Geluksmomentjes juni #1

Het hoogtepunt van onze week was toch wel Lore haar verjaardagsfeest. Hoewel ze officieel pas volgende week vrijdag jarig is, heeft het de pret vandaag niet tegen gehouden. Lees je weer mee hoe mijn week was?

Door de hitte is Lore de laatste weken steeds rond 6u wakker. Het enige voordeel hieraan, is dat ik op maandagochtend om half 8 al mijn strijk had weggewerkt. Alle klusjes had ik tegen de middag gedaan en toen kon ik nog een klein dutje doen voor ze thuiskwam van school. Ik word soms zo sloom van die warmte.

IMG_9146

Terwijl mama stond te strijken, wou ik een liedje van K3 opzetten, maar Lore wou een filmpje kijken. Het was schattig om te zien hoe ze super geboeid naar de vlogs kijkt. Ze volgde intens het doen en laten van de drie K3’tjes.

IMG_9148

Tegen de middag vond ik van mezelf dat ik een lekkere lunch had verdiend en dat werd dan ook een croque monsieur. Zeg nu zelf, dat ziet er lekker uit, toch? Ik heb een aflevering van Hercule Poirot gekeken (mijn favoriete detectiveserie) en heerlijk een uurtje niets gedaan.

IMG_9150

’s Avonds ging ik snel langs de huisarts voor nieuwe hooikoortsmedicijnen. Dit jaar heb ik het weer ongelooflijk hard. Ik moet gedwongen met de ramen dicht slapen en zodra ik ook maar één seconde buiten ga, heb ik rode ogen en moet ik niezen. Gelukkig heb ik goede pilletjes en kan ik er weer tegen. Lore vind het altijd wel leuk bij de dokter. Ze hebben in de wachtzaal een fijn speelhoekje wat ze zoet houdt als we even moeten wachten.

IMG_9153

Na het werk dinsdag, was het knuffeltijd. Nadat we gegeten hebben, kruip ik meteen met Lore op de zetel. Soms kijken we een tekenfilm, lees ik een verhaal voor of maken we gebruik van de SnapChat-filters. Deze vond ik enorm schattig.

IMG_9166

Terwijl Lore ’s morgens naar school was, gingen Tim en ik de laatste spulletjes kopen voor haar verjaardagsfeest. Ze is namelijk volgende week vrijdag jarig, maar nu zondag is het al feest. We gingen bij AVA op zoek naar kleurrijke kommetjes en konden we het niet laten om deze sombrero even te testen.

IMG_9170

Lore kwam die dag thuis met een knutselwerkje. In de keuken heb ik een bord hangen waarop staat: knutselwerk van de week. Elke week hangen we daar op wat ze meebrengt van school of als we thuis iets hebben geknutseld, geschilderd of getekend. Dit lieveheersbeestje vond ik heel leuk gedaan.

IMG_9175

We gingen daarna mee door om met zijn drietjes te gaan lunchen bij Café Noir. Tim sukkelde al sinds het begin van de week met een slechte rug. Tijdens het mountainbiken iets verrokken en zoals je kan zien op de foto, deed hij toch zijn best om van het lekkere weer te genieten.

IMG_9177

Ik had hier voorheen alleen nog maar een pannenkoek gegeten en deze keer koos ik voor een bagel. Ik was aangenaam verrast. Ik had één genomen met parmaham, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Jongens, om je vingers van af te likken. Het was niet echt super veel, maar wel genoeg als je iets kleins wil eten. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

IMG_9181

Deze week ben ik begonnen aan dit boek: Een verrassende stap van Robyn Carr. Het is best een dik boek, maar ik had er enorm veel zin in. De laatste weken lees ik terug wat vaker en ik kan er echt van genieten. Lezen is voor mij de ideale vorm van ontspanning.

