Geluksmomentjes mei #4

Ik moet altijd even acclimatiseren aan de zomer en zeker wanneer het ineens zo warm wordt. We hebben er het beste van gemaakt met een braderie in Valkenswaard, zomerse nagellak en super veel waterpret. Onze dochter moest in ieder geval niet acclimatiseren.

Tim ging maandagavond nog snel zijn trui boven halen en ontdekte dit. Onze kapoen was haar bed uit gekropen en had het haar gezellig gemaakt in ons bed. Ze lag lekker knus en was in een zeer diepe slaap. We hebben ze laten liggen tot we zelf naar bed gingen en toen terug haar bed in. Hoewel ik de volgende ochtend wel moest uitleggen dat ze haar bed niet uit mocht komen, toch vond ik het heel schattig om te zien.

IMG_9046

Dinsdag nam ik een foto van Lore haar outfit. Dit t-shirt heb ik gehaald bij de HEMA op Koningsdag en het is gemaakt van de fijnste stof. Heerlijk zacht en je moet het bijna niet strijken 😉 De broek die ze aanheeft, is ook heel gemakkelijk. Ik denk dat deze van Heidi van Studio 100 is, maar hij is heel luchtig en licht. Lore speelt op school altijd in de zandbak en met een kleedje kruipt alles in haar onderbroek. Dat is bij deze losse broekjes minder het geval en ze zijn super dun.

IMG_9047

Woensdagochtend reed ik naar Kollekt in Leopoldsburg, Zij hadden deze telefoonhoesjes net binnen en ik was helemaal verliefd op deze met kersen. Er zijn nog hoesjes met watermeloenen, flamingo’s, cactussen en veel meer. Heel zomers en gewoon leuk om te zien. Ik vind het sowieso een fijne winkel dus elk excuus om er naartoe te gaan.

IMG_9052

Toen ik Lore daarna ging ophalen op school, gingen we bij Coffee Lounge Anneke een pannenkoek eten met moeke, want woensdag is pannenkoekendag! Het is echt een vast ritueel en zowel Lore, als moeke en ik kijken er elke week naar uit. Binnenkort komt mijn grootmoeder misschien terug in Lommel wonen (ze zit nu in een rusthuis in Balen en nu is er hier plaats) dus dan kan zij misschien in het vervolg ook mee. Vier generaties op pad.

IMG_9054

Het was ’s middags zo’n mooi weer dat ik terug alle waterspeelgoed boven haalde. Het was fijn om te zien hoe goed ze zich hiermee amuseert. Kinderen en water 🙂 Ik heb heerlijk genoten van het zonnetje tot deze meid kletsnat naar binnen wou.

IMG_9059

Ik zag op Instastories dat Essie (nagellak) nieuwe zomerkleuren heeft. Deze staat hoog op mijn lijstje dus als iemand weet waar ik deze al kan vinden? Voor mij is dit echt de beste nagellak. Ik weet dat ik er geen meer moet kopen (ik heb er al 16!), maar dit (en boeken) is voor mij, wat schoenen en tassen voor andere vrouwen zijn.

IMG_9061

Woensdagavond letten mijn ouders even op Lore terwijl wij iets gingen drinken op het terras van Celtic Legends Irish Pub. Het was er zalig warm en rustig. Het was al zo lang geleden dat we nog eens met zijn twee even weg waren. Nu heb ik daar weliswaar niet liggen lezen, maar ik vond het wel tof om met die mooie zonsondergang een foto te nemen van het boek dat ik nu aan het lezen ben.

IMG_9064

Donderdag had iedereen vrij, want het was Hemelvaart. Voor we weg gingen, wilden Lore haar nagels nog gelakt hebben. Ik heb bij Wolf en Wolkje twee kleuren besteld van het merk Nailmatic. Het is kindvriendelijk en gaat er af met zeep en water. Lore moest hier op deze foto nog even haar nagels laten drogen 😀 Het paste perfect bij haar outfit.

