Geluksmomentjes juli #5

Eindelijk kunnen vertellen dat we zwanger zijn, een trip naar de Efteling en een mocktail gedronken die heerlijk was. Het was een week met veel felicitaties en pralines.

Maandagmiddag had ik mijn 12 weken – echo en kon ik het jullie eindelijk vertellen dat we een tweede kindje krijgen. Ik vond het best moeilijk om te verzwijgen omdat zoveel wat we doen in verband staat met de baby. Gelukkig kan ik nu wel weer alles delen. In Zwanger van de tweede! vertel ik alles over mijn zwangerschap tot nu toe en woensdag komt er een blogpost online waarin ik vertel wat mijn essentials van het eerste trimester waren.

IMG_9934

Dinsdag gingen Lore en ik met vrienden naar de Efteling. We waren in totaal met 6 volwassenen en 3 kinderen. Het was echt een gezellige dag. Het draaide voornamelijk om de kleinsten, maar wanneer de grote mensen in de attracties wilden, werden de kleintjes bezig gehouden met allerlei lekkers.

IMG_9936

Vorig jaar had Lore nog van veel dingen bang en wou ze nergens in, maar dat was deze keer al wat anders. Ze is nog steeds geen fan van het onbekende, maar het ging een stuk beter dan voorheen. En volgens mij is dit toch wel haar favoriete attractie. Mama en Saline moesten achterin, terwijl Freja en Lore ons rondreden.

IMG_9939

Die dag waren Tim en ik 10 jaar samen. Heel gek om te bedenken dat we al een decennium bij elkaar zijn. Soms lijkt het alsof we net onze eerste kus hebben gehad en soms alsof we elkaar al ons hele leven kennen. We hadden afgesproken om geen cadeaus te kopen, maar ik kreeg van hem toch een hele doos vol lekkere pralines. Aangezien ik nu niet meer kan genieten van een glaasje wijn, geniet ik hier maar van 😉 Natuurlijk moest ik nu ook een cadeautje voor hem kopen. Een paar foto’s verder zie je wat het was.

IMG_9947

Woensdag had Tim ook vrij en gingen we wandelen in het Klankenbos in Neerpelt. De zon scheen mooi tussen de bomen en het was weer een aangename wandeling. We proberen wat meer op andere plaatsen te gaan wandelen, dus wie nog tips heeft in de buurt van Lommel?

IMG_9949

Op de terugweg gingen we nog even spelen in een kleine speeltuin. Het zand was nog nat, aangezien het die nacht had geregend, maar dat weerhield Lore nergens van. Het leukste vond ik, toen we als gezin op de wipwap zaten. Even papa nog leren hoe we het beste op en neer vliegen 😉

IMG_9952

’s Middags stuurde mijn collega deze foto. We hadden donderdag Toeristendagen op het werk. De zonnebrillen hiervoor kwamen van het hoofdkantoor en we moesten ze nog allemaal op merk sorteren. Het was blijkbaar een heel karwei, maar wel leuk werk.

IMG_9953

Woensdagavond gingen we met vrienden ’s avonds iets drinken bij Terrazza. Ik dronk daar als mocktail (zonder alcohol) een Virgin Mojito en mannen… wat was die lekker! Dat is tijdens de volgende 6 maanden zeker voor herhaling vatbaar. Het was een heel gezellige avond!

IMG_9956

Donderdag kreeg ik deze foto van Tim doorgestuurd. Hij ging beginnen aan het avondeten met zijn nieuwe sloffen. Toen hij mij dinsdag liet weten een cadeautje te hebben gekocht, kon ik onmogelijk met lege handen thuiskomen. Daarom had ik deze elfensloffen in de Efteling gekocht 😀 Je hoort hem in ieder geval al van ver afkomen.

IMG_9964

Vorige week was ik iets heel leuks vergeten te laten zien. Onze nieuwe zetel was namelijk gearriveerd. We hadden nog een heel oude zetel van mijn ouders die dringend aan vervanging toe was. Het salon komt van Meevita, de kussen van Ikea en H&M Home.

IMG_9966

Vrijdag gingen Lore en Tim zwemmen in de Dommelslag. Net zoals dinsdag, deed ze nu meer dingen zelfstandig en was ze iets minder bang. Lore kijkt vaak nog eerst de kat uit de boom. We hebben Lore nooit gedwongen om iets te doen en ze mocht overal haar tijd voor nemen, maar ik ben wel blij om te zien dat ze wat meer durft te ondernemen.

IMG_9977

Deze week had ik twee nieuwe boeken van Meg Cabot geleend uit de bibliotheek. Het eerste, Mag het een maatje meer zijn?, ben ik vrijdag aan begonnen. Weer zo’n lekker wegleesboek en het vervolg ligt ook op mij te wachten.

IMG_9983

Zaterdag moest ik een volledige dag werken omdat een paar collega’s op vakantie zijn. Tim en Lore maakten lekkere havermoutkoekjes. Het recept komt binnenkort op Tim’s Food, alleen moet hij het nog een beetje verfijnen (en misschien wat vormpjes gebruiken 😉 ).

IMG_9990

Aangezien het ’s middags nog best goed weer was, gingen ze nog een terrasje doen. Lore had een kindertijdschrift gekregen en daar zaten allerlei leuke speelgoedjes bij. (Nep)lippenstift, parfum, haarproduct en een camera. Tim stuurde deze foto door en ik vond hem echt heel schattig 🙂 Mijn kleine fotograaf.

IMG_9995

Toen ik binnen kwam gewandeld, kreeg ik deze lekkernijen voorgeschoteld. We keken met zen allen naar een Studio 100 show terwijl we bijpraten en hapjes aten. Even rustig de week achter mij laten en genieten van het weekend.

IMG_0002

Deze morgen gingen we met zen drietjes ontbijten bij Coffee Lounge Anneke. Vroeger gingen Tim en ik vaker ergens ontbijten, maar Lore kan moeilijk een anderhalf uur stilzitten. Hier hebben ze een kinderhoekje waar ze heel graag in speelt en wij even rustig kunnen zitten. Het was heel lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

IMG_0004

Daarna kreeg ik van Lore een donut die ze gisteren samen met Tim had gekocht voor mij. Hij zat vrolijk onder de confetti en was best nog lekker na een nacht in de koelkast.

IMG_0007

Mijn schrijfkamer wordt nu de babykamer (we hebben maar drie kamers in ons huis) en dat vraagt wat kluswerk. We willen graag al het behang eraf halen en gaan verven. Vanmiddag zijn we begonnen met alles eraf te halen en nu alleen nog uitdokteren hoe we de rest moeten doen. Er zijn overal kleine stukjes van de muur af en barstjes dus ik weet niet goed of we alles moeten plamuren of vliesbehang gebruiken. Iemand klustips?

IMG_0009

Morgen of dinsdag krijgen we de resultaten van de NIPT-test, dus vingers gekruist (hier krijgen we te horen of er eventuele afwijkingen zijn bij ons kindje) en dan weten we misschien ook al het geslacht. Allemaal heel spannend!

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s