Snap! Fotograferen met je smartphone

Anki Wijnen is blogger, fotograaf en ontwerper. Samen met haar partner, Casper, runt ze hun ontwerpbureau en blog Zilverblauw. Ze maken enorm mooie sociale media content en hun stijl sprint er uit. Anki’s eerste boek Shoot! Fotograferen met je hart. vond ik zo goed, dat ik niet kon wachten tot ik haar volgende boek Snap! Fotograferen met je smartphone kon lezen.

DSC_2178

Met je smartphone kun je bijna net zulke mooie foto’s maken als met een spiegelreflexcamera. Als je maar weet hoe. Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl en auteur van het populaire fotografie-boek Shoot!, deelt haar tips en tricks en laat zien hoe je met je smartphone fantastische foto’s kunt maken. Altijd en overal, want je smartphone heb je altijd bij de hand. 

Anki is een zeer getalenteerd fotografe, dus als ik van iemand iets kan leren, is zij het wel. Ik keek er echt naar uit om aan dit boek te beginnen. Ik kreeg het ’s morgens binnen en ’s avonds zat ik er meteen met mijn neus in. Om het vervolgens diezelfde avond nog uit te lezen. Enough said.

In dit boek laat Anki jou zien hoe je optimaal kan fotograferen met je smartphone. Het is nu eenmaal zo dat bijna iedereen het ding bij zich heeft en dat er continu mee gefotografeerd wordt. Maar hoe er nu voor zorgen dat die foto’s ook uitblinken of afdrukwaardig zijn? Ze geeft jou allerlei tips en tricks met duidelijke voorbeelden en vergelijkingen. Ze zet niet te veel tekst op elke pagina en tussendoor wordt je gegrepen door haar mooi foto’s. Ze laat zelfs een serie van haar zien waarin ze alleen maar roze gebouwen heeft gefotografeerd. Echt knap om te zien.

Tussendoor zijn er kleine DIY-opdrachtjes om te doen, die je dan weer aan het denken zetten en laten toepassen wat je net hebt gelezen. Wees gerust, het is niet als een werkboek (daar ben ik zelf geen fan van), maar eerder een leuke side note. Ze geeft je mee welke bewerkingsprogramma’s het fijnste zijn en ook een kleine dosis techniek. Je kent het wel: ISO-waarde, diafragma, sluitertijd,… Ze illustreert dit kort, bondig en duidelijk. Mijn ogen vallen bijna direct toe als ik technisch jargon moet lezen, maar hier heb ik effectief iets van opgestoken en het is blijven hangen.

Voor iedereen die net wat andere foto’s wil nemen, die zijn huis wil vullen met prachtige zelfgemaakte fotografie en hiervoor geen duur toestel wil aanschaffen, is dit jouw boek. Plus, het staat nog eens super leuk in je boekenkast of als koffietafelboek.

 

 

Titel: Snap! Fotograferen met je smartphone
Bladzijden: 144
Uitgeverij: Uitgeverij Snor
ISBN: 978-94-631-402-87

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s