HOT MESS van Lucy Vine

Ik heb weer de kans gekregen om een heerlijke roman te lezen, namelijk Hot Mess van Lucy Vine. Ellie Knight probeert haar leven als 29-jarige single op de rit te krijgen en je wordt vanaf de eerste pagina meegezogen in haar leven. Onmogelijk om neer te leggen.

HOT MESS [zn.] –  een aantrekkelijke persoon die zich regelmatig in een staat van chaos bevindt.

Heb je weleens aan een zondagse brunch gezeten terwijl je nog rook naar zaterdagnacht? Regelmatig je bed, Netflix en pizza verkozen boven menselijk contact? Of nog steeds de huur van je muffe appartement niet opgezegd omdat het zo lekker goedkoop is?
Ontmoet je soulmate, Ellie Knight.
Haar leven… loopt niet bepaald zoals gepland. Ze haat haar baan, haar vrienden beginnen allemaal te settelen en zich voort te planten, en haar huisgenoten zijn ronduit bizar. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een ‘hot mess’. Maar wie heeft wél alles perfect voor elkaar? Hot Mess is een schaamteloos grappig verhaal met een heldin in wie velen zich zullen herkennen: Ellie – een moderne Carrie Bradshaw meets Bridget Jones. 

Hot Mess van Lucy Vine

Een moderne Carrie Bradshaw meets Bridget Jones? Ik was verkocht. Echt waar. Zodra ik die zin las, moest ik de achterkant al niet meer zien. De boeken (en films) van Bridget Jones heb ik verslonden en Carrie Bradshaw haar beste momenten vond ik wanneer ze achter haar laptop haar hersenspinsels uitwerkte. Als dit boek nog maar de helft deed van wat het beloofd, kon het niet anders dan goed zijn.

Ellie Knight leert met valen en opstaan hoe ze haar leven moet aanpakken, zoals zij het wil. Niet hoe de maatschappij of haar vrienden en familie het willen. Er zijn momenten bij die ieder van ons herkend en momenten waarop je ronduit medelijden met haar hebt. De complexiteit van de situaties wordt niet onder banken of stoelen geschoven, maar wel gebracht met een dosis humor.
Ikzelf ben einde twintig, begin dertig, hetzelfde als Ellie. Hoewel ik sinds een jaar getrouwd ben, een kind van drie jaar heb en nog eentje onderweg, lijkt mijn leven niets gemeen te hebben met het hare. Mijn leven lijkt volkomen ‘op schema’. Maar dat wil niet zeggen dat ik alles al heb uitgedokterd en dat dit het is. Rondom mij heb ik voldoende vrienden die dit leven -nog- niet hebben en sommigen die dit leven ook absoluut niet willen hebben. De continue stroom van verantwoordelijkheden, altijd rekening houdend met anderen en een gebrek aan spontaniteit. Door dit boek besef ik wel dat het voor hen toch niet gemakkelijk moet zijn. Voortdurend worden er vragen gesteld waarom je single bent en waarom je nog niet gesetteld bent. Lijkt me vreselijk… irritant. Aan mij zullen ze nooit de vraag stellen waarom ik zo’n burgerlijk leventje leid, toch?

Voor de vrijgezellen vrouwen onder ons die gelukkig zijn met hun leven, maar ook voor gesettelde vrouwen die nog eens willen meegenieten van hoe het voorheen was of die een weg willen vinden die hier tussenin ligt. Het heeft voor ieders wat wil, maar gegarandeerd dat je er van gaat genieten en zelfs spontaan van in de lach schiet.

 

Titel: Hot Mess
Auteur: Lucy Vine
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN nummer: 978 94 005 0922 1
Pagina’s: 320

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s