Geluksmomentjes juli #3

Mijn best gelezen blogsposts zijn altijd de Geluksmomentjes. Wist je dit? Het zorgt ervoor dat ik elke week nog harder mijn best doe om de kleine, mooie dingen van mijn leven te laten zien. Deze week bestond uit een man die een Mathieu van der Poel-kuif heeft en zich verstopt tussen de planten, ‘zandkaarten’ maken en een date in de binnenspeeltuin.

Maandag was een rustige dag. Tim was op tijd thuis dus gingen we met zen drietjes wat wandelen. We wilden graag een brochure om te kijken wat we nog allemaal in de buurt konden doen met Lore. Er was een kleine knutselplaats gemaakt, waar elk kind één ‘zandkaart’ mocht maken. Lore vond het heel leuk en we hebben meteen een pakket gekocht om thuis te doen. Ze hadden verschillende kleurplaten liggen dus wie nog een cadeautip zoekt 😉

IMG_9703

Die avond ben ik terug begonnen met een dagelijks schema te maken voor Lore. De eerste week van de vakantie was een beetje free willy-en, maar ik merk dat ze best wel last heeft van de onregelmatigheid. Ik had een jaar geleden deze magneten gekocht en zo kan ze elke morgen kijken wat we die dag gaan doen. Die dag was niet zo spannend, maar er zijn ook magneten van de crèche, school, zwembad, feestje, grootouders,… Die Dora magneten zijn puur ter decoratie 😉

IMG_9705

Dinsdag hadden we een flink actieve dag, maar aangezien het vakantie is, lasten we ook rustuurtjes in. Hier was ze even een tekenfilm aan het kijken op Netflix op mijn laptop onder een fleecedekentje. Ik vind dit de ideale oplossing, want zo kan mama op televisie kijken wat zij wil. Iedereen gelukkig!

IMG_9708

Woensdagochtend regende het de hele ochtend. Eerst stonden we in de veranda bellen te blazen, maar Lore vond het toch leuker om dit buiten te doen.. in de regen. Your wish is my command. Ik vond het wel mooi om te zien dat de bellen bleven liggen op de natte stenen. Ik heb de meest mooie kleuren gezien (vooraleer Lore deze kapot trapte).

IMG_9720

’s Middags hebben we binnen met van alles gespeeld. We hadden bij Ikea een paar maanden geleden dit treinspoor gekocht en de Smurfenhuisjes hadden we gekregen. Het werd een echt Smurfendorp, met bijpassende Smurfjes die niet konden wachten om de trein te nemen. Ik vind zo’n fantasiespelletjes altijd heel leuk. En Lore ook.

IMG_9723

In de late namiddag hadden we met vrienden afgesproken in Binnenspeelthuis ’t Speel Kasteel. We hebben zeker twee uren grote lol gehad en op het einde (toen onze vrienden al weg waren), heb ik zelfs nog de kans gehad om te lezen. Geslaagde namiddag!

IMG_9724

Woensdagochtend vond ik het vrij fris in huis. Ik kroop onder een fleecedeken en nam een kom lekkere aardbeien als snack. De Mentalist op en even ontspannen. Wanneer ik zo onder een dekentje lig, heb ik heimwee naar de winter. Iedereen die mij kent, weet dat winter mijn favoriete seizoen is, maar aangezien het Tim zijn minst favoriete is, probeer ik er zo min mogelijk over te beginnen 😀

IMG_9728

Donderdag scheen de zon weer lekker en zijn we de dag begonnen met een fietstocht naar de hertjes. We nemen dan al het oude brood mee en er zijn zeker zeven hertjes die meteen naar het hek komen gerend zodra ze ons zien. Altijd leuk om te doen met kinderen.

IMG_9735

Vrijdag was het papa-dag. Tim heeft elke vrijdag vrij in de zomervakantie zodat we Lore niet te vaak naar de grootouders moeten brengen. Deze vrijdag zijn ze samen gaan zwemmen in de Dommelslag in Neerpelt. Ze hebben twee uren heerlijk gespetterd en mama was een klein beetje jaloers dat ze moest werken.

