMG_8794

Donderdag was een vrij rustige dag op het werk en om ons (op een ongezonde manier) af te leiden, kocht ik nog eens een ouderwetse snoepzak van het Kruidvat. Best lekker, maar ik was vergeten hoe misselijk je kan worden als je er teveel van eet #lesjeweergeleerd

IMG_8811

Vrijdagochtend hoorde ik: “Mama, ik heb mijn dekentje nodig.” Nog half slapend liep ik haar kamer binnen om te ontdekken dat mijn dochter niet in haar bed lag. Toen ik mij omdraaide, zag ik ze liggen op haar oude babymatrasje tussen al haar knuffels. Ik had dat matrasje daar speciaal gelegd voor haar beren, maar blijkbaar vindt onze kapoen het gezellig om bij hen te gaan liggen. Ze wou nog niet opstaan, dus legde ik haar dekentje gewoon over haar en kon ik rustig gaan douchen.

IMG_8819

Op vrijdag kwam een vertegenwoordiger langs in de winkel en kregen we heerlijke macarons. Het was de eerste keer dat ik ze at en ik ben verkocht. De chocoladesmaak vind ik heerlijk. Ik wou hier een heel mooie, Instagram-waardige foto van nemen, maar mijn collega dacht hier anders over 😀

IMG_8823

Binnen een zevental weken krijgen we onze nieuwe zetels en ik ben al een hele tijd op zoek naar kobalt-kleurige kussens. Veel gemakkelijker gezegd dat gedaan. Het is bijna onmogelijk om de juiste kleur, maat en materiaal te vinden. Toen ik uiteindelijk op de website van H&M Home kwam, zag ik toch een paar tussenhoezen die ik heel leuk vond. Een collega van mij was deze speciaal gaan ophalen en vrijdag had ik ze in handen. Ze zijn nog leuker uitgevallen dan ik had verwacht. Nu nog wachten op de zetels.

IMG_8853

We (lees: ik) hadden woensdagavond per ongeluk Lore haar krijtjes buiten laten liggen. Deze waren door de regen helemaal doorweekt dus moest ik ze weggooien. Die vrijdag vond ik bij het Kruidvat deze XL-versie, dus die ging meteen mee naar huis.

IMG_8824

Lore had op school een heel leuke macaroni-ketting gemaakt. Ze was er super trots op en liep er de hele dag mee rond. Ik vind zo’n knutselwerkjes fantastisch en volgens mij ga ik deze nog heel lang bewaren.

IMG_8830

Zaterdagnamiddag gingen we met een vriendin en haar zoontje naar de binnenspeeltuin. Het was mooi om te zien dat Lore veel minder bang is. Een paar maanden geleden durfde ze alleen nog maar in het ‘kleine’ gedeelte, maar nu durft ze al zonder ons van de glijbanen en klimt ze overal op of onder.

IMG_8843

Gesprek in de loop van de week: “Mama, ik heb een cadeautje voor moederdag. Ik heb het verstopt, maar ik ga het je nu laten zien.” – “Neenee kapoentje, je moet nog wachten tot zondag.” – “Maar dat wil ik niet, mama” (insert pruillip en het begin van een driftbui). Gelukkig heb ik ze weten af te leiden en heeft ze het vol gehouden tot deze ochtend. Allereerst een heel mooi gedichtje en toen kreeg ik deze koekjes plateau. Zo mooi gemaakt op school.

IMG_8868

En dat was niet alles dat ik had gekregen. Ze was ook nog met papa op stap geweest en van hen beide kreeg ik nog een extra cadeautje. Deze had ik zaterdagmiddag al gekregen, want Lore (lees: papa) kon niet meer wachten. Nog een boekenbon van de Standaard Boekhandel! Zoals jullie al lazen in Wishlist voor mijn 29ste verjaardag stonden er een paar boeken in dit lijstje en met al deze boekenbonnen moet dit zeker goed komen 🙂

IMG_8870

Deze namiddag hadden we babybrunch van vrienden. Zij hadden een schat van een dochter gekregen. Het weer was super en bijkletsen met vrienden is altijd zalig. Vooral met deze schat vanuit Antwerpen 😉

IMG_8873

Toen we vertrokken, konden we iets meenemen uit verschillende soorten ‘doopsuiker’. We konden kiezen uit doosjes met suikerbonen, een echt kaartenspel, snoepjes of lekstokken. Wij hebben gekozen voor de suikerbonen. Deze illustratie was ook hun geboortekaartje en ik vond het super origineel.

IMG_8878

Tot slot gingen we nog langs bij mijn schoonmoeder om haar een fijne moederdag te wensen. Lore heeft er weer zalig gespeeld en van deze grote vriend kreeg ik allerlei lieve knuffels. Zijn haren zijn sinds kort geknipt en ik vind hem nu nog schattiger dan voorheen.

IMG_8881

Het was echt een fantastische week en ik kan niet wachten op de volgende, want dan ben ik jarig. Niet dat ik het groots ga vieren, maar zorgt altijd voor een soort reflectiemoment, waar ik achteraf altijd dankbaar voor ben.
Lore heeft morgen een dagje vrij van school dus ik ga eens kijken wat we voor leuks kunnen gaan doen. Ik wens iedereen nog een zalige zondagavond.

Veel liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s