4 aanraders

Zomer is de tijd dat we gaan zitten met een stapel boeken en beginnen. Ikzelf heb er deze zomer 7 gelezen, maar soms geniet ik in de laatste twee seizoenen van het jaar, des te meer van een goed boek. Ik laat jullie mijn vier favorieten van de voorbije maanden zien.

58c24329988362.20228217

Helemaal het einde – Lisette Jonkman

De 28-jarige Roxy reist al tien jaar de wereld rond als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy in en gaat ze terug naar haar geboortedorp op het platteland.
Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.
Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-‘n-roll-leven, het liefst vóór een lang bewaard geheim uitkomt. Maar ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Ik ben al langer een fan van Lisette Jonkman. Ik heb nog vier andere boeken van haar in mijn kast liggen en ik kan niet wachten tot de volgende uitkomt. Ze is een Nederlandse schrijfster met een geweldig gevoel voor humor. Bij dit boek heb ik meermaals hardop gelachen, maar ook een paar keer met gewrongen maag verder gelezen. Je hebt hem in een paar dagen uit.

58d0c2cfbc0227.08228096

Hij, hij & ik – Kristan Higgens

Net toen Faith Holland voor het altaar stond om haar jawoord te geven, vond Levi Cooper, de beste vriend van haar verloofde, het tijd. Tijd voor haar aanstaande om op te biechten dat hij weliswaar gek op haar was, maar dat hij op cruciale momenten aan Justin Timberlake moest denken om iets voor elkaar te krijgen. En dat het hem dus verstandig leek om maar niet te trouwen.
Faith kon destijds maar één ding bedenken: vluchten naar de grote stad! Maar nu, drie jaar later, heeft haar familie haar nodig, en gaat ze terug naar Blue Heron. Moet kunnen, want de wonden zijn inmiddels wel geheeld… denkt ze. Maar dan ontdekt ze dat uitgerekend Levi – de man die destijds haar bruiloft ruïneerde – haar nieuwe buurman is!

Het typische liefdesverhaal, alleen zit er deze keer een homoseksuele ex-vriend in de mix. Een heerlijk lichtzinnige roman waar je jezelf volledig aan overgeeft. Je herkent jezelf in sommige aspecten van het vrouwelijke hoofdpersonage en de irritaties van het mannelijke hoofdpersonage zijn voelbaar.

niet zo perfecte 5 UKMijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxebiocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is één van de eerste ‘glamping’ bezoekers? Katie zweert wraak.

Sophie Kinsella is ondermeer bekend van haar serie Shopaholic!. Ze schrijft in dezelfde gemakkelijk leesbare stijl dit boek en hoewel het zich afspeelt in America (waar deze onderwerpen een stuk groter zijn dan hier), herken je de subtiele sociale druk, de generatiekloof en de dorst naar wraak en rechtvaardigheid. Ik heb mij bijzonder goed geamuseerd met het lezen van dit boek.

diana-haar-eigen-verhaal

Diana, haar eigen verhaal – Andrew Morton

Toen Diana, haar eigen verhaal in 1992 verscheen, had het een enorme impact op de publieke opinie over het Britse koningshuis. De #1 New York Times Best Seller groeide in korte tijd uit tot een klassieker; niet alleen vanwege de vele onthullingen, maar vooral ook omdat Diana zich persoonlijk had verbonden aan het boek. Ze was daarmee het eerste lid van het Britse koningshuis dat zich zo open en eerlijk uitliet: over haar ongelukkige huwelijk, haar relatie met koningin Elisabeth, haar uitzonderlijke leven in het huis Windsor, haar hoop, haar angsten en haar dromen. 
Diana’s biograaf Andrew Morton heeft, met de kennis van nu – 25 jaar na verschijnen van het boek en twintig jaar na Diana’s tragische dood – de geheime interviews met de prinses nogmaals onderzocht. Hij kwam tot schokkende nieuwe inzichten. In deze volledig herziene editie van Mortons opmerkelijke biografie, kijkt hij opnieuw naar Diana’s nalatenschap en haar relevantie voor de huidige koninklijke familie. 

Prinses Diana. Niemand die haar niet kent. Een paar weken geleden kon je er niet omheen kijken: het was twintig jaar geleden dat ze overleed in dat tragische auto-ongeluk. Op dat moment was ik negen jaar. Hoewel ik het mij nog herinner (voornamelijk omdat mijn moeder alles van haar volgde), waren de herinneringen aan haar ver weg. Ik besloot dit boek te lezen om te weten wat er nu ‘echt’ is gebeurd in haar leven. We zullen nooit de volledige waarheid weten, maar in dit boek krijgen we een glimp van hoe zij haar 36 jaren op deze wereld heeft gespendeerd.

Hebben jullie nog aanbevelingen? Ik heb net het boek Snap! van Anki Wijnen binnen gekregen over hoe je met je smartphone prachtige foto’s kunt maken,

BewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s