Geluksmomentjes augustus #3

Een chocolade-zoektocht, verder klussen aan de kamers van de kinderen plus dríe slaapfeestjes voor Lore! Terwijl jullie dit lezen, zitten wij hopelijk nog heerlijk aan de zee uit te waaien. Hopelijk met een beetje mooi weer.

Deze foto nam ik zondagavond nog. Tim had drie chocolademuizen verstopt. Eentje in mijn kop thee, eentje achter onze huwelijksfoto en eentje op mijn Harry Potter boeken. Heel lief van hem.

IMG_0248

Op maandag was de babykamer geverfd en konden we alle meubelen op zijn plaats zetten. Het was leuk om te zien hoe alles een plekje kreeg. We zullen het nog wel een paar keren verschuiven, maar ik kan niet wachten om te beginnen met decoreren. Ik heb al ettelijke uren gespendeerd met het afschuimen van websites zoals De Gele Flamingo, A Little Lovely Company, Wolf en Wolkje, Dreumes enzo,…

IMG_0251

Die middag had Tim een vrijgezellenfeest. Het was de dag daarna een feestdag in België dus ik verwachte hem niet vroeg thuis. Lore en ik hadden een meisjesdag en begonnen met een beetje te shoppen. Hoe schattig zijn deze broekjes van HEMA?

IMG_0252

’s Avonds lekker vroeg in bad en nog samen in pyjama tv kijken. Een selfie naar papa sturen om hem eraan te herinneren dat wij van hem houden.

IMG_0256

Hij had mij gevraagd om een deken beneden te leggen. Hij wist dat het laat ging worden en hij wou mij niet wakker maken. Dus voor ik ging slapen, maakte ik nog een bedje voor hem klaar. Natuurlijk slaap ik toch nooit vast tot hij thuis is, zeker nu ik zwanger ben. Een paar jaren geleden hebben ze hier binnen gebroken en als ik dan alleen met Lore ben, slaap ik moeilijker.

IMG_0324

De dag daarna ging ik werken en vond Tim nog een beetje kracht om het babybedje in elkaar te zetten. Hij had het die dag blijkbaar al zwaar genoeg met Lore, hoewel het zeker niet aan haar lag #kleinkaterke

IMG_0270

Mijn collega kwam terug van haar vakantie en om dat te ‘vieren’, kregen we een lekker gebakje. Altijd leuk in het begin van de werkweek.

IMG_0272

Woensdag was Lore echt super moe. Ik probeerde haar dag niet al te druk te maken, maar na een paar boodschappen was ze uitgeteld. Terwijl ik boven wat opruimde, ging zij in haar kamer spelen. Ik ging even beneden de wasmand halen en toen ik terug boven kwam, vond ik ze zo. Tim kwam in tussentijd thuis en we hebben haar een klein dutje laten doen, terwijl ik snel naar de bib reed.

IMG_0279

’s Avonds maakte ik vanillepudding, net zoals mijn moeder altijd deed. Het is zo klaar en om je vingers van af te likken. Ik laat de mijne altijd goed afkoelen in de koelkast en strooi dan een ruime topping pure hagelslag. Om je vingers van af te likken! Tim is hier geen grote fan van, dus more for me 🙂

IMG_0280

Wij gaan zondag naar Blankenberge, maar aangezien wij aan de andere kant van België wonen, duurt dit tripje iets meer dan 2 uren. Omdat we Lore bij hebben (en ik als zwangere iets vaker naar het toilet moet), doen we er toch zeker 2,5u over. Daarom besloten we een dvd-speler voor in de auto te kopen. Lore kan het laatste gedeelte dan rustig een filmpje kijken. Ik had donderdag deze besteld bij bol.com samen met de leuke hoofdtelefoon.

IMG_0283

Die dag daarna ging Lore de hele dag op stap met moeke en aangezien het weer niet zo goed was, gingen ze weer naar de binnenspeeltuin. Deze keer moest er van mij iets ‘gezonds gegeten’ worden. Ze gaan op die dagen ook altijd langs mijn grootmoeder en daar krijgt ze altijd al van alles ongezonds (denk: ijsje, chips, koekjes,…). En aan haar gezicht te zien, vond Lore het niet zo erg 😀

IMG_0285

Tim begon die avond aan een lang weekend dus besloten we om aan Lore haar kamer te beginnen. Het duurt niet meer lang tot het nieuwe schooljaar begint en we wilden dit echt graag afhebben voor die tijd. Eerste klus: behang verwijderen. Dit hebben we in de andere kamer ook gedaan en daarna alles in een lichte kleur geverfd. Het is echt een wereld van verschil.

IMG_0290

Een vriendin van mij is een maand geleden bevallen van een zoontje. Hij is al flink gegroeid waardoor hij niet meer in bepaalde kleren kan. Ik mocht van haar snuffelen tussen alle kleertjes wat ze weg ging doen en ik vond deze romper echt zo leuk! Ik hou van kleuren en als onze zoon dezelfde huid- en haarkleur gaat hebben als Lore, dan zullen we wel moeten.

IMG_0298

Vrijdag begon ik aan het nieuwste boek dat ik in de bib heb gevonden. Tegelijkertijd ben ik ook aan een informatief boek bezig over Pientere Kleuters, maar wat romantische afleiding kan nooit kwaad. Deze gaat zeker mee in mijn tas naar zee.

IMG_0311 (1)

Omdat Tim wou doorwerken aan haar kamer ging Lore een paar dagen bij de grootouders slapen. Donderdagavond bij mijn ouders en vrijdagavond bij Tim zijn ouders. Ze werd weer goed in de watten gelegd en op vrijdag kreeg ze zelfs lekkere pizza op een K3 bord. Feest!

IMG_0316

Omdat wij zo graag wilden dat haar kamer geverfd was voor zondag, moest Tim zaterdag nog doorwerken. Wij gaan die dag namelijk naar de zee en zo kan alles goed drogen terwijl wij weg zijn. Hij moest nog de laatste hand aan een paar dingen leggen dus kon Lore even uittesten of de dvd-speler voor in de auto goed werkte. Ligt het aan mij of zie ik hier al een toekomstbeeld van een puberende Lore? 😀

IMG_0321

Dit kaartje kreeg ik van de ouders van mijn collega. Ze wisten net pas dat ik zwanger was en kwamen dit afgeven. Heel lief!

IMG_0322

Aangezien al Lore haar spullen uit haar kamer zijn, ging ze van zaterdag op zondag nog een nacht logeren bij haar moeke. De eerste keer sliep ze bij haar in bed, maar aangezien ze toen beiden slecht hebben geslapen, ging ze deze keer op de luchtmatras en dat leverde dit leuke beeld op (vergis u niet, onder dat deken liggen nog zeker vijf knuffeltjes). Natuurlijk ging ik ze wel onderstoppen aangezien ik mijn meisje best gemist had de laatste dagen dat ze niet thuis sliep.

20986309_10155051376434385_1331693328_n (1)

Terwijl ik de laatste hand aan deze blogpost leg, is Tim onze lunch aan het klaarmaken voor op het strand deze namiddag. En natuurlijk besluit Lore om nu, deze ochtend, lang te blijven slapen… Zodra ze wakker is, gooien we alles in de auto en gaan we richting de zee. Ik heb er echt zin in! Het is maar voor een dagje, maar lekker uitwaaien op het strand staat altijd hoog op mijn verlanglijst. Dus helaas is er één dagje te kort bij deze Geluksmomentjes, maar ik beloof dat ik hier volgende week meteen mee begin 😉

Liefs,
Stephanie 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s