Mijn kaartenhouder en favoriete kaarten

Al van kleins af aan, heb ik een voorliefde voor alles wat te maken heeft met schrijven. Denk aan de mappen gevuld met briefpapier en enveloppen. Daarna ging het verder in het verzamelen van verschillende soorten pennen (denk: gekleurde stabilo pennen en glitter) tot de meest uiteenlopende verzameling notitieboekjes. Sinds kort kan ik daar kaarten aan toevoegen. En een kaartenhouder.

De laatste paar jaren heb ik er telkens een paar gekocht en in plaats van ze tegen een bord te prikken of ergens neer te zetten, heb ik besloten een kaartenhouder te kopen. Ik heb hem al een tijdje, maar sinds kort is hij van boven naar beneden verhuisd, waar ik vind dat hij meer tot zijn recht komt. Ik heb hem gekocht bij HEMA.

DSC_2071

En het zou geen kaartenhouder zijn als hij niet gevuld was met kaarten. Het overgrote deel heb ik gevonden bij uitstapjes aan zee, HEMA, Boekenbeurs, Marloes De Vries of Studio Inktvis. Het brengt kleur aan de woonkamer en achter elk kaartje zit wel één of ander grapje of betekenis. Sommigen ben ik na een paar maanden beu gezien, maar anderen, zoals Pluk van de Petteflet, gaan er lang blijven hangen. Het laat mij elke keer weer glimlachen en het is toch nostalgie.

DSC_2086DSC_2089

Op mijn bureau heb ik twee, iets grotere, kaarten/posters staan. Ze waren te groot voor in de kaartenhouder, maar staan perfect hier. De eerste heb ik vorige week gekocht bij Kollekt. Toen ik deze zag, wist ik meteen dat hij bij mij thuis hoorde. Iedereen die mij kent, kan dit bevestigen 😉 Hetgeen erlangs staat, is een illustratie van mijn dochter, Lore, getekend door Marloes De Vries. Ik was al een paar jaren fan van haar werk en op het Snorfestival, was zij daar en kreeg ik de perfecte kans om dit te laten maken. Ik vind het nog steeds zeer schattig.

DSC_2077

Deze lamp heb ik al ongeveer anderhalf jaar. Ik zag hem in de reclame voorbij komen en ben hem meteen gaan kopen. Het is de Daphne koper tafellamp van Kwantum.
Het bureau staat al in dit huis voor zolang ik mij kan herinneren. Het is altijd van mijn ouders geweest en sinds een aantal jaren gebruik ik het om aan te schrijven. Het is ongeveer 37 jaren oud.
De stoel heb ik ook ongeveer anderhalf tot twee jaar geleden gekocht. Hij stond eerst boven in mijn bureau, maar aangezien ik vaker beneden zat, heb ik hem naar hier verhuisd. Het is de SKRUVSTA bureaustoel van Ikea.

DSC_2083

Mij kennende gaat mijn schrijfplaats nog tientallen keren veranderen. Voorheen had ik een hele schrijfkamer (lees het artikel Mijn schrijfkamer), nu zit ik in het hoekje van de woonkamer en zodra onze nieuwe zetels komen, zal ik daar waarschijnlijk wat vaker zitten. Dat vind ik het mooie aan schrijven. Je kan het effectief overal doen. Het enige wat je nodig hebt, is een pen, papier en/of een laptop.

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s