Geluksmomentjes augustus #2

Deze week kwam ik al een beetje in de herfststemming (waar Tim niet zo blij mee was), probeerde ik Lore haar oude kleren te verkopen en sprak ik af met vrienden (wat al weer veel te lang geleden was). Lees je weer mee?

Een wazige foto, maar het was net mijn beurt toen ik deze nam. Aangezien mijn NIPT-test niet helemaal goed was gegaan (één chromosoom waren de resultaten niet conclusief), ging ik maandag terug om bloed te laten trekken. Lore vindt dit altijd heel interessant om te zien (dokter of verpleegster in wording?).

IMG_0093

Daarna gingen we meteen door naar de speeltuin. Het werd die dag heel mooi weer, maar ’s morgens was het nog een beetje fris. Natuurlijk zou Lore Lore niet zijn als ze niet rechtstreeks naar de zandbak liep. Meerdere ouders hadden dit in gedachten, want een half uur later stroomde alle kinderen toe.

IMG_0094

Even later kwam een vriendin van mij met haar zoontje mee spelen. Het werd al een stuk warmer en de kleine kapoentjes hebben zich goed kunnen uitleven. Ik heb het in de vorige Geluksmomentjes al vaker gezegd, maar Lore durft nu steeds meer. Grotere glijbanen, op rekken klimmen, een heel stuk van mij weglopen,… Het klinkt alsof ze voorheen een heel timide grijs muisje was, maar dat is ook niet het geval. Maar ze had gewoon veel aarzeling bij onbekende dingen en ik ben blij dat dit nu beter is. Oh ja, bellen blazen blijft een leuke activiteit voor kinderen 😀

IMG_0112

Die avond zette ik wat kleding van Lore online om te verkopen. Alle kleren had ik per maat gefotografeerd en in zakken gestoken zodat het iets overzichtelijker was. Om eerlijk te zijn, had ik niet verwacht veel te verkopen. Ik heb zelf nog nooit tweedehands kleren gekocht voor Lore dus ik wist ook niet goed hoe het in zijn werk ging. Maar ik moet zeggen dat het mij helemaal niet is tegen gevallen 🙂

IMG_0167

Tim ging met Lore nog snel mosselen halen en ze kwamen thuis met deze vrolijke donut. Het is zelfs zo ver gekomen dat ze al naar de gebakjes loopt zodra ze de winkel in komt. Maar ik moet toegeven, ze zijn wel heel lekker en kleurrijk.

IMG_0168

Na de mosselen voelde ik mij niet zo goed. Ze waren op zich goed gekookt, maar ik vrees dat de groenten (selder/ajuin) nog iets te rauw waren voor mij. Helaas reageren mijn darmen hier dan enorm op. Tim kwam mij even knuffelen en wat afleiden. Toch een schatje hé!

IMG_0176

Tim en ik moesten beide werken op dinsdag en toen kwam mijn vriendin met haar zoontje babysitten. Aan de foto’s en filmpjes te zien, hebben ze zich goed geamuseerd. Samen met allerlei speelgoed spelen, ‘pannenkoeken’ bakken, doktertje spelen,…

IMG_0183

En buiten fietsen. Ik zal blij zijn als het school terug begint. Dan kan ze weer lekker elke dag met haar vriendjes spelen. Tim en ik doen onze best, maar het is toch altijd beter om te spelen met kinderen van je eigen leeftijd. Ik wou een nieuw boekentasje voor haar kopen, maar ze vond zelf dat de hare van vorig jaar nog goed was. Zou deze shophouding blijven?

IMG_0189

In de namiddag nam mijn moeder het over en aangezien het slecht weer was, gingen ze naar de binnenspeeltuin. Natuurlijk hadden meerdere mensen dit idee en was het er best druk. Zoals ik te horen kreeg, heeft ze fijn gespeeld en weer zoveel onzin gegeten #verwenddoormoeke

IMG_0192

Woensdagochtend was ik de afwas van het ontbijt aan het doen. Toen ik klaar was, vond ik dit in de veranda. Ze had haar buggy voor de schuifdeur gezet, dekentje gepakt en was in de tuin aan het staren. Ik vond het hilarisch en schattig tegelijkertijd. Ze vond het duidelijk iets te koud om effectief buiten te gaan zitten.

