Zondagmorgen: boekenweek

Vandaag helaas geen rustige ochtend. Wij hebben een familiefeest waar we om 10u30 stipt aanwezig moeten zijn. Wat jullie er natuurlijk niet van weerhoudt om knus op de zetel te kruipen met deze blog en te lezen wat de hoogtepunten van mijn week waren. Hij werd voornamelijk gedomineerd door boeken deze keer.

  • Maandag ging Lore met haar klasje wandelen in het natuurgebied bij ons in de stad (Sahara). Aangezien het mijn vrije dag was, kon ik de kinderen heen en weer brengen. Ik ben graag betrokken bij zo’n kleine uitstappen, maar doordat ik 4 dagen per week werk, heb ik hier niet altijd de tijd voor. Ze hadden een heel parcours afgelegd en kwamen doodmoe aan met rode wangen en frisse handjes. Ze was deze week een beetje verkouden dus heb ik haar ’s middags mee naar huis genomen en hebben we lekker geknuffeld in onze dikke pyjama’s.
  • Woensdag ben ik in de namiddag iets gaan drinken met een vriendin. Tim was op tijd thuis dus kon ik even zonder Lore genieten van een kop warme chocomelk. Wanneer ik haar bij heb, kan ik mij moeilijk concentreren op het gesprek dus het was fijn om even heerlijk bij te babbelen.
  • Ik ging op donderdag het nieuwe Flow Magazine halen, maar helaas (voor mijn portemonnee) moest dit in een boekenhandel. En we weten allemaal wat er dan gebeurd… Ik heb het boek Zwart op wit van Mhairi McFarlane gekocht. Ik zit weer op het punt dat ik moet stoppen met kopen, want ik heb 5 boeken klaar liggen waar ik aan wil beginnen. Maar met mijn zwangerschapsbrein lukt het momenteel moeilijker omdat ik snel vermoeid geraak en weinig concentratievermogen heb. Ik heb de stapel nu tentoongesteld in de woonkamer zodat ik er dagelijks aan herinnerd word om niets meer bij te kopen. Wish me luck 😉
  • Ik kreeg in het begin van de week het recensie-exemplaar van New York Kerstmis bakboek in de brievenbus. Jongens… Kerstmis én gebakken lekkers. Het doorbladeren van dit boek bezorgden mij al watertanden. Tegen half november probeer ik een recensie online te hebben voor jullie. Wees gewaarschuwd: je gaat meteen de keuken in willen (en alvast beginnen aan die kerstkilo’s).
  • En om het lijstje dan volledig af te maken… Laatst zei ik dat het boek van Wout van Aert zou uitkomen. Perfect voor onder kerstboom, was mijn idee. Kwam ik op vrijdagavond thuis en lag er een cadeautje in mijn zetel. Ik had al een klein vermoeden, maar toen ik het open deed, moest ik toch even slikken. Het eerste wat ik namelijk zag, was een overwinningsfoto van Mathieu van der Poel (zijn ‘concurrent’)… Niet bepaald wat ik had verwacht. Gelukkig was het een grapje en kon ik het zo van de cover afhalen, waaronder natuurlijk Wout van Aert tevoorschijn kwam. Het spreekt voor zich dat ik er die avond in ben begonnen en dat hij op deze zondagmorgen bijna uit is. Misschien moet ik een extra boekenkast maar op mijn kerstlijst zetten…

IMG_0926_Fotor

Zoals ik vorige week zei, voelde ik mij zeer vermoeid en had ik veel hoofdpijn. Ik vreesde een beetje voor bloedarmoede, maar mijn bloedresultaten waren prima. De hoofdpijn was het gevolg van een opkomende verkoudheid (waar ik nu nog de nasleep van heb) en de vermoeidheid komt waarschijnlijk doordat ik nu minder rust neem dan vroeger.
Ik ben weer begonnen met het dragen van mijn stappenteller. Ik merk dat ik de laatste tijd minder actief was en zo’n activiteitstracker is toch een stok achter de deur. Ik probeer minimum 7000 stappen per dag te halen, maar tegelijkertijd ook voldoende te rusten. Kwestie van wat meer balans te brengen.

Ik hoop dat jullie aan het genieten zijn van het nazomerse weertje. Ik verwacht hetzelfde te kunnen doen.

Liefs,
Stephanie 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s