IMG_9182

Donderdag printte ik deze Daily Goal Tracker gratis printable uit. Hier schrijf ik de dingen op die ik graag wil of van mezelf ‘moet’ doen en kijk ik hoeveel ik ze effectief op een dag doe. Zo krijg ik een beter inzicht waar ik mijn ‘vrije’ tijd mee invul. Ik ben benieuwd. Ik had het al vaker voorbij zien komen online, maar nu wou ik het ook eens proberen.

IMG_9189

Deze week kwam er een blogpost online over Mijn kaartenhouder en favoriete kaarten. Sinds een aantal weken heb ik wat meer inspiratie gekregen om meer te bloggen en dit was er eentje van. Ik ben vooral nog steeds verliefd op deze lamp, mijn quote poster en de illustratie van Lore.

IMG_9196

Het vroege opstaan ging gewoon verder en vrijdagochtend zaten Tim en Lore om half 8, na het ontbijt, al weer met Play-Dough te spelen terwijl mama genoot van een kop thee. Ze speelt hier zo graag mee. Dit en zand zijn echt haar favoriete dingen om mee te spelen.

IMG_9199

Ik moest deze zaterdag weer een volledige dag werken (mijn collega had vrij) en in de namiddag kreeg ik deze foto toegestuurd van Tim. Op zo’n momenten wens ik heel hard dat de werkdag sneller vooruit gaat. Ik vind het een zalige foto. Not a care in the world.
Dit opblaasbare kussen is trouwens van HEMA. Ze hadden ook nog Takki, een pretzel (denk ik) en een roze tompoes.

IMG_9224

Tim trakteerde mij zaterdagavond nog snel op een voetmassage. Hij kan soms zo lief zijn! Lore lag lekker bij mij en was een tekenfilm aan het zien. Ineens steekt ze haar voeten uit naar papa en zegt: “Ik wil ook gemasseerd worden, papa.” Daar zat hij dan. één voet van mama, eentje van Lore.

IMG_9237

Toen onze kapoen in bed lag, begonnen wij aan de snoepzakjes voor haar feestje. We proberen er elk jaar iets leuks van te maken en dit jaar gingen we all out. Lore mocht het thema zelf kiezen en dat werd K3. We hadden bordjes, servetten, ballonnen, vlaggen, bekers, rietjes én snoepzakjes. Bij de FUN hebben we alles (buiten het snoepgoed) gevonden.

IMG_9238

’s Morgens eerst ontbijten en dan was het tijd voor cadeautjes. Ze kreeg van ons een nieuwe fiets (en cd’s van K3). Ze sprong er meteen op en heeft de hele ochtend buiten gezeten. Om half acht stonden we alle drie buiten in pyjama met koffie/thee en Lore die maar rondjes reed.

IMG_9242

Daarna kwam de familie voor haar verjaardagsfeestje. Lore mocht zelf de taart kiezen en dit jaar werd het een chocoladetaart. Ik had bij Jumbo drie van deze taartjes gehaald. Ze waren machtig, maar wel heel lekker. De kinderen hebben er heerlijk van gesmuld.

IMG_9258

Lore werd bedolven onder de meest mooie en lieve cadeau’s: fiets, cd’s, cd-speler, K3-kleedje, leuke spelletjes, K3-dekbed,… Ze heeft enorm leuk gespeeld met haar neefjes en nichtje. Onze tuin en huis zien er momenteel uit als een slagveld, maar als ik deze glimlach zie, is het dit meer dan waard.

IMG_9268IMG_9272

Na een lang bad en drie verhaaltjes, kroop ze moe in bed. Er is geen kik meer uitgekomen en ze zit nu heerlijk in dromenland. Officieel is ze pas volgende week vrijdag jarig en dan hebben we nog een klein cadeautje (Dora rollenschaatsen). Morgen gaan we naar de Maya de Bij show dus het was een meer dan geslaagd verjaardagsweekend.

IMG_9274

Tim en ik gaan ons nu ontfermen over ons huis en hopelijk op tijd ons bed in. Feestjes geven is vermoeiend 😉

Liefs,
Stephanie

2 thoughts on “Geluksmomentjes juni #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s