Geluksmomentjes juli #2

Ijsjes eten, picknicken, dagje uit met moeke en een Dora-ballon. Lore haar eerste week van de zomervakantie was geslaagd. Ze heeft enorm goed bijgeslapen en ze heeft een klein kleurtje gekregen van het vele buiten spelen. Kijk je mee?

Maandag begon weer goed. De eerste week van de zomervakantie ging officieel van start en we gingen samen met moeke een ijsje eten. Lore begon eerst alle koekjes van iedereen zijn koffie op te eten en begon pas daarna aan haar eigen bordje. Uiteraard.

IMG_9623

Ik had een coupe bresilienne besteld. Drie bollen leek mij wat veel, dus nam ik er maar twee. Jongens, zien jullie dit? Het spreekt voor zich dat ik dit nog niet eens voor de helft heb opgekregen. Mijn god, dit is niet een ijsje eten, maar een volledige (niet echt voedzame) maaltijd. Maar wel heel lekker.

IMG_9624

Dinsdag gingen we in het park picknicken met een vriendin en haar zoontje. Het weer was best aangenaam en we namen een hele hoop lekkere dingen mee (appelsiensap, watermeloen, appel, peer, bessen en koekjes). We moesten nog even wachten tot de rest er was, maar Lore besloot alvast aan te vallen.

IMG_9632

Mijn vriendin en haar zoontje hadden ook nog van alles lekkers bij (kaas, salami, chips, wortels,…). De kinderen hebben fijn gefietst, gezocht naar grote stokken en we hebben Uno Junior gespeeld. Natuurlijk een zelfgemaakte variant aangezien onze kleuters nog geen getallen kunnen lezen, maar het was heel leuk. Ik ben daarna meteen ook een pakje gaan kopen. Het is nu zelfs een dagelijks gezinsspel geworden.

IMG_9634

Ondanks het warme weer heeft onze kapoen weinig last gehad van haar gips. Hij moest er tien dagen rond zitten, maar gelukkig kon hij er bijna af. Ik heb wel het gevoel dat dit niet de laatste gips bij Lore wordt. Ze kan echt zalig ravotten, maar dat eindigt natuurlijk niet altijd even goed.

IMG_9638

Woensdag kwamen haar nieuwe schoenen binnen. Ik was op zoek naar dichte schoenen zonder veters of klittenband. Lore heeft een hoge wreef, maar op zich lukt het vrij goed met deze. Ze moeten nog wat ingelopen worden, maar zodra het weer wat minder wordt, kan ze ze aan.

IMG_9645

Donderdagochtend werd ik praktisch uit huis geduwd. Tim en ik moesten beide werken dus ging ze die dag bij moeke spelen. Zoals je kan zien, was ze er helemaal klaar voor. ’s Avonds kreeg ik een compleet uitgeput kind terug (boodschappen gaan doen, kleuren, buiten spelen, fietsen, bomma bezoeken en naar de kapper), met de vraag wanneer ze nog een dag bij moeke mocht spenderen.

IMG_9648

Die avond begon ik aan het boek Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella. Ik had het gereserveerd bij de bib en had er zin in. Het zijn zo’n heerlijke wegleesboeken en dat vind ik zalig met zo’n weer. Voetjes omhoog en genieten maar.

IMG_9674

Vrijdag moest ik van Lore deze ring dragen op het werk. Hij paste volgens haar perfect bij mijn andere ringen. Ik heb het volgehouden tot ik op de parkeerplaats kwam, maar het leek mij iets minder om klanten mee te ontvangen 😀

IMG_9658

Die avond aten we burgers. Ik had het bij die specifieke lunchroom nog nooit geprobeerd, maar om eerlijk te zijn vind ik het niet mijn ding. De hamburger zelf is van kwalitatief goed vlees en dik, maar het is veel te machtig voor mij. En dan zeker met de kaas en het spek. De twister frietjes die erbij zaten, waren dan wel weer heel lekker.

IMG_9669

Zaterdagmiddag gingen we met zijn drietjes naar Mol. Ik moest wat kleding hebben en na het shoppen besloten we iets te gaan drinken bij La Barraca. Het was best druk in het centrum, want volgens mij was er een heel Ketnet-festival. Niet echt waar we op hadden gerekend, maar we wisten nog een plaats in de schaduw te bemachtigen. Onderweg kwamen we een mevrouw tegen met ballonen. Voor ik het wist, had onze kapoen er eentje rond haar pols. P.S.: Wat zijn die dingen verdomd duur?!

IMG_9679

Onderweg naar huis viel Lore in een diepe slaap. Ze doet niet echt meer dutjes, maar wanneer we iets langer in de auto zitten en zeker op zo’n warme dag, wil ze nog wel eens in slaap vallen. Ik wou ze niet wakker maken, dus alle deuren open terwijl Tim en ik alles buiten klaarzetten.

IMG_9681

Ik had die middag kleren geshopt bij H&M. Ik wou wat basic dingen kopen en niet al te veel geld uitgeven. Dan zit ik hier wel aan het goede adres. Het enige nadeel (voor mijn portemonnee dan) is dat Rituals er langs ligt. Hier heb ik twee kleine flesjes parfum gekocht. Ik ben de mijne momenteel een beetje beu en ik stuitte daar net op twee lekkere geuren. Ze waren per klein flesje ongeveer 9,5 euro dus dat vond ik nog goed meevallen.

IMG_9683

IMG_9698

Toen Lore eenmaal wakker werd, stond er alweer een hele plateau hapjes klaar. We gingen gezellig buiten zitten en zoals je kan zien, proberen we ook gezonde dingen toe te voegen (druiven, aardbeiden, walnoten, komkommer, tomaatjes,…). Met dit weer heb ik extra zin in verse groenten en fruit.

IMG_9686

Zondagmorgen gingen we nog snel een paar spullen bij Delhaize halen. In de namiddag kwam familie barbecuen, maar we moesten nog brood en wat fruit halen. Lore eet graag watermeloen en ze hadden alleen een volledige. Bij de Plus koop ik altijd één vierde, maar zo vond ik het er wel heel leuk uitzien. Alleen dat snijden wordt nog een knoeiboel.

IMG_9693

Daarna gingen we meteen door. Om 9u stonden we al langs het kanaal. We gingen een uurtje wandelen om te genieten van het lekkere weer en de rust. Ik hou heel veel van wandelen, maar helaas doe ik het te weinig. Onze kalenders zitten vaak zo gevuld, maar in mijn hoofd zie ik dit altijd als gezinsactiviteit, terwijl ik dit ook perfect alleen of alleen met Lore kan doen. Dat gaan we dus iets vaker inplannen op zondag.

IMG_9692

Zoals ik al zei, hadden we deze middag familie die langskwam om te barbecuen. Helaas heb ik er geen foto’s van genomen, maar we hebben ons wel goed geamuseerd. Het weer was zalig. Het zonnetje scheen aangenaam, maar er was ook een fris briesje. Tim heeft weer enorm lekker gekookt en ik kan voldaan deze week afsluiten. Ik hoop jullie ook.

Liefs,
Stephanie 

 

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s