Geluksmomentjes augustus #3

Het was een fantastische week! We zijn een paar dagen naar Blankenberge geweest, zijn twee maal naar de kermis gegaan, hadden een verjaardagsfeest plus een heel toffe Dag van het Zand. Een week om niet snel te vergeten!

Vorige week zag je in Geluksmomentjes augustus #3 maar tot en met zaterdag. Wij vertrokken zondagochtend vroeg naar zee en ik wou mijn laptop niet mee nemen om hier nog verder aan te werken, daarom dat ik deze week begin met zondag. Aangezien we 2,5u rijden tot aan Blankenberge, hadden we voor Lore een dvd-speler en hoofdtelefoon gekocht. Misschien niet de beste opvoedingstip, maar wel effectief als de verveling toeslaat.

IMG_0329

Het was niet de eerste keer dat ze de zee zag, maar ze heeft er nu meer plezier van gehad dan vorig jaar. Eerst even genieten van het uitzicht en dan telkens heel hard lopen naar het water en terug wanneer de golven haar bijna te pakken kregen. Voor mij bestaat de ideale vakantie uit een zee, ongeacht waar ik ben. Ik kan eindeloos genieten van naar de oceaan staren en zitten op het strand. Er was best wel wat wind, maar het weer was voor de rest prachtig.

IMG_0333

We hadden niet veel ‘bezichtigingen’ gepland, maar ik wou wel graag het kleine vissershuisje van de 18de eeuw zien, namelijk het huisje van Majutte. Het was leuk om te zien, maar geen aanrader voor grote mensen 😀 Neenee, het viel best goed mee. Voor stonden buiten een paar tafeltjes, binnen kon je bij de keuken zitten of op zolder én achter was nog een soort open veranda waar je gezellig kon vertoeven.

IMG_0356

Maandagnamiddag kwamen we terug thuis en gingen we nog even langs de kermis. Lommel heeft zeker een stuk of 10 kermissen, maar die van het centrum is veruit de grootste. Vorig jaar was ze nog wat klein om van alles te doen, maar dit jaar stonden eendjes vangen en ballen gooien hoog in vaandel. Ze had een leuke trein van Paw Patrol gewonnen dus terwijl we wachten op ons drinken en onze frietjes, werd deze al even uitgetest.

IMG_0358

Zwangerschapsdementie is een echt iets voor mij. Als ik het niet opschrijf in mijn agenda en onze kalender in de keuken, vergeet ik het. Mijn tas en telefoon zitten vol to do lijstjes en soms lukt het mij nog allemaal niet. Ik had dit bij Lore ook heel erg, maar na dit te zien op mijn zwangerschapsapp (de welke kan je lezen op Eerste trimester essentials) is er hoop.

IMG_0364

Tim had dinsdag nog vrij en ging die dag met Lore fietsen naar haar school. Ze begint pas terug op 1 september, maar ik zou dit jaar vaker met de fiets willen gaan. Als de baby geboren is, kan ik met hem wandelen terwijl zij met de fiets gaat. De school ligt nog geen 1,5 km van ons huis dus dat moet met goed weer gemakkelijk te doen zijn.

IMG_0368

Woensdag gingen we weer naar de kermis en deze keer met mijn schoonmoeder en al haar kleinkinderen. We hebben zeker drie uren gespendeerd met het lopen van de ene attractie naar de anderen. De kinderen hadden veel plezier en het was heel leuk om hen te zien genieten.

IMG_0404

We kregen die dag een leuk cadeautje voor de baby van mijn schoonmoeder. Hoewel ik het een heel tof t-shirt vind, hoop ik toch dat het opschrift niet waar gaat zijn 😀

IMG_0405

En natuurlijk hebben we die dag weer eendjes gevangen en ballen gegooid, maar zijn we ook in de draak geweest, heeft Lore op de trampoline gesprongen en meerdere activiteiten gedaan. Ze heeft er echt alles uitgehaald en we kijken al uit naar de volgende keer. Alleen ligt ons huis nu bezaaid met allemaal klein speelgoed wat zeer veel pijn doet als je erop gaat staan…

IMG_0408

Donderdag ging ik een kaart ophalen voor mijn collega en het enige ‘nadeel’ is dat dit bij Bruna was. Heel leuke kaarten, maar ook heel veel boeken. En dan wandel ik natuurlijk altijd met eentje naar buiten. Het is ongeveer 20 jaar geleden dat Diana is gestorven en toen ik deze herziene editie zag, kon ik het niet weerstaan. Ik ben nu nog aan een boek bezig, maar deze wordt de volgende. Heel benieuwd!

