Zondagmorgen: herfstvakantie

Deze week hebben we een kleine mini-vakantie gehad. Lore had herfstvakantie van school en ik had het grootste deel van de week vrij om samen met haar te spenderen. We hebben allerlei leuke dingen gedaan, maar ook genoten van de rust.

  • Op maandag zijn we samen naar de bioscoop geweest. Het was de eerste keer voor haar dus ik was benieuwd om te zien hoe ze het ging doen, maar het ging voortreffelijk. De film die ze had gekozen duurde 100 minuten (!), maar ze heeft er van genoten. Ik kon met moeite mijn ogen openhouden, want anderhalf uur naar springende, zingende pony’s kijken is toch wat teveel van het goede.
  • Op dinsdag gingen we naar de binnenspeeltuin. Vrienden van ons hebben twee zoontjes rond dezelfde leeftijd van Lore en het is heel fijn om te zien hoe leuk ze met elkaar omgaan. In de namiddag zijn we weer even langs de bib geweest en daarna hebben we ergens een lekkere warme chocomelk gedronken.
  • Woensdag was het Allerheiligen dus was Tim ook vrij. We zijn even op bezoek geweest bij mijn schoonfamilie en daarna hebben we thuis gezellig de Koppenbergcross gekeken. De uitslag vond ik iets minder (Tim was een stuk gelukkiger), maar het was een spannende wedstrijd.
  • Donderdag was mijn laatste ‘vakantiedag’ dus hebben we het rustig aan gedaan. We zijn een bezoekje gaan brengen aan mijn grootmoeder en hebben wat laatste boodschappen gedaan. Die dag heb ik ook Oorsprong van Dan Brown uitgelezen en ik vond hem geweldig. Voor iemand die fan is van zijn vorige boeken: zeker lezen!
  • Vrijdag ging ik terug werken en maakte ik meteen kennis met mijn nieuwe collega. Een heel lieve meid waar ik graag mee ga samenwerken. Het is in het begin toch altijd even afwachten of er een klik is, maar volgens mij is die er wel. Nog ongeveer 7 weken en mijn zwangerschapsverlof kan beginnen.

 

Herfstvakantie

Vandaag gaan we naar de De Shopfabriek in Heusden-Zolder. Een beurs met meer dan 50 kraampjes vol leuke spullen dus dat kan niet slecht zijn. Ik ben een grote fan van zo’n markten dus ik kijk er heel hard naar uit. Er zou ook kinderanimatie zijn dus we gaan gezellig met het hele gezin.

Vanaf deze week begin ik echt te voelen dat ik zwanger ben en dan bedoel ik 6 maanden zwanger. Ik moet weer leren dat mijn omvang gegroeid is en dat ik niet meer overal tussen kan glippen. Wanneer ik in en uit een lage auto stap, gaat dit een heel stuk minder vlot én ik ben sneller buiten adem bij fysieke activiteiten. Mijn handen en voeten beginnen zelfs al wat op te zwellen op het einde van de dag. Oh, the joys of pregnancy! Neenee, het klinkt allemaal erger dan het is, want ik heb best weinig klachten en voel me goed. De baby voel ik nu ook meerdere keren per dag voor langere periodes en dat is heel fijn. Ik hoop dat Lore hem binnenkort ook een keertje kan voelen, maar ze is te ongeduldig.  Na een paar seconden haalt ze haar handje al weg.
Maandag had ik mijn suikertest en alles bleek in orde te zijn. Ik heb ook een kinkhoestvaccinatie gekregen en volgende week mijn griepspuit. Terwijl ik dit schrijf kom ik tot de ontdekking dat ik vanaf deze week ben begonnen aan mijn derde trimester. Nog drie maanden en we mogen ons zoontje ontmoeten. Ik ben heel benieuwd om hem te zien.

Doordat ik een paar dagen rust had, heb ik even wat kunnen bijtanken en heb ik hernieuwde energie gekregen om aan mijn verhaal verder te werken. Ik liep voorheen vast omdat ik niet wist of het verhaal de kant uitging dat ik echt wou. Ik ben nu daarom mijn verhaallijn wat aan het herschrijven en ik heb er terug zin in. Wie weet krijg ik de eerste versie zelfs af voor de bevalling.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s