Het is een jongen!

Zoals je al kan afleiden uit de titel, krijgen we een jongen 😀 Hoewel het toch altijd een verrassing is, had ik al wel een klein voorgevoel. Er waren een paar kleine dingen anders aan deze zwangerschap dan aan de vorige, maar gelukkig had ik zowel bij onze dochter als nu bij onze zoon geen klachten.

Bij Lore had ik een zeer ontspannen zwangerschap. Ik voelde mij compleet ‘zen’. Mijn haren waren heel volumineus en ik verloor bijna geen enkel haarsprietje. Bij onze jongen merk ik dat ik minder rustig ben. Ik ben iets sneller opgejaagd en verlies sneller mijn geduld. Het is nu wel iets beter dan de eerste drie maanden. De vermoeidheid hielp hier natuurlijk ook niet bij. Sommigen zeggen dat het komt doordat ik al een kleuter heb rondlopen, maar het is eerder iets in mezelf dan dat het met haar te maken heeft. Plus verlies ik deze keer evenveel haren als vooraleer ik zwanger was (tot ergernis van Tim 😀 ).

Vorige week vrijdag kreeg ik telefoon op mijn werk van mijn gynaecoloog. Normaal gezien zou hij mij enkel bellen wanneer er iets ‘raars’ was bij de resultaten van mijn NIPT-test. Natuurlijk was ik best zenuwachtig, maar gelukkig niets erg. Er was 1 deel van de test waar de resultaten niet conclusief waren, dus ik heb gisteren (maandag) opnieuw bloed laten trekken. Het was die vrijdag dat ik te horen kreeg dat het een mannetje is. We krijgen een zoon! Ik wou het Tim persoonlijk vertellen dus hij moest nog wachten tot ik die avond thuis kwam (wat pas om 20u30 was!). Ik kocht een t-shirt, broekje en twee paar sokjes (zoals je kan zien op de foto). Voor de grootouders kocht ik achteraf een blauwe rammelaar om het hen te laten weten dat ze een kleinzoon krijgen.

DSC_2160 (1)

Ik ben heel nieuwsgierig hoe het gaat zijn om een zoon te hebben. Ik weet alleen maar hoe het is met onze dochter, Lore, dus het voelt wel een beetje alsof we terug van nul beginnen. Alles is weer nieuw en we moeten opnieuw alles ontdekken. Ik ben ook benieuwd hoe zijn karakter gaat zijn. Gaat hij veel op zijn grote zus lijken of wordt hij compleet anders? Ik wil ook graag zien hoe Lore met hem gaat omgaan. Wordt ze heel verzorgend en vertroetelend of kan ze misschien een beetje jaloers worden?

Ik ben dit weekend meteen begonnen met Lore haar oude kleren te sorteren. Ik had alles bewaard voor het geval we weer een meid zouden krijgen, maar nu kan ik veel dingen weg doen. We hebben drie zakken die we naar een vrouw brengen bij ons in de buurt. Zij zorgt er voor dat deze kleding naar arme gezinnen gaat. De rest ga ik eerst proberen te verkopen en lukt dit niet, dan gaan ze ook naar daar. Stiekem kijk ik er wel naar uit om te gaan shoppen voor onze kleine spruit. Tim is volop bezig met de babykamer in orde te maken. Al het behang is eraf, de muren zijn geplamuurd, geschuurd en de primer zit er op. We proberen dit allemaal zo snel mogelijk te doen, want we gaan Lore haar kamer hierna ook aanpakken. Het fijnste is als we dit nog kunnen doen wanneer het nog zomer is. Dan kunnen de ramen blijven open staan en droogt alles snel.

Nu we weten dat ons kindje gezond is en nu we het geslacht weten, heb ik het gevoel dat we verder kunnen. Zodra de kamer klaar is, gaan we de meubels installeren en alle spullen terug boven halen. Maar één ding is wel heel zeker… De tijd gaat heel snel wanneer je al eentje hebt rondlopen. Ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten nu ik nog kan.

Liefs,
Stephanie 

5 Comments

 1. Hey. Mijn man en ik verwachten in juli ons eerste kindje. Ik lees hier dat je net zoals mij geen goede NIPT-test hebt gehad. Ik maak mij hier best veel zorgen over. De resultaten voor trisomie 13 waren niet conclusief. Gisteren liet ik terug bloed trekken. Nu is het opnieuw minstens 2 weken wachten alvorens we de resultaten hebben. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

  Like

  1. Onze resultaten waren ook niet conclusief, maar mijn gynaecoloog heeft mij toen op het hart gedrukt om mij geen zorgen te maken. Toen we de resultaten kregen van de tweede test was alles in orde. Ik ga ervan uit dat ze bij jullie voordien ook al goed gekeken hebben met de echo (nekplooi) en ik zou mij nog geen zorgen maken tenzij dit echt nodig is. Ik weet dat dit moeilijk is en zeker bij een eerste kindje. Ik zou proberen je zo veel mogelijk af te leiden en af te wachten.

   Like

   1. Bedankt voor je bericht! Volgende week hebben we onze 3e echo. Tijdens de vorige echo hadden we inderdaad een goede nekplooimeting. Het kindje groeit goed dus denk ik niet dat we ons volgens de gynaecologe zorgen hoeven te maken. Maar toch, het blijft spannend. Bedankt voor de tips!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s