Ik fiets focus van Wout van Aert

Wie had het ooit gedacht: ik, een een veldritfan. Maar het is zo en van één ben ik zelfs een grote fan, namelijk Wout van Aert. Ik kon het dan ook niet laten om te schrijven wat ik van zijn boek Ik fiets focus vond, dat net is verschenen.

Van Aert is de opvolger van Sven Nys: een Belg aan de absolute top van het veldrijden, mateloos populair, spectaculair succesvol. Een cyclocross-idool. Hij staat nog maar aan de start van zijn loopbaan, maar werd wel al twee keer wereldkampioen bij de profs.
Dit boek geeft een unieke kijk achter de schermen van Van Aerts wereld, in woord en beeld. Over hoe hij wedstrijden voorbereidt en beleeft. Over fans en journalisten. Over alle mensen die hem helpen en bijstaan. Over druk en psychologie. Over zijn rivalen. Over modder en zand, fietsen en trainen, voeding en ontspanning.

Ik fiets focus 3

Beginnen bij het begin. Opeens zag ik op social media dat Wout van Aert een boek ging uitbrengen, Meteen kijken waar en wanneer ik deze in handen kon krijgen, was de boodschap. Oké, ik zou nog twee weken moeten wachten, maar dat was doenbaar. Terwijl ik alle webpagina’s weg klikte, zag ik langs mij een torenhoge stapel boeken liggen waar ik nog aan moet beginnen. Meteen klonk dan ook de belofte aan Tim dat ik geen boeken meer ging kopen (ik zie hem bijna letterlijk niet meer zitten door die stapel). Ik besloot het boek op mijn kerstlijst te zetten. De wachttijd werd verlengd, maar was niet onoverkoombaar. Op een gegeven vrijdagavond kwam ik thuis tot de ontdekking dat er een cadeau op mij lag te wachten. Aan de vormen en het inpakpapier (hallo Standaard Boekhandel) te zien, kon het niet anders. Voorzichtig scheurde ik het cadeautje open om vervolgens te staren naar Mathieu van der Poel die over de finish rijdt… Mijn man kwam langs mij niet meer bij van het lachen. Gelukkig bleek het een strategisch geplaatste foto te zijn en zag ik dat daaronder het boek Ik fiets focus van Wout zat. Uiteindelijk heb ik het mijn man, na een paar uren, kunnen vergeven (iets met in goede en slechte tijden). En ben ik er die zelfde avond aan begonnen.

Ik fiets focus 2

Het boek verteld zowel over Wout zijn professionele als persoonlijke leven. Het is geen opsomming van zijn palmares, maar meer over zijn ervaringen en emoties die daarbij gepaard gingen. Hij gaat echt tot in detail en blijft heerlijk zichzelf. Wanneer je hem hoort op interviews of persconferenties, weet je dat hij heel eerlijk is. Soms zelfs op het brutale af en dat komt nu zeker weer naar boven. Je herkent hem doorheen het hele boek. Ongefilterd. Hij zoekt geen excuses, maar is gewoon zichzelf. Persoonlijk houd ik daar wel van. Wat mij ook opviel, is dat er veel heel mooie foto’s instaan. Natuurlijk de klassieke foto’s van Wout op de fiets, maar ook waarin hij aan het trainen is, van zijn familie, vrienden én team.

Ik fiets focus 1

Zoals bij alle boeken die ik goed vind, was dit in een paar avonden uit. Het is een perfect koffietafelboek. Je gasten zullen er graag doorbladeren en het is een tof gespreksonderwerp (aangezien de meeste -mannen- hier wel een mening over hebben in ons Belgenland).  Maar voor mij is het ook een mooie toevoeging aan mijn boekenkast. We hebben al een exemplaar van Sven Nys erin staan en als Mathieu van der Poel er ooit één uitbrengt, zal deze zeker niet ontbreken. Want laten we duidelijk zijn: Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn sterren op het veld en daar kan ik niets anders dan bewondering voor hebben. Hoe hard ik mijn man ook plaag met zijn voorkeur 😉

 

Titel: Ik fiets focus
Auteurs: Wout van Aert en Nico Dick
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Pagina’s: 144
ISBN: 9789089317803

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s