Tweede trimester essentials

Nog een week of twee en mijn tweede trimester zit er op.  De perfecte tijd om te laten zien wat mijn essentials waren tijdens deze periode. En het laatste puntje was het aller belangrijkste.

Lichaamscrème Remederm van Louis Widmer

Mijn buik begint zoals verwacht steeds groter te worden. Bij mijn eerste zwangerschap heb ik striemen gekregen en dat zal nu niet anders zijn. Ik weet niet goed wat te verwachten. Zullen mijn oude striemen erger worden of gaan er steeds nieuwe bijkomen? Hoe dan ook, vorige keer heb ik niet voldoende gesmeerd. En hoewel ik niet weet of dit effectief helpt, kan het zeker geen kwaad. Ik ben sowieso een grote fan van Louis Widmer (al mijn gezichtsverzorging is van dit merk) en ik smeer nu meermaals per week deze lichaamscrème op mijn groeiende buik.

RE_Koerpercreme_DL-preview

Zwangerschapskussen

Velen noemen dit ook een voedingskussen. Wanneer je zwangerschapskussen intypt bij Google krijg je nog wel eens andere type kussens te zien, maar deze heeft voorheen en nu weer goed dienst gedaan. Ik merk dat slapen (op mijn linkerzijde, want dat is schijnbaar het beste voor de baby) iets minder comfortabel wordt. Nu gebruik ik dit kussen om tussen mijn knieën te leggen en om mijn buik mee te ondersteunen.

doomoo_buddy_dots_grey

Gemakkelijke avondbroek

Ik was onlangs bij H&M om wat extra zwangerschapskleding te kopen, toen ik deze broek zag. Hij is van de meest zachte stof die je maar kan inbeelden en hij zit zaaaalig. Ik draag hem niet buitenshuis, maar hij is heerlijk om ’s avonds mee op de zetel te kruipen. Hij zit ruim, voelt zacht aan, maar geeft tegelijkertijd nog voldoende steun aan je buik. Elke keer als ik terug naar huis rij van mijn werk, kan ik niet wachten om hierin te springen.

hmgoepprod

Platte, modieuze schoenen

Ik ben om mee te beginnen al geen persoon die vaak hakken draagt. Ik ben 1m77 en vind dat ik best stuntelig loop met die dingen. Desalniettemin probeer ik toch zo elegant mogelijk over te komen, maar die dagen zijn officieel voorbij. Ik heb mij deze Adidas schoenen aangeschaft en wanneer het ook maar enigszins kan, draag ik ze. Ze staan heel leuk onder een skinny jeans, een rok of zelfs een leuk kleedje.

witte-adidas-advantage-sneakers-met-metallic-strepen-208902-zij-1500x1600-1496887290

Checklist 

Jongens, zwangerschapsdementie is een echt ding. Waar ik vroeger dingen geregeld had drie maanden op voorhand, heb ik het gevoel nu continu achter de feiten aan te lopen. Ik vergeet e-mails te beantwoorden, vriendinnen te sturen, kleine boodschappen te doen,… Mijn to-do lijst is nog zo lang (denk: fotoshoot regelen, zaal babyborrel, kraamgeld aanvragen, kinderkamer afmaken, park schuren en schilderen,…) en ik heb wel tien papiertjes liggen waarop al deze dingen staan. Maar op de één of andere manier ontglippen ze mij elke keer weer. Op de website van Kind en Gezin staan twee checklists die ik heel handig vind: Mijn negen maanden & Na de geboorte. Plus dan heb ik er nog eentje uit een tijdschrift waarop alle kleine materiële dingen staan die ik in huis moet hebben voor hij geboren wordt.

images

 

De liefde van je leven 

Dit laatste is voor mij het cruciaalste punt. Hoewel je jezelf meestal het beste voelt in het tweede trimester, heb je toch iemand nodig die je op tijd afremt. Zeker als je al een kleine hebt rondlopen. Ik merk nu dat het allemaal een flink stuk vermoeiender is met een kleuter in huis. Tim probeert zo veel mogelijk werk uit handen te nemen (boodschappen, afwisselend koken, badkamer poetsen, stofzuigen, Lore in bad steken,…) zodat ik even met mijn voeten omhoog kan. En het allerliefste, is wanneer hij mij een voet- of schoudermassage geeft. Een partner die je helpt en goed verzorgd, zorgt ervoor dat je zwangerschap een heel stuk vlotter verloopt. Ik mag in ieder geval niet klagen.

IMG_3223

Heb jij nog tips of tricks voor mij en anderen die nodig zijn in het tweede trimester? Deel ze gerust, want wie weet wie je ermee kan helpen.

Bronnen: afbeelding 1afbeelding 2afbeelding 3afbeelding 4

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s