Geluksmomentjes juli #1

Helaas begon de week een beetje in mineur toen onze kleine meid in de gips kwam te liggen. Gelukkig ging het snel over naar een super leuk begin van de zomervakantie. Kijk je weer mee naar mijn week?

Tim en ik hadden maandag een dagje samen vrij. We wilden er het meeste uithalen vooraleer Lore thuiskwam van school, dus we begonnen extra vroeg (wat wel te zien is ๐Ÿ˜€ ). Helaas was het maar van korte duur…

IMG_9541

Om half 12 kreeg ik telefoon van de juffrouw. Ze mochten die dag hun fiets mee naar school nemen en Lore was gevallen. Ze bleef de hele tijd naar haar pols grijpen en wenen. Aangezien Lore geen flauwe is, besloot ze ons toch maar te bellen. Rechtstreeks naar de huisarts en deze stuurde ons voor de zekerheid door om foto’s te laten nemen.

IMG_9544

Helaas was het verdicht: groenhoutfractuur. Ons mupke werd in de gips gelegd voor de komende twaalf dagen. Ze was super flink tijdens het hele proces en toen de gips eenmaal erom lag, had ze geen pijn meer. Op deze foto ziet hij er nog mooi uit, maar ik kan je vertellen dat dit vandaag (zondag) een heel ander verhaal is. We kunnen beide niet wachten tot hij eraf mag ๐Ÿ˜€

IMG_9545

Al eens ooit een scherpe foto van een trostomaatje proberen te maken van dichtbij. Ofwel had mijn telefoon er geen zin in, ofwel deed ik iets fout, maar het is niet gelukt. Maakt ook niet uit. Ik wou alleen maar meegeven dat dit de lekkerste tomaatjes ooit zijn. Ik probeer niet teveel tomaten te eten ivm mijn prikkelbaar darmsyndroom, maar soms kan ik het echt niet laten en bij deze al helemaal niet. Tim had ze meegebracht van de Colruyt en ze zaten niet in een pakket, maar je kon ze gewoon los kopen. Heerlijk.

IMG_9555

Die dinsdagavond hadden we met vrienden afgesproken. Het gebeurd zelden dat alle zes vriendinnen, inclusief mannen, kunnen, maar het was ons toch gelukt. Het werd een heel gezellige avond en we hebben ons buikje rond gegeten. We waren bij De Groote Hoef gaan eten en het was heerlijk. Ik had als voorgerecht kaaskroketten genomen en daarna een varkenshaasje als hoofdgerecht. Tim moest mij nog net niet naar huis rollen.

IMG_9560

Woensdagochtend vroeg ging de deurbel en stonden de mannen van Airline voor de deur. Tijdens de hittegolf een paar weken geleden was het bij ons boven niet meer te doen. Lore haar kamer kregen we niet onder de 30 graden en dat vind ik echt te warm om te slapen. Iets na de middag hingen deze airco’s in onze kamer en deze van Lore. We hebben hem die nacht natuurlijk uitgeprobeerd en hebben allemaal geslapen als roosjes. We prefereren echt alle drie om in een frisse kamer te slapen.

IMG_9563

Donderdag bewees Tim maar weer eens dat hij de ideale husband is. Dinsdag wou ik mosselen toen we gingen uiteten, maar helaas stond dit niet op de kaart. Hij was daarom die dag, na zijn werk, naar de visboer gereden en had mosselen voor ons gemaakt. Hij had 2,5 kg gehaald en we hebben het in no time verorberd. Ik hou echt van goed gemaakte mosselen. Ik eet er niets anders bij en de overgebleven ‘soep’ op het einde is altijd zalig.

IMG_9570

Vrijdag moesten Tim en ik helaas laat werken. Het was Lore haar laatste dag op school, maar gelukkig kon oma haar gaan ophalen. Deze foto kreeg ik iets na de middag en ik heb zo gelachen. Ze zier er zo heerlijk zomers uit met dat petje. Lore zit vanaf januari in de eerste kleuterklas en ze heeft er met volle teugen van genoten. Nu begint de grote vakantie (9 weken!) en ik ben benieuwd wat voor avonturen we gaan beleven met deze bengel.

