Geluksmomentjes juni #3

Waar ik vorige week moest snoeien omdat ik zoveel foto’s had, moet ik ze deze week echt bij elkaar sprokkelen. Het was een rustige week, maar zelfs op zo’n weken gebeuren er nog veel dingen om dankbaar voor te zijn.

Maandag moest ik naar de autokeuring. Normaal sta ik een hele poos aan te schuiven, maar deze keer had ik een afspraak gemaakt. Ik zou pas om kwart voor 10 aan de beurt zijn, maar ik was iets vroeger. Om 9u33 reed ik in de rij voor keuringen op afspraak en om 9u47 was ik weer onderweg naar huis en hij was nog eens goed gekeurd ook. Zalig! Het spreekt voor zich dat ik nooit meer zonder afspraak ga.

IMG_9403

Ik had vorige week een boek gereserveerd bij de bibliotheek en dinsdag kon ik er eindelijk in beginnen. Het gaat over een identieke tweeling die beide een zeer verschillend leven leiden. Op een gegeven moment vertrekt één van de twee en is de ander ‘gedwongen’ om haar leven te leiden, met natuurlijk niemand die het weet. Ik ben benieuwd.

IMG_9405

Woensdagochtend wou ik een leuke foto naar Tim sturen van Lore. We gingen voor een luchtkusje en dit is wat ik kreeg. Een hele mond vol choco en een uitgestoken tong… Waarom ook niet.

IMG_9416

Terwijl Lore naar school was, ging ik verder met opruimen. Ik ben elke kamer in ons huis grondig aan het poetsen en herinrichten. De kast die het rommeligste was, was onze knutselkast. Ik had bij Ikea vorige week wat kratjes gekocht en alle verf en wat knutselmateriaal paste er perfect in. Mooi opgeruimd.

IMG_9444

Het was die dag best waren dus gingen Tim en Lore nog even het zwembadje in. We hebben dit een paar weken geleden, samen met de glijbaan gekocht, en ze heeft er al zoveel plezier van gehad. Ik wou het vandaag (zondag) terug opzetten, maar ik zit een beetje met het watertekort en droogte van het moment. Dan zullen het waterspelletjes worden, zonder zwembad.

IMG_9417

Die avond wou ik heel graag een nieuwe film kijken. Ik ben geen grote fan van ‘musicals’, maar het voelde alsof ik deze film móest zien. Hij kreeg tientallen nominaties, dus zo slecht kon hij niet zijn. Ik moet zeggen dat ik er echt van genoten heb. Het was een goed verhaal, de liedjes waren niet te overdreven en de acteurs waren zeer goed.

104cbdf94a00c09be505f0681f4660e0

Ik heb al een aantal jaren dezelfde slippers, maar die hangen vol verf en lopen niet meer zo fijn. Ik besloot die dag nieuwe te kopen en ik ben er echt heel blij mee. Deze zou ik zelfs durven dragen als het heel warm is en ik even naar de winkel moet 😉

IMG_9424

’s Avonds keken we nog wat televisie. Tim is een paar weken geleden begonnen met Game of Thrones. Mijn god, wat een serie. Veel geweld, seks, moeilijke namen en verschillende verhaallijnen. Af en toe volg ik wat mee, maar ik moet toegeven dat het goed in elkaar zit. Chapeau voor de schrijvers. Dit was Tim zijn televisiehouding van die avond #hisweirdmatchesmyweird

IMG_9425

Zaterdag was eindelijk mijn boek binnen dat ik had besteld, namelijk Helemaal het einde van Lisette Jonkman. Zangeres Roxy wordt gedwongen om terug te keren naar het platteland na een inzinking. Ik ben heel benieuwd, maar eerst mijn ander boek nog uitlezen. Én er ligt nog eentje te wachten in de bib op mij. Leesvoer genoeg!

IMG_9432

Zaterdagmiddag kwamen mijn schoonouders op bezoek en had Tim deze ribbe’tjes’ gemaakt. Ze lagen zeker vijf uren op de barbecuen en ze waren heerlijk. Hij had ze lekker gekruid/gemarineerd en het vlees viel van de botten af. Zeker voor herhaling vatbaar.

IMG_9434

’s Avonds was ik alleen thuis en keek ik de film, Hidden figures. Ik wist niet goed wat er van te verwachten, maar het was een steengoede film. Het laat de levens van drie zwarte vrouwen zien die werken bij NASA rond de tijd van 1960. De film heeft veel indruk achter gelaten en ik ga hem zeker nog een keer zien. De actrices/acteurs waren voortreffelijk.

514-film-page-large

Deze morgen dronken we thee in de tuin en het was al een zalige temperatuur. Heel even alles in huis open gezet vooraleer we alle deuren, ramen en gordijnen sluiten voor de hittegolf. We hebben onze tapijten momenteel niet in de living liggen (ze worden gereinigd) en dat kan met dit weer zeker geen kwaad. Het is er nu heerlijk fris.

IMG_9442

In de namiddag had ik afgesproken met vriendinnen om bij te praten en wat lekkers te eten. We hebben samen op internaat gezeten en proberen om de paar maanden samen te komen. Elke keer we elkaar zien, voelt het net alsof het gisteren was. Zo vertrouwd. Deze keer was het in Herk-de-stad bij de Gulden Mortier. De nacho’s waren heerlijk en dan ook binnen no time op.

IMG_9448IMG_9453

Tim was ondertussen met Lore naar vrienden van ons. Aan de foto te zien, heeft ze haar eigen goed geamuseerd. Wat ik had gehoord heeft ze heerlijk gespeeld, geknutseld en allemaal lekkers gekregen.

IMG_9449

Ze hadden zelfs twee enveloppen en allemaal papiertjes vol gemaakt met stickers en stempels. Het lag allemaal lief te wachten op mama toen ik thuis kwam. Het is fijn om te weten dat Tim en Lore ook een even leuke dag hebben gehad. Ze zal vanavond goed slapen, hopelijk zonder teveel last van de warmte.

IMG_9459

Ik ga mijn voetjes omhoog leggen, een lekkere salade eten en nog even napraten met Tim. De laatste paar weekenden hebben we telkens iets te doen gehad, dus ik kijk uit naar wat quality time samen.

Liefs,
Stephanie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s