IMG_9074

Terwijl Tim de laatste dingen afhandelde, genoot ik nog even van de zon en het boek Schuldig in eigen ogen van Agatha Christie. Ik had dit boek van een collega en had het in twee dagen uit. Het is echt een fantastische schrijfster en Hercule Poirot is mijn favoriete detective. Na dit boek ben ik zelfs terug begonnen met mijn dvd’s te bekijken van Hercule Poirot. Echt prachtig en ingenieus hoe elke moord wordt onderzocht en opgelost.

IMG_9075

We gingen die namiddag naar de braderie in Valkenwaard. De hele stad staat vol kraampjes met spullen uit de winkels, eten en de typische marktkramers. Lore probeerde voor het eerst een saucijzenbroodje, maar het was niet haar ding. Een paar seconden nadat ik deze foto nam, gaf ze het mij terug. Papa daarentegen stond er heerlijk van te smullen.

IMG_9077

Het was echt zo ongelooflijk druk. Ikzelf vond het iets te warm, dus na nog geen uur zaten we terug in de auto richting huis. Ik vind zomer fijn, maar ik heb toch altijd even tijd nodig om te acclimatiseren. Als het zo ineens warm wordt, heb ik het altijd moeilijk.

IMG_9080

Ik zag deze week dit voorbij komen op Facebook. Ik wou natuurlijk meteen kijken waar ik deze Escape-room kon doen, maar helaas is deze niet te vinden in België, maar in Amerika. Net iets te ver. Ik kreeg daarna een berichtje van een vriendin met hetzelfde artikel in. Zalig als ze je zo goed kennen 😉

IMG_9081

Op de braderie in Valkenswaard hadden we niet veel gekocht, alleen dit kinderboek en een nachtlampje voor Lore bij Lush & Luba. Het boek is heel grappig en al snel één van Lore haar favorieten geworden. Zij en Tim liggen altijd strike van het lachen.

IMG_9082

Tim en Lore hadden een verlengd weekend, maar helaas moest ik gaan werken. Ze hadden een hele leuk dag gepland waarin ze gingen picknicken, een chocoladebroodje broodje ergens aten, naar de speeltuin gingen en op bezoek bij oma en opa. Gelukkig kreeg ik voldoende foto’s zodat ik toch mee kon genieten.

IMG_9094

Normaal werk ik op zaterdag alleen in de voormiddag, maar doordat een collega vrij had, werkte ik tot het einde van de dag. Tim en Lore gingen bij vrienden op bezoek en aan de foto’s te zien hadden ze veel plezier. Ik hou ervan om haar samen te zien spelen met andere kinderen. Zoveel vreugde.

IMG_9118

Toen ik thuiskwam, stonden deze lekkernijen op mij te wachten. Tim heeft echt een gave om alles wat hij op tafel zet, gezellig te maken. Ook al staan er maar heel simpele dingen op het menu, hij weet het altijd met plezier te brengen. En ik vind het zalig om het op te eten.

IMG_9123

Vorige week ben ik 29 jaar geworden en mijn broer werd op dezelfde dag 38 jaar. Mijn vader wou graag met zijn allen eten en dat was vandaag. Tim heeft heerlijk gebarbecued terwijl de kids met water speelden. ’s Morgens had ik een beetje schrik voor het weer, want op een gegeven moment goot het. Het kwam met bakken uit de lucht, gepaard met bliksem en donder. Maar gelukkig was dit van korte duur en werd het zelfs nog super warm deze namiddag.

IMG_9127

Toen ik op de foto’s van zaterdag zag dat onze vrienden zo’n leuk zwembadje hadden, besloten wij er ook eentje te kopen. Hetgeen van vorig jaar was echt te klein geworden. De kinderen zijn er zeker honderd keren in en uit geweest, maar hadden de grootste lol. Op het einde stonden Tim en ik er zelf ook in.

IMG_9137IMG_9143

Morgen wordt het nog steeds heel warm, dus ik ga mijn huishoudelijke klusjes zo snel mogelijk afwerken vooraleer het te heet wordt. Ik hoop dat we volgende week zondag nog zo’n mooi weer krijgen, want dan is het namelijk Lore haar verjaardagsfeestje. We kijken er al naar uit!

Hopelijk hebben jullie ook van het verlengd weekend en de warmte genoten!

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s