Onze plannen voor de zolder 

Binnen dit en een paar jaren zijn Tim en ik van plan ons huis te verbouwen. We wilden eerst een nieuw huis kopen, maar we zijn tot het besef gekomen dat we nooit meer zo’n mooie locatie kunnen vinden. Natuurlijk vind ik alles aan de verbouwing spannend, maar ik kijk het meeste uit naar de zolder.

Momenteel wordt de zolder helemaal niet gebruikt (zelfs niet als opslagruimte). Toen ik er laatst per toeval moest zijn (we laten airco installeren), zag ik pas hoe groot de ruimte is. Aangezien we toch heel het huis gaan strippen, wil ik van die ruimte ook graag iets moois maken en ik heb al plannen.

Het enige wat nog wat denkwerk vraagt, is de trap naar boven. Nu is het een uitschuiftrap, maar dat lijkt mij niet handig, zeker niet met kinderen. Op het einde van onze gang staat een ingebouwde kast. We gaan deze weg doen en hier een trap bouwen. We moeten er alleen voor zorgen dat hij niet te groot is en goed uitkomt. Hij zal namelijk aan het uiteinde van het huis zijn. Mijn favoriete trap is deze op de eerste afbeelding. De tweede vond ik ook leuk, maar is iets minder onze stijl en alleen al door naar de foto te kijken, zie ik het ene lompe ongeluk na het andere gebeuren 😀

sanierung-07-01-729x1024

StairKit_karina-black

Voor het plafond wou ik graag iets rustieke. Ik hou enorm veel van licht hout. Het laat de kamer zeer ruim voelen, maar brengt tegelijkertijd iets warm. Dit plafond met de witte balken vond ik zeer mooi. Ik zou eerder iets kiezen als dit ofwel gewoon helemaal houten planken, zonder balken, in het wit. Dit laatste zou ik doen als blijkt dat de ruimte toch kleiner uitvalt dan ik verwacht.

1455663971-attic-book-storage

Het lijkt mij heerlijk om hier ’s avonds achter mijn bureau te kruipen, als de regen zachtjes tikt op een schuin VELUX raam. Momenteel zitten er nog geen ramen in, maar dat moet sowieso gebeuren. Ik verlucht elke dag alle kamers en deze mag geen uitzondering zijn. En om eerlijk te zijn, vind ik die lichtjes rond het raam een leuk idee voor rond de kerstperiode. Waarschijnlijk zal er ook wel een kerstboom worden neergezet.

tumblr_o6cqwdp2Go1ueymr7o1_500

Wat ik boven ook absoluut wil, is een speelgedeelte voor onze dochter. Ze heeft voldoende plaats in het huis, maar toch mist ze ergens een hoekje dat alleen voor haar is. Op haar slaapkamer heeft ze bijna geen speelgoed en dat wil ik zo houden. Ik wil dat ze haar slaapkamer associeert met slapen en niet met spelen. Natuurlijk vallen boeken niet onder speelgoed 😉 Ik kwam tijdens mijn zoektocht op Pinterest dit leuke plaatje tegen en dit houd ik zeker in mijn achterhoofd. Ze zou het echt prachtig vinden.

a-little-girls-dream-playroom

Wat ik zeker wil hebben, is voldoende schappen. Zowel voor Lore om haar speelgoed en knutselgerei te zetten, als voor mijn boeken en schrijfspullen. De schuine zijden zijn vaak verspilling van ruimte, maar met deze schappen wordt die plaats nuttig gevuld.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

De meest favoriete foto’s die ik ben tegen gekomen, zijn toch wel de twee volgende. Ze weerspiegelen een super gezellige en lichte zolder. Ik zie mezelf hier al helemaal zitten om te schrijven aan mijn verhalen, mijn blog of gewoon om te lezen. Ik zie onze dochter hier al volop knutselen en danspasjes oefenen. Een plek waar ruimte is voor ontspanning en creativiteit.

Built-in-attic-desk-organization-1

11-converted-attics-that-will-make-you-want-one-white-vignette-55eef4d82115afae3caf9d6f-w620_h800

Als ik kon, begon ik er morgen meteen aan. Maar helaas moet ik nog een paar jaartjes geduld hebben. Natuurlijk zijn we van zin om jullie mee te nemen in ons avontuur. Ik ben geen handige Harry, maar we gaan toch proberen om wat dingen, rechts en links, zelf te doen. Dit kan volgens mij alleen maar hilariteit (en de nodige frustraties) met zich mee brengen.

 

Bronnen: Afbeelding 1 – afbeelding 2 – afbeelding 3 – afbeelding 4 – afbeelding 5 – afbeelding 6 – afbeelding 7 – afbeelding 8
(Deze blogpost is gesponsord) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s