Geluksmomentjes juli #4

Terwijl mijn kleuter boven de badkamer laat onderlopen (wees gerust, Tim is erbij), schrijf ik voor de vierde keer deze maand mijn Geluksmomentjes. Een rammelende auto, mijn grootmoeder die 85 jaar werd en een echt gezinsweekend. Wat meer heeft een mens nog nodig om te zeggen dat het een zalige week was?

Maandag begon rustig. Wanneer het school is, gaan we gekleed en gewassen naar beneden, maar in de vakantie mogen we onze pyjama of in dit geval ons konijnenpak aanhouden. Nog even wat gek doen boven en dan ontbijten.

IMG_9787

Die dag was het tijd om de auto te poetsen. Het weer zag er ’s morgens niet goed uit, maar na een paar uren kwam de zon toch kijken. Lore wou helpen poetsen, dus gaf ik haar een kopstuk van de stofzuiger (de stofdoeken was ze al snel beu), de ronde met borstel. Terwijl we de ruitenwisservloeistof bijvulden, vond Lore het logisch dat ze de motor ook even schoonmaakte. Helaas viel het kopstuk in de motorruimte. Na lang proberen, gaf ik het op en reed ik maar naar de garage. Gelukkig kregen zij het er zo uit.

IMG_9791

Dinsdag was het warm. Ik wou die dag vooral ’s morgens met Lore buiten zijn, zodat we ons in de namiddag binnen konden bezig houden. Terwijl zij de zandbak onveilig maakte, genoot ik even van de zon. Hij brandde al flink, maar helaas geen bruine benen. Ik heb het maar gewoon opgegeven #melkflessenforlife

IMG_9796

Ik wou die middag een lekkere lunch maken (komkommer, tomaten en croque monsieur). Helaas dacht Lore daar anders over. Zij wou worstjes, wortelen en een boterham zonder beleg. Aangezien ik een beetje in de vakantiestemming zat, heb ik haar wens ingewilligd, maar dit is toch niet voor herhaling vatbaar 😀

IMG_9797

Woensdag vroeg kwam Freja koffie drinken en konden we al lekker buiten zitten. De zon kwam stilletjes op en Lore besloot om alvast te gaan zonnebaden. Jammer genoeg was het nog wat fris, dus besloot ze er maar een ‘dekentje’ bij te nemen. Oh, wat is het toch heerlijk simpel om een kind te zijn.

IMG_9803

Die namiddag gingen we op bezoek bij bomma, want ze werd 85 jaar! Samen iets kleins gaan eten en daarna een ijsje smikkelen. Lore vond het in ieder geval een heel leuk ‘feestje’ 😀 Bomma mag voor haar wel elke week jarig zijn.

IMG_9806

Mijn bomma wil nooit grote cadeaus. Ze is al heel blij als we langskomen, maar ik kan niet met lege handen gaan. Daarom had ik bij Leonidas een boeket van pralines gekocht. Ik kon het niet laten om voor mezelf ook een klein doosje mee te nemen. En ja, je leest het goed. Voor mezelf #mamaneedschocolate

IMG_9811

Het was die dag zo warm en benauwd, dat we geen zin hadden om te koken. Tim besloot daarom een leuk bord vol fruit en allerlei lekkers te maken. Zelfs van zo’n kleine dingen weet hij een feest te maken.

IMG_9813

Vrijdag was het weer papa-dag en ging hij samen met Lore picknicken. Sandwiches, groenten, fruit en drinken. Het zag er zalig uit en ik vond het heel jammer dat ik moest werken. Maar het is voor hun twee wel heel fijn om een dag voor hen samen te hebben.

IMG_9828

Ik probeer sinds deze week elke dag tijdens mijn middagpauze te wandelen en wat vitamine D op te doen. Ik merk dat ik weer wat te weinig beweeg en ik vind het ook wel fijn om een kwartier uit de winkel te zijn. Even mijn hoofd leegmaken.

IMG_9832

Die avond was er omleiding op de weg naar huis. Ik besloot natuurlijk om een weg in te draaien die afweek van de normale wegomleiding. Iets wat ik dus nooit had mogen doen. Na tien minuten bevond ik mij op een zandweg in the middle of nowhere. Na veertig minuten kwam ik uiteindelijk thuis aan.

IMG_9848

Zaterdagochtend kreeg Tim deze mand van vrienden van ons. Hij had hen met iets kleins geholpen en dit kreeg hij als dank. Ik kreeg natuurlijk meteen een WhatsApp van Tim om mee te delen dat hij daar diezelfde avond nog aan ging beginnen. Het smaakte hem in ieder geval heel goed 😀

IMG_9849

Maar voor hij eraan kon beginnen, gingen we eerst naar Gracias a la Vida . Helaas was het de laatste editie, maar we hebben ons wel goed geamuseerd. Er was dit jaar veel kinderanimatie en dat was te zien aan alle gezinnen die daar waren. Kindergrime, kindertattoo’s, bellen maken, zandtekeningen, grote spellen,… En de ouders konden genieten van live muziek plus lekker eten en drinken.

IMG_9860IMG_9866

Zondagmorgen gingen we weer wandelen in de Sahara. Zoals ik hierboven al zei, probeer ik wat meer te bewegen en Lore vindt het super om in de zand en tussen de bomen te spelen. Deze keer namen we weer een andere route en zagen weer dingen die we nog nooit eerder hadden gezien.

IMG_9881IMG_9888IMG_9892

In de namiddag gingen we naar Eindhoven. Tim wou nieuwe schoenen en ik wou langs twee boekenwinkels. De eerste was een kinderboekenwinkel, genaamd Boekenberg. Hij ligt op de Kleine Berg en is een dikke aanrader. Het is een enorm gezellig winkeltje, met een grote voorraad kinderboeken (gerangschikt op leeftijd). We hebben uiteindelijk twee boekjes voor Lore gekocht en een knuffeltje.

IMG_9910

Daarna gingen we door naar boekenwinkel Van Piere. Echt een heel mooie winkel, met twee verdiepingen vol boeken en zelfs een klein plekje waar je iets kan drinken en eten. Tim was zo lief om even met Lore iets te gaan eten zodat ik lekker kon rondsnuffelen. Ik heb nog een kinderboek voor Lore gekocht en eentje voor mezelf.

IMG_9911

Voor Tim vonden we uiteindelijk schoenen (laten we even duidelijk zijn: hij is een stuk kieskeuriger dan ik!) en daarna zijn we iets gaan drinken bij de Ierse Pub daar. Ik vind het altijd zo jammer dat de selfiecamera slechtere kwaliteit heeft, maar desondanks blijft het een leuke foto.

IMG_9918

Nadien zijn mijn schoonouders nog langsgekomen en hebben we het weekend nog rustig afgesloten. Volgende week staan weer leuke dingen op het programma en zelfs een blogpost extra. Ik weet dat het al een tijdje geleden is dat ik nog iets anders heb gepubliceerd dan mijn Geluksmomentjes, maar volgende week wordt het iets meer.

Liefs,
Stephanie 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s