IMG_9740

In de late namiddag stuurde Tim mij deze foto. Hij was naar de kapper geweest en daar hadden ze hem een Mathieu van der Poel kuifje gegeven… Mannen mannen, ik kwam niet meer bij van het lachen toen ik deze foto zag. Lore haar woorden deze morgen (zondag): “Mama, wat trekt papa een gek hoofd!”.
Sorry schat, maar Wout is goud 😉 #cyclocrossstrijd

IMG_9746

Hij was wel zo lief om mij ook deze foto door te sturen. Elk jaar in de bib is er boekenverkoop. Ik ga er elke keer naartoe, maar helaas kan ik pas vanaf 13u. Ik moet ’s morgens werken en tegen de tijd dat ik daar ben, zijn er al mensen die met dozen vol naar buiten lopen. Ik hoop dit jaar nog een paar goede exemplaren te vinden. De opbrengst gaat naar 11.11.11.

IMG_9749

Zaterdagmorgen deden Tim en Lore boodschappen, maar daarna was het baktijd. Kijk naar dat handje op deze foto. Een echte diva 😀 Ze gingen samen een lekkere cake maken. Het eindigde alleen in mineur. Onze kapoen wou aan de cake ruiken toen hij klaar was, maar kwam helaas met haar kin tegen de hete bakvorm. Flink gekoeld en crème erop. Nu maar hopen dat het geen litteken wordt.

IMG_9752

Maar aan de foto te zien die Tim mij doorstuurde, was hij in ieder geval wel goed gelukt. Na het eten kreeg ik een stukje als dessert en hij was heerlijk. Ze moeten dit maar niet al te vaak maken… #njomnjom

IMG_9757

De rest van de dag was best druk. We moesten nog wat kleine boodschappen doen en daarna gingen we door naar een housewarming. Ik vind het altijd moeilijk om hier een cadeau voor te zoeken, maar met drank en lekkere hapjes kan je naar mijn mening nooit verkeerd gaan. Wat confetti en leuke hebbedingetjes voor de gastvrouw en klaar! Helaas konden we niet lang blijven, want we hadden die avond nog een ander feest.

IMG_9761

Vrienden van ons waren 25 jaar samen en 12,5 jaar getrouwd. Ze hadden het echt super gevierd. De hele avond lekkere hapjes en drank. Alles was prachtig aangekleed, de sfeer zat er goed in en de muziek was meer dan feestelijk.

IMG_9763

En als je afvraagt wat Tim van het feest vond… Hij ging op een bepaald moment even incognito.. Misschien was de drank iets té lekker 😀 Vindt iemand dit nog op een man in een wietplantage lijken?

IMG_9764

En toen ze deze discosticks boven haalde, was het helemaal feest! Natuurlijk hebben wij deze ‘stiekem’ mee naar huis genomen voor Lore 🙂 Deze morgen (zondag) stond ze er al vrolijk mee op K3 te dansen.

IMG_9765

Na een rustige ochtend gingen we deze middag een uurtje wandelen. Daarna lekker iets drinken met een klein hapje in Het Trefhuysch. Ze hebben daar altijd speelgoed staan (van hun eigen dochter) dus kan Lore fijn spelen.

IMG_9766

We gingen daarna nog wat wandelen en vervolgens nog iets drinken bij Celtic Legends Irish Pub. We hadden niet echt een plan vandaag en achter is een afgesloten terras waar Lore niet op straat kan lopen. We hebben Uno for kids gespeeld en ze had een nieuwe Barbie-pop gekregen dus daar was ze een tijdje zoet mee (kleren aan, kleren uit, over het terras lopen,…)

IMG_9770

Van april tot en met oktober is er elke zondag een Teutenmarkt in het centrum van Lommel. Het is een rommel-, brocante- en antiekmarkt. Meestal vind ik hier niets, maar ik vind het wel eens gezellig om rond te wandelen. Voor Lore had ik twee DVD’s gekocht van Plop (2 euro per stuk) en deze twee illustraties voor mezelf. Ik heb nog geen flauw idee wat ik ermee ga doen, maar ik vind het heel leuk om naar te kijken. Vooral die onderste. Het doet mij denken aan A Christmas Carol/Harry Potter/Belle en het Beest.

IMG_9772

Het was een toffe week, maar ik ben gevloerd. Ik heb het gevoel dat ik dagen kan slapen. Ik hoop dat jullie een fijne week hebben gehad.

Veel liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s