Geluksmomentjes mei #3

Deze week begon mijn laatste jaar als twintiger. Ik heb een fantastische verjaardag gehad met de meest lieve felicitaties en de meest mooiste cadeaus. Ik ben enorm verwend geweest en ben iedereen enorm dankbaar voor hun liefde. Lees je weer mee?

Maandag had Lore een verlofdag op school, dus hadden wij een leuk dagje samen. We zijn de hele dag weg geweest (boodschappen, bibliotheek, uitnodigingen rondbrengen,…) en daarna lekker even knuffelen op de zetel. Deze momenten zijn het hoogtepunt van mijn dagen.

IMG_8897

Terwijl Lore met papa het eten aan het maken was, kroop ik in het zonnetje om verder te lezen in mijn boek. Door de week kom ik weinig buiten (van de auto naar het werk en terug), dus probeer ik dit op mijn vrije dagen extra in te halen. De lente en zomer zijn niet mijn favoriete seizoenen (graspollenallergie), maar dit jaar valt het redelijk mee. Vorig jaar was het echt niet te doen.

IMG_8898

Dinsdagochtend kropen Tim en Lore de tuin in. Lore moest voor school kriebelbeestjes (pissebedden, kevers, lieveheersbeestjes, duizendpoten,…) zoeken en meebrengen. Aangezien ik dit een echte klus voor de papa vindt 😉 stonden ze om half 8 ’s morgens tussen de planten en onder stenen te zoeken.

IMG_8901

Vorige week had ik een bon gekregen voor moederdag en die heb ik meteen verzilverd voor deze DVD. Mijn J.K. Rowling collectie blijft zo compleet en kan ik deze nog een keer bekijken wanneer ik zin heb. Ik had nooit verwacht dat ik het een goede film zou vinden, maar ik kijk al uit naar het vervolg.

IMG_8903

Dinsdag was de laatste dag van de kermis bij ons in de buurt, dus namen we Lore mee. Het was één van haar eerste keren dat ze effectief iets kon doen. We hebben twee maal eendjes gevangen, iets proberen te grijpen en één keer in de draaimolen. Alleen duurde dat laatste iets te lang naar haar goesting 😀

IMG_8912

Woensdag was een hectische dag. Tim had ook vrij en onze to-do lijst was bijna niet haalbaar. Gelukkig kon ik er ’s morgens even tussenuit, want ik had een afspraak met de kapper. Mijn punten moesten bijgeknipt worden en toen we klaar waren, heeft ze het in een mooie en frisse topknot gemaakt. Dit wordt mijn go-to kapsel op zo’n warme dagen.

IMG_8918

Die middag kreeg ik van mijn moeder al vervroegd mijn verjaardagscadeau. Ik had al een paar maanden een bepaalde bh van Dacapo op het oog en die heb ik van haar gekregen. Als het op bh’s aankomt, draag ik alleen maar dit merk. Ze zitten goed, hebben leuke stijlen/kleuren en ze gaan lang mee. Ideaal.

IMG_8926

In de namiddag kwam Lore haar nichtje spelen. Aangezien de temperaturen bij de 31 graden waren, speelden ze buiten met water onder een grote parasol. Maar zelfs dan hebben ze het niet lang volgehouden. Na een half uurtje wilden ze terug naar binnen. Ik heb ze dan maar verwend met ijsjes en Peppa Pig.

IMG_8928

Die avond kreeg ik wéér een cadeautje. Deze keer van Lore en Tim. Ze stonden te springen om het mij te geven en Lore zong heel lief Gelukkige verjaardag voor mij. En hoe schattig is dat watermeloen-kleedje trouwens? Ik zou er ook wel zo eentje willen.

IMG_8931

En wat heb ik gekregen? De geïllustreerde editie van Harry Potter and the Chamber of Secrets. Het vorige verhaal heb ik al en het volgende verschijnt in oktober. De gewone collectie heb ik al, maar de illustraties in deze boeken vind ik zo knap gedaan, dat ik ook graag die hele collectie wil. Ik was hier dan ook super blij mee.