IMG_9574

Aangezien Tim en ik zaterdagmorgen weer vroeg moesten werken, bleef Lore bij haar grootouders slapen. Natuurlijk misten we haar geweldig, maar we weten dat ze in goede handen is. ’s Avonds kregen we deze foto en het ziet er zo gezellig uit dat ik meteen langs haar wil kruipen in dat stapelbed. Logeerfeestjes bij grootouders blijven toch het beste op deze leeftijd.

IMG_9583

Zaterdagmiddag ging ik ze snel ophalen, want we hadden die namiddag het verjaardagsfeestje van haar neefje, Owen. Hij werd namelijk twee jaar. We hadden een leuk voorleesboek van Kikker, een kleine puzzel, vingerverf en boetseerklei gekocht.

IMG_9593

Lore heeft heel leuk gespeeld met de andere kindjes, maar het hoogtepunt voor haar was toch de taart ๐Ÿ˜€ Deze was meer voor de volwassenen, maar hij zag er echt heel leuk uit. Een soort toren van Pisa met luchtige cake en blauwe bessen. De kindjes hadden een andere, lekkere taart, waar mama stiekem ook van heeft geproefd ๐Ÿ˜‰

IMG_9594

Helaas kon Tim er niet bij zijn, want het werd voor hem weer een heel lange dag. Lore was helemaal op toen we thuis kwamen. Snel het bad in en om kwart voor zes lag ze al in haar bedje te slapen. Tim was pas om half 7 thuis dus hij had haar spijtig genoeg niet meer gezien vanaf vrijdagochtend. Ik probeerde hem een beetje op te beuren door ervoor te zorgen dat er iets lekkers fris stond om te drinken en wat kleine hapjes op tafel.

IMG_9601

Deze middag gingen we naar Mega Buitenpret in Neerpelt. Op zich een leuk evenement voor kinderen (springkastelen, draaimolens, lego, eten en drinken), maar doordat het geen goed weer was, werd het binnen georganiseerd. Hierdoor klonk het allemaal net iets luider en zat iedereen wat dichter op elkaar. Voor Lore was het leukste toch wel dat ze geschminkt werd als Mega Mindy.
Iedereen begrijpt toch wel dat ik dit kind gewoon de godganse dag dikke kussen wil geven op die wangen, neus en oogjes? #shesopretty

IMG_9608

Op een gegeven moment was ze zo moe dat we besloten rond half twee naar huis te gaan. Alleen was dit niet volgens Lore haar plannen. Ze moest en zou nog even gaan spelen met haar vriendje. We gingen voor een half uurtje mee naar boven, maar blijkbaar kregen die kapoenen een tweede adem. We hebben lekker wat bijgepraat, hapjes gegeten en de kids hebben fijn gespeeld.

IMG_9611IMG_9614

Tussendoor kreeg ik nog deze WhatsApp. Mijn tante en nonkel zitten momenteel in Torremolinos. Blijkbaar brachten ze een bezoek naar het grenzende stadje Benamaldena, want op deze foto is het hotel te zien waar Tim en ik in 2012 op vakantie gingen. Helaas gaan wij dit jaar niet op vakantie en wanneer ik naar deze foto kijk, heb ik daar heel veel spijt van ๐Ÿ˜€ Maar gelukkig hebben we van alles gepland en hopen we een beetje op goed weer.

IMG_9615

Deze week was twintig jaar geleden dat het eerste Harry Potter boek uitkwam. Ik wou meteen terug alle films zien, maar ik ben nog steeds bezig aan The Mentalist. Daarom dat ik aan dit boek ben begonnen. Ik heb het al eens eerder gezegd, maar deze illustraties vind ik heel mooi. (Het is Harry Potter and the Chamber of Secrets: Illustrated)

IMG_9616

Mijn lieve wederhelft heeft weer een bord vol lekkers gemaakt en wij gaan ons na een gezellig weekend op de zetel zetten. Het was een goed begin van de zomervakantie geweest.

IMG_9617

Vanavond begin ik aan een lijstje van wat we allemaal kunnen doen. De eerste paar dagen niet te gek. Ik heb het gevoel dat Lore redelijk moe is van de laatste maanden en een beetje rust kan zeker geen kwaad.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s