IMG_0421

Vrijdag was het papa-dag. Lore had woensdag en donderdag heel drukke dagen gehad (ze was donderdag nog met mijn moeder en haar kleinkinderen naar de kermis geweest) dus er waren geen concrete plannen. Ze begonnen met fietsen en eindigden bij de fonteinen aan UGC Cinema Lommel. Ze had op de kermis een klein speelgoedhondje gewonnen en deze werd natuurlijk overal mee naartoe gesleept. Zelfs in het water.

IMG_0429

En in de namiddag was het knutseltijd. Papiertjes knippen, spookjes maken en een telescoop zoals echte piraten, maar dan natuurlijk meer gepimpt. Laat het maar aan Tim over om de coolste telescoop ooit te maken en dat ze hem mag gebruiken als piratenschip 😀 #bestdadever

IMG_0436IMG_0449

Die dag waren de posters binnen gekomen die we besteld hadden bij Wolf en Wolkje. Elke kinderkamer kreeg er twee. Het was maandag of dinsdagavond toen ik ineens op hun website zag dat alle posters 50% korting waren en alleen die dag, dus die bestelling ging er meteen door 😀 Ik kan niet wachten om ze op te hangen.

IMG_0470

Ik bleef die avond iets langer op mijn werk, want we namen afscheid van onze collega, Esther (links op de foto). We dronken iets lekkers (voor mij Ice Tea) en babbelden wat over de toekomstplannen. Het was heel gezellig en zeker niet de laatste keer dat we haar nog gaan zien.

IMG_0451

Zondag weer geprobeerd een buikfoto te nemen (ik ben nu 17 weken) en ik vond dit de leukste omdat Lore op de achtergrond loopt. Ze was bezig met haar knuffels van haar kamer, naar de babykamer, naar onze kamer te brengen. De buik is al flink aanwezig en in sommige kleding zie je het gewoon een heel stuk meer.

IMG_0460

Zaterdagavond hadden we verjaardagsfeest van mijn schoonbroer- en zus. Helaas kon Tim niet mee aangezien we geen babysit hadden. Het werd een leuke avond met lekker eten en gezelligheid. Helaas had ik de nacht daarvoor heel slecht geslapen dus ging ik al weer vroeg naar huis.

IMG_0469

Deze morgen hebben we buiten opgeruimd en ’s middags gingen we naar het centrum voor Dag van het Zand 4 kids. Iedereen zijn zomerse kleren aan en Lore nam zelfs haar popje mee. Bijgevolg moest ik er de hele middag mee rondlopen -insert: emoji met rollende ogen-, maar het was wel schattig om te zien op de fiets.

IMG_0473

De Dag van het Zand 4 Kids was zoo leuk! Overal stonden verschillende plaatsen aangeduid met allerlei leuke activiteiten. Eentje vonden we heel tof en dat was waar we hele grote bellen konden blazen. Tim had deze prachtige foto kunnen maken van Lore.

IMG_0480

Er waren nog veel meer dingen om te doen. Er stond een mini-market waar allerlei kinderen leuke dingen hadden gemaakt om te verkopen, een stand waar je met bootjes kon varen, waar je koekjes kon maken, met lego kon spelen én twee waar we deze flesjes hebben gemaakt. Perfect voor in haar kamer te zetten (wel hoog genoeg waar ze niet het flesje met het zand kan openen..).

IMG_0496

Voor mezelf heb ik twee luchtplantjes gekocht. Eentje ga ik in de woonkamer hangen en eentje in Lore haar slaapkamer. Aangezien ik deze maar om de zoveel tijd moet besproeien met water, hoop ik dat ik ze niet kan laten doodgaan. Ik vind ze echt heel leuk.

IMG_0497

Volgende week heb ik nog een soort vakantieweek. Ik werk alleen op vrijdag (zonder koopavond) en zaterdagvoormiddag. Zo kan ik Lore wat voorbereiden op het beginnend schooljaar, het huis terug op orde brengen na de zomervakantie én nog genieten van het mooie zomerse weer. Ik hoop dat jullie ook een prachtige week hebben gehad.

Liefs,
Stephanie 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s