IMG_8937

En dat was niet het enige boek dat ik die dag nieuw had. Ik had vorige week een boekenbon gekregen voor het meewerken aan een enquête en daar heb ik meteen het boek Schrijven van Kristien Hemmerechts mee besteld. Woensdag kwam het binnen dus het was een topdag voor mijn boekenkast 🙂

IMG_8938

Donderdag was dan de grote dag. Ik werd namelijk 29 jaar. Ik had taart getrakteerd op mijn werk en ik krijg van hun een leuk cadeautje, namelijk een boekenbon! Tim vroeg mij laatst of ik het niet vervelend vond dat ik altijd boeken en bons krijg, maar dat is absoluut niet het geval. Ik hou van boeken en daar kan je nooit genoeg van hebben in mijn ogen. Het is niet dat je teveel boeken hebt, je hebt gewoon te weinig planken om ze op te leggen.

IMG_8943

Ik was die dag vroeg thuis van het werk en ik besloot om lekker even te chillen met Lore en mijn boek uit te lezen. Ik had van mijn schoonmoeder Achter gesloten deuren geleend en het is echt een goed boek. Ik hou niet zo van thrillers, maar deze was het waard. Zeker een aanrader!

IMG_8945

’s Avonds kreeg ik van Tim en Lore mijn tweede cadeautje en dat was dit mooie boek. Belle en het Beest was altijd mijn favoriete Disney-film (samen met Pocahontas) en ik vind het een prachtig verhaal. Aangezien ik de film met Emma Watson nog moet zien, heb ik besloten om eerst nog dit boek te lezen. Ik zit nu (zondagavond) halverwege.

IMG_8956

Ik had Lore haar babymatras met al haar knuffels in de gang gelegd en toen onze madam vrijdagochtend wakker werd, kroop ze gewoon met deken en al in de gang tussen alles in. Het zag er zo zalig uit dat ik er graag had willen bij kruipen.

IMG_8960

Ik had die dag een bad hair – day dus dit was mijn oplossing en ik vond het nog niet zo gek staan. Het is weer iets anders dan een half staartje. Ik ga dit de komende tijd wat vaker proberen en er misschien iets beter in worden (hoop ik).

IMG_8962

Zaterdag was een drukke dag, maar voor Tim wel een hele leuke. Hij stond namelijk voor het eerst in vier jaren terug op het rugbyveld. Hij is toen moeten stoppen wegens een voetblessure, maar daar had hij gelukkig gisteren weinig last van. Het was fijn om hem terug te zien genieten en hopelijk kunnen ze er een jaarlijk iets van maken.

IMG_8983

En terwijl papa met de rugbybal op het veld speelt, deed Lore dit langs het veld. Het was de eerste keer dat ze hem zag spelen, maar ze begreep er nog niet veel van 😀 Er waren nog een aantal kinderen daar en ze hebben een heerlijke middag buiten gehad.

IMG_8986IMG_8993

Na de wedstrijd snel naar huis om alles klaar te maken, want die avond kwamen mijn vriendinnetjes langs om mijn verjaardag te vieren. Ik had niet veel decoratie, buiten deze ballonnen. Ik kan ze nog eens gebruiken als ik 62 of 92, of niet? 😉 Het was een zeer leuk feestje (iets met helium),  maar helaas iets te laat en met iets te veel wijn. De zondagochtend was zeer pijnvol en volgens mij ben ik nog 10 keer gestorven vandaag. Gelukkig had ik hun cadeau (Rumag: Black Book) om mij te troosten.

IMG_9005 (1)

Maar ik had geen tijd om uit te kateren, want wij moesten naar de familiedag van school. Normaal hebben ze elk jaar een schoolfeest, maar deze keer was het op een andere locatie en konden de kinderen (plus ouders) leuke spelletjes spelen. De frisse lucht deed mij goed en Lore heeft veel plezier gehad.

IMG_9032

Mijn doelstelling was om vanavond nog wat aan mijn verhaal te werken en wat te lezen, maar ik vrees dat het een film wordt en rond half 10 mijn bed in. Als ik dat laatste al haal.
Ik heb een prachtige week gehad en ik ben enorm verwend door alle felicitaties en cadeautjes. Ik weet niet waaraan ik het allemaal te danken heb, maar ik ben er zoo gelukkig mee.

Liefs,
Stephanie 

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s