Eerste trimester essentials

Zwanger zijn. De eerste keer was zoo speciaal. Ik zocht 101 dingen op en was mij continu bewust van het wonder dat in mijn buik groeide. Nu, de tweede keer, is het nog steeds speciaal, alleen gaat de tijd nu dubbel zo snel met een kleuter die rondloopt. Ik heb een lijstje gemaakt van alle dingen die essentieel waren voor mij in mijn eerste trimester.

Kaatje en mama’s buik van Liesbet Slegers

Ik vroeg mij steeds af tijdens de eerste maanden hoe we het Lore gingen vertellen. Elke avond voor het slapen gaan, lees ik haar een verhaaltje voor. Ik ben (zoals jullie wel weten) dol op boeken dus ik wou het haar vertellen met een boek om alles uit te leggen. Ik heb een tijdje gezocht tot ik op dit boek uitkwam. Het laat zien hoe mama haar buik steeds groter en groter wordt. Mama moet vaker rusten en kan Kaatje op het einde van de zwangerschap niet meer dragen. Kaatje haar gevoelens worden in kaart gebracht en op het einde zie je dat ze haar broertje ontmoet voor de eerste keer. Het toont op een zachte manier de voor- en nadelen, het is gemakkelijk geschreven en geeft een idee van wat gaan komen. We hebben het Lore op 8 weken verteld, net voor we het aan de ouders en familie gingen vertellen.

1001004005354784

The Belly Book

De zoektocht naar een zwangerschapsboek was niet gemakkelijk. Voor Lore had ik een groot, roze en redelijk klassiek 9 maanden – boek. Deze keer wou ik iets anders, iets kleurrijker. Via Shifra van A Cup of Life ontdekte ik The Belly Book. Alle vragen en notaties staan wel in het Engels, maar dat was voor mij geen nadeel. Het gaat er uiteindelijk om wat ik zelf schrijf. Elke week is er ruimte voor een foto van je groeiende buik en eventuele notities. Het boek is handig en leuk verdeeld in de drie trimesters.

1001004002657230

App Zappy ouders

Meiden, dit is een echte aanrader! Ik heb deze app ook gebruikt bij mijn eerste zwangerschap. Toen er een plusje verscheen op de zwangerschapstest, heb ik hem meteen terug gedownload. Elke dag zie je ongeveer hoe groot en hoe zwaar je baby (ongeveer) op dat moment is. Er staat een mooie afbeelding bij plus tips en weetjes. Als je wat verder door de app ‘bladert’, kan je inspiratie opdoen voor een naam of zie je wat andere vrouwen over hun zwangerschap denken via een forum. Ik gebruik deze ook veel voor Lore (onze dochter) om haar een idee te geven hoe de baby er nu al uitziet. En natuurlijk ook niet onbelangrijk: de app is gratis!

0wiu49u2c72d

Zwangerschapsbroek

Waar ik een viertal jaren geleden pas met 4 maanden begon met het dragen van een zwangerschapsbroek, heb ik deze keer de 3 maanden niet eens gehaald. Ik merk dat mijn buik sneller naar voren steekt en dat mijn broeken te klein worden. Ik heb nog oude zwangerschapskleding, maar die zijn uitgerekt door de vorige keer. Ik ben daarom een paar weken geleden bij H&M nieuwe kleren gaan kopen. Ik vind hun collectie leuk en betaalbaar. Het zijn uiteindelijk maar een paar maanden, maar ik wil mij wel comfortabel voelen en ik moet het kunnen dragen naar mijn werk. Een zwangerschapsbroek is trouwens zalig 😉 Bring on the holidays!

hmprod

Zwanger van de tweede van Joyce Kooijman

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet op zoek ging naar een boek dat ik kan lezen over de tweede zwangerschap. Helaas bestaan er hier niet veel van. Ik merk dat ik veel dingen nog weet van mijn eerste keer, maar toch is het nu anders. Zoals ik hierboven zei, veranderd mijn lichaam sneller en heb ik minder rust doordat ik al een kleuter heb rondlopen. Ik wou graag iets lezen om te weten hoe ik hier het beste mee kan omgaan en of het normaal is. Nu kan je natuurlijk heel het internet afpluizen, maar ik heb toch liever papier in mijn handen. Gelukkig kwam ik dit boek tegen. Het is geen klassiek zwangerschapsboek, maar meer getuigenissen en verhalen van verschillende mensen over hun tweede zwangerschap, bevalling en de relatie met het eerste kind (of kinderen).

9200000040709784

Ik ga proberen zoveel mogelijk te delen van mijn zwangerschap, maar zoals jullie weten kan het leven soms redelijk hectisch zijn met een gezin, huishouden en baan. Onderaan deze blogpost vindt je een lijst met de verschillende bronnen van de afbeeldingen. Hier achter zit een link waar je al deze spullen kan vinden of kopen.
Als jullie zelf nog tips hebben of dingen willen toevoegen, kan dit altijd in de comments. Voor mij zit het eerste trimester er weer op, maar voor anderen kan het altijd nog van pas komen. En natuurlijk zijn tips en tricks voor het tweede trimester ook altijd welkom 😉

 

 

Bronnen: Afbeelding 1 – afbeelding 2 – afbeelding 3 – afbeelding 4 – afbeelding 5 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s