Zondagmorgen: tutjestraining en gebroken tand

De eerste dag van een nieuwe maand. Oktober is er en de bladeren beginnen te verkleuren. Wij zijn op deze zondagmorgen op zoek naar die bladeren in het bos, terwijl we genieten van alle mooie kleuren en de zachte zon. Lees je weer mee met mijn zondagmorgen?

  • Deze week zijn we begonnen met ‘tutjestraining’. Lore is nu drie jaar en we willen het gebruik van haar tutje/speen verminderen. Het beste zou zijn als ze er volledig mee stopt, maar ze geniet er nog zo van en met haar broertje onderweg doen we het rustig. Daarom zijn we maandag begonnen met het tutje in bed te laten. Het komt niet meer uit haar kamer en het gaat wonderbaarlijk goed. Ik was er heel verrast door en ik ben super trots op haar. Ze was er klaar voor en nu heb ik minder schrik om de stap te zetten naar een volledige stop.
  • Woensdag had ik mijn eerste les prenataal zwemmen. Ik ben totaal niet sportief, maar op deze manier ben ik toch bezig voor mij en mijn ongeboren kind. Het zijn maar een zestal lessen, maar ik voel mij er heel goed door. Elke keer weer vergeet ik hoe graag ik zwem. Ik doe het niet zo vaak omdat ik ons huidige zwembad niet leuk vind, maar zodra het nieuwe af is (dit zou in 2018 moeten klaar zijn), wil ik terug wat vaker gaan. Het zal helpen met de overgebleven zwangerschapskilo’s.
  • Zoals jullie al weten is het veldritseizoen weer begonnen. Ik zag een paar dagen geleden dat Wout van Aert met een kledinglijn komt en ik vind deze trui op het promotiebeeld zo leuk. Hij staat alvast op mijn kerstlijst (met flinke tegenzin van Tim 😀 ). Ik ben benieuwd naar de rest van de collectie. Oh ja, er komt ook nog een boek van hem uit. Niet nodig om te zeggen dat deze bij mijn collectie komt.
  • Nog iets heel leuks. Ik kreeg een recensie-exemplaar van het boek Snap! van Anki Wijnen toegestuurd. Ik keek hier heel hard naar uit, aangezien ik zo enthousiast was over haar vorige boek (Shoot! van Anki Wijnen). Ik heb het in één avond uitgelezen en ik probeer volgende week een recensie online te zetten.
  • Een klein minpuntje was dat er een stuk van mijn kies is. Ik beet in een dropje en er brak een stuk af. Gelukkig doet het geen pijn en heb ik binnen 1,5 week een afspraak bij de tandarts. Ik heb al vaker gehoord van broze tanden tijdens de zwangerschap, maar dit is de eerste keer dat ik het meemaak. Hopelijk kunnen ze hem goed maken.

IMG_0769

Volgende week maandag gaan we beginnen met het uitwerken van het geboortekaartje. Ik heb een paar voorbeelden verzameld en ik kijk ernaar uit om te zien wat er uit de bus gaat komen. We laten deze ontwerpen door dezelfde persoon die Onze trouwuitnodiging heeft ontworpen dus dat kan haast niet fout gaan.

De babykamer ligt al weer een paar weken stil en ik merk dat het begint de kriebelen om er weer aan te werken. Er is al veel gebeurd en het meeste is klaar, maar ik wil nog graag een paar lampen, wandplank, boekenplank én misschien al wat dekens voor in de wieg. Ik wil daarom volgende week wat tijd uittrekken om naar wat dingen te gaan kijken. Een beetje babyshoppen 🙂 Ik ben nu 22-23 weken zwanger dus al een flink stuk in mijn tweede trimester. Kleine dingen zoals ongemakkelijke benen en kortademigheid beginnen meer aanwezig te worden, maar in ruil daarvoor krijg ik wel meer gevoel van mijn kleine jongen.

Liefs,
Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s