IMG_0195

Daarna gingen we naar de bib om boekjes terug te brengen. Ik denk dat ze nu bijna elke week een nieuw spelletje uit het rek trekt. Niet om mee te nemen, maar om te bekijken in de voorleeshoek. Op zich speelt ze super lief en geeft het mij even de rust om tussen alle boekjes te snuffelen.

IMG_0198

Deze week namen we deze drie mee naar huis. Ze zijn iets anders en wat langer dan we gewend zijn, maar ik probeer deze overdag voor te lezen en dan heb ik nog andere voor het slapen gaan. Die van het kinderboekwinkeltje is best gezellig #dromenmagaltijd

IMG_0199

Donderdag stuurde een vriendin deze link naar mij door. Het spreekt voor zich dat ik serieus aan het overwegen ben om dit aan te schaffen voor onze baby jongen. Dit lijkt mij zo’n schattige outfit. Ik zag gisteren (zaterdag) dat er bij Primark ook kerstballen komen van Harry Potter. Ik sta al in de startblokken hè jongens…

IMG_0214

Lore en Tim gingen vrijdagochtend boodschappen doen bij de slager toen ik deze foto kreeg. Onze meid was ’s nachts rond half 4 wakker geworden en had sindsdien niet meer geslapen. Ze was onderweg in slaap gevallen en had daarna nog 2 uren doorgeslapen (natuurlijk wel op de zetel).

IMG_0215

’s Avonds kroop ik na een lange dag op de zetel. Het weer is een stuk minder geworden. Ik trok mijn winterbroek en dikke trui aan, nam een grote kop thee en kroop ik voor de tv. Tim keek mij iets wat raar aan toen hij de kerstmok en donkere nagellak zag. Donkere nagellak staat voor mij meestal gelijk aan het begin van de herfst. Wat natuurlijk voor Tim uit de boze is, aangezien het nog maar half augustus is #bringontheholidays

IMG_0226

Zaterdagmorgen ging ik werken terwijl Lore en Tim grote boodschappen deden. Daarna was het tijd voor Play-Dough. Keukenschortje aan en maar koekjes bakken.

IMG_0234

In de namiddag had ik afgesproken met een vriendin bij Wolf Espressobar. De laatste paar maanden heb ik weinig tijd gemaakt voor mijn vriendinnen (ik was de eerste drie maanden van de zwangerschap gewoon te moe) en dat begon ik echt te voelen. We hebben lekker bij kunnen babbelen en deze Oreo chocomelk was gigantisch. Maar ja, oreo koekjes zijn to die for.

IMG_0235

Deze morgen was een beetje hectisch. Tim ging nog verder schilderen aan de babykamer, het eten voor ’s middags moest worden voorbereid, de was moest gedaan worden, we moesten nog stofzuigen en dweilen… kortom: vermoeiend. We kregen die middag vrienden langs die kwamen barbecuen. Net voor ze aankwamen, kroop ik nog een half uurtje in de buitenlounge met de nieuwste Flow.

IMG_0238

Het was een zeer leuke namiddag en we hadden het goed getroffen met het weer. Het was zelfs op bepaalde momenten echt warm. Tim had lekkere spareribs gemaakt en zorgde achteraf voor nog wat entertainment met Lore 😀

IMG_0243

We hadden een leuke outfit gekregen voor de baby en Lore een leuk stickerboek. De laatste weken gaat het naar bed gaan iets moeilijker dus kunnen we dit gaan gebruiken als beloonsysteem. Thanks, lieve vriendjes!!

IMG_0247

Nu nog wat opruimen en op tijd ons bedje in. Morgen beloofd een zonnige dag te worden en ga ik eindelijk kunnen helpen aan de babykamer. Alles is geverfd, nu poetsen en de meubels op hun plaats zetten. Het is nog vroeg, maar ik heb zo’n dingen liefst zo snel mogelijk geregeld. Zo kan Lore er ook een beetje aan wennen.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s