Geluksmomentjes augustus #1

Een beginnend babybuikje, ontdekken van het geslacht van onze tweede spruit én een leuke babyborrel. Alles stond in teken van kindjes en het was een zalige week. Lees je weer mee?

Maandag was ik ongeveer 13 weken. In mijn zwangerschapsboek is er plaats voor een foto van je buik voor elke week. Helaas ben ik hier niet zo heel goed in, dus maandagmorgen besloot ik er weer eentje te nemen. Er begint stilaan een klein buikje tevoorschijn te komen.

IMG_0015

Tim was rond het middaguur thuis van zijn werk, dus besloten we te gaan picknicken in het park. We namen boterhammen mee, fruit en een goed humeur. Het weer was zalig! Na een half uurtje verstoppertje te spelen, vond madam dat het tijd was voor een korte pauze, met papa zijn zonnebril. Ze zit erbij als een echte diva 😀

IMG_0019

Die dag begon ik aan het tweede boek dat ik van de bib had geleend: Houd je hoofd koel! van Meg Cabot. Het eerste deel las heel fijn weg en het tweede net zo goed. Vrijdagavond heb ik hem uitgelezen en ik vond het jammer dat hij gedaan was. Helaas heb ik niet kunnen vinden of er nog een vervolg is, dus ik vrees ervoor.

IMG_0022

Dinsdag was het mama en dochter – dag. Lore en ik gingen een dagje naar Plopsaland Indoor. Net zoals bij de Efteling, had ze deze keer veel minder bang om overal in te gaan. Drie keer in de Plop kikkers, in de Mega Mindy vliegtuigjes, de Maya-eendjes en nog één of andere attractie die je een paar meters naar beneden laat vallen. En zoals elke keer werd ze weer geschminkt. Vorige keer was ze een prinses en nu een vlinder.

IMG_0034

We hebben er echt van genoten met zijn twee. Ik had de hele dag alleen maar oog voor haar en dat voelde ze. Niets leidde mij af en zeker nu er een nieuwe baby komt, wil ik dit nog zoveel mogelijk samen met haar doen. Natuurlijk ga ik dit na de bevalling ook nog doen, maar de eerste maanden zullen zeker iets hectischer worden.

IMG_0047

Terwijl papa op woensdag volop bezig was met de babykamer, gingen wij naar de bibliotheek. Ik heb een hele nieuwe peuterboekensectie ontdekt, dus daar wou ik voor haar in neuzen. Ze hebben daar ook een voorleeshoek en terwijl ik op zoek ging naar boekjes voor haar, ging zij hier even zitten. Schattig he!

IMG_0058

En dit is hoe ik mijn fietsmandje het liefste zie. Vol met leuke kinderboeken en natuurlijk ook eentje voor mezelf. Aangezien ik nog bezig was met Houd je hoofd koel!, was ik niet op zoek naar een nieuw boek, maar deze was net nieuw binnen en ik nam hem toch maar mee.

IMG_0059

Die avond kwam een blogpost online over mijn Eerste trimester essentials  Hier noem ik vijf dingen op die voor mij van groot belang waren om mijn eerste trimester goed door te komen.

ETE heart

Donderdag was het weer Toeristenmarkt op het werk. Dit is drie donderdagen in de zomer en het begint stilaan een jaarlijkse traditie te worden om dan met mijn collega’s een lekkere stroopwafel te eten. Er staat een klein kraampje op het marktplein waar ze on the spot gemaakt worden. Vorige week had ik een Jumbo geprobeerd, maar deze keer gingen we voor een Super Mega Jumbo. Mannen, wat was dat een groot ding! Maar wel heerlijk.

IMG_0062

In de namiddag kreeg ik deze foto van mijn mama. Lore bleef die dag bij haar en nadat ze bij mijn grootmoeder waren langs geweest, kreeg ze een lekkere pannenkoek. Bestek slaan we maar over…

IMG_0064

Die dag kreeg ik een e-mail dat ik de Zwangerbox kon ophalen bij Etos. Er zaten drie magazines, folders, een tutter, belly balm, billenzalf, crème en een flesje (non-alcoholische) drank in. Altijd leuk om zoiets te krijgen.

IMG_0066

Vrijdag kreeg ik telefonisch te horen wat het geslacht van onze baby is 🙂 Ik liep daarna snel naar de HEMA om iets leuks uit te kiezen om Tim mee te verrassen. Hij moest helaas wel wachten tot 20u30 eer ik die avond thuiskwam. We hebben het deze week aan onze ouders verteld en vanaf volgende week laten we het jullie ook weten 🙂

IMG_0071

Zaterdag ging ik nog wat kleine dingen kopen om het onze ouders mee te vertellen. Nu ik weet wat het is, wordt het moeilijk om niet al van alles te kopen. Ik kon dan ook niet weerstaan aan deze kleine rammelaar. Ik vind okergeel een mooie kleur, maar het is er eentje waar je echt mee moet staan. Bij Lore was dit helaas niet het geval (blond haar, blauwe ogen en een heel bleek huidje), maar misschien bij de baby wel. ’s Avonds kwamen mijn ouders langs om het nieuws te horen, maar helaas heb ik hier geen foto’s van genomen.

IMG_0079

Daarna ben ik begonnen aan een nieuwe serie. Nu moet ik het misschien niet nieuw noemen, want hij is al een aantal jaren oud, maar ineens had ik weer zin om hier naar te kijken. Het is en blijft één van mijn favoriete series.

IMG_0090

Vandaag ben ik begonnen aan het boek Hij, hij en ik van Kristan Higgins. Het is nog niet zo lang uit en ik ben er heel benieuwd naar. Het lijkt mij weer zo’n heerlijk zomers boek waar ik bij kan wegdromen.

IMG_0081

Deze namiddag gingen we naar een babyborrel in Hasselt. Vrienden van ons hebben een dochter, genaamd Flore, gekregen. Het was een heel gezellig feestje met een speeltuin en springkasteel voor de kids. Het was jammer dat we moesten vertrekken, want het was al even geleden dat we nog konden bijpraten.

IMG_0083

Ik vond hun ‘doopsuiker’ heel leuk gedaan. Allemaal lekkere snoepjes, lekstokken, doopsuiker én minicactussen! Ik vond dit echt zo tof!! Zeker iets om over na te denken voor onze babyborrel. Helaas kreeg ik Lore niet zover om een cactus te nemen. De snoep was veel leuker 😀

IMG_0084

Sinds we het geslacht nu weten, kan ik beginnen met kleding sorteren. Ik heb alles bijgehouden van Lore en nu kan ik beginnen met uitzoeken. Ik sta versteld van hoeveel kleren ze heeft gehad in de laatste drie jaren. Wat je hier ziet, is nog niet eens alles!

IMG_0089

Ik weet dat ik het geslacht nog niet heb verteld, maar ik beloof dat het deze week online komt. We willen eerst alle familieleden en vrienden op de hoogte stellen vooraleer we het hier bekend maken. Nog eventjes geduld 🙂

Liefs,
Stephanie 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s