Zwanger van de tweede!

Je leest het goed: wij zijn zwanger van de tweede! Na drie lange maanden van zwijgen, kan ik het jullie eindelijk vertellen. Binnen dit en zeven maanden mogen wij een broertje of zusje voor Lore verwelkomen.

Na Onze trouwdag – 10.12.2016 besloten we te proberen voor een tweede kindje. Door mijn eerste bevalling waren we lange tijd onzeker of we nog een tweede wilde (Komt er nog een tweede?), maar de kinderkriebels waren toch te groot. Gelukkig hebben we niet lang moeten wachten en op Hemelvaartsdag ontdekten we dat ik zwanger was.

Op zich heb ik niet echt ergens last van. Rond 14u-15u krijg ik een kleine dip en na 22u krijgen ik mijn ogen nog maar met moeite open. Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik last van mijn staartbeen. Na de bevalling ging het beter (het ging wel nooit helemaal weg), maar nu merk ik dat de pijn weer wat vaker aanwezig is. Op zich geen groot drama, gewoon een kwestie van niet te veel zitten.

Hierdoor probeer ik ook wat vaker te bewegen. Wanneer ik rondloop, heb ik er minder last van dan wanneer ik zit. Tijdens mijn werk ga ik ’s middags een rondje wandelen en in het weekend proberen we zeker één wandeling van minstens een uur te maken. Vorige keer was ik meer dan 20 kilo bijgekomen en dat wil ik deze keer minder. Ik probeer voldoende gezond te eten en wat gebruik te maken van de crosstrainer. Na de bevalling en mijn herstel, heb ik besloten om te gaan mountainbiken. Ik besef dat dit pas een paar maanden nadien kan, maar stiekem kijk ik er al wel naar uit.

DSC_2142

Het enige ‘nadeel’ is de bevalling. Ik moet helaas terug een keizersnede. Omdat ik er vorige keer een mindere ervaring mee had, ben ik hier wel wat zenuwachtig over. Het zal nu hopelijk wel meevallen, aangezien ik ongeveer weet wat er gaat komen. Een zeer goede vriendin van mij werkt in het ziekenhuis, waar ik beval. Ik ga kijken of het lukt dat zij aanwezig kan zijn bij de operatie. Zodat ik op haar kan vertrouwen om mij af te leiden wanneer Tim en de baby naar de premature afdeling gaan (hier wordt alles nagekeken en moet Tim kangoeroeëen). Mentaal is dat voor mij al een enorme steun. Daarna wordt het weer 4 dagen tot een week in het ziekenhuis liggen. Ik krijg het altijd benauwd in ziekenhuizen, maar ik snap dat het nodig is na zo’n buikoperatie. Als alles goed met mij gaat en ik genees goed, mag ik misschien iets vroeger vertrekken dus vingers gekruist.

We hebben het Lore verteld toen ik 8 weken zwanger was. Ze kan niet wachten om haar kleine broertje of zusje te leren kennen. Stilaan worden er meer babyspullen in de logeerkamer gelegd en stelt ze meer en meer vragen. Ik ben heel benieuwd om te zien hoe zij op dit alles gaat reageren. Het knuffeltje dat je op de foto ziet, heeft ze zelf uitgekozen dit weekend voor hem/haar/

Vandaag (24/7/2017) had ik mijn 12 weken – echo en alles ziet er goed uit met de baby. Ik heb alles goed kunnen zien via de echo en ben daarna nog langs de bloedafname geweest voor een NIPT-test. Hiermee kunnen ze voor 99% uitsluiten of er afwijkingen zijn bij de baby. Blijkbaar kunnen ze hier ook al het geslacht mee bepalen. Ik wou nooit een 3D-echo doen en dat stond nu ook niet op de planning. We wilden wachten tot 20 weken, maar ik heb nu toch opgegeven het met de resultaten van de NIPT-test te willen weten. Hoe spannend dat we misschien volgende week al kunnen weten of het een jongen of een meisje is! Nu maakt het voor ons beide niet uit wat het wordt. We hebben al een meisje, dus nog eentje lijkt heel leuk. Maar een jongen lijkt mij ook tof. Weer nieuwe ervaringen erbij en van ‘elk eentje’. Mijn grootste wens is dat de baby gezond is.

Op het einde van deze week komt er een blogpost online met al mijn essentials voor het eerste trimester. Ik probeer jullie zo veel mogelijk op de hoogte te houden van alles, maar met mijn baan, een kleuter en het huishouden kan ik niets beloven.

Liefs,
Stephanie 

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s