Zondagmorgen: Sint Maarten

Iedereen gisteren Sint Maarten gevierd? Lekker rond een knisperend, groot vuur? Voor mij een teken dat de winter in aantocht is en het feestseizoen gaat beginnen (en nee, ik heb mijn kerstboom nog niet staan).

 • Maandag begon rustig. Ik heb sinds kort een poetshulp dus heb ik op maandagen ook effectief vrij. Ik probeer dan extra dingen in het huis te doen (kasten leeghalen, auto wassen, papierwerk,…), maar ook wel wat meer te rusten. Deze week stond er een doktersafspraak op de planning, want ik kreeg mijn griepvaccin. Ik twijfelde nog om deze te nemen, maar mijn gynaecoloog en huisdokter raadden dit aan, dus heb ik maar braaf geluisterd 🙂
 • Deze week kreeg ik ineens een energiestoot. Ik was aan het werken aan de blogplanning en ineens had ik 10 weken volgepland. Wat een zalig gevoel! Ik schreef meteen al een aantal artikels en de rest staat klaar om aan te beginnen. Ik was oprecht gelukkig met al deze inspiratie en hoop dat het vaker gebeurd.
 • Ik vond het weer héérlijk deze week. Er zullen waarschijnlijk niet veel mensen het met mij eens zijn, maar ik hou van koud weer. Het zaligste is wanneer het echt koud is en de zon schijnt. Ik doe dan niets liever dan rondwandelen en de gezonde lucht opsnuiven. We hadden net op tijd een leuke, nieuwe winterjas voor Lore gekocht en ze ziet er ’s morgens zo schattig ingeduffeld uit. Waar een mens al niet gelukkig van kan worden.
 • Zaterdag was het Sint Maarten en Wapenstilstand. Tim had ’s morgens met Lore een lading wafels gebakken terwijl ik ging werken (helaas geen vrije dag) en ’s middags kwamen mijn ouders even op bezoek. Nadien staken we een hoop hout in de vuurkorf en hebben we met zijn drietjes -viertjes- genoten van het knisperende vuur en wat hapjes. Toen het eenmaal té koud begon te worden, zijn we binnen samen op de zetel gekropen en heb ik Lore kennis laten maken met Dag Sinterklaas. Wie kent deze serie nog van vroeger? Zo veel nostalgische gevoelens bij de intro alleen al. Ik heb vanavond dan ook besloten om de dvd te kopen 😀 (heb hem hier gekocht) Lore vind het leuk om naar te kijken (en mama stiekem ook weer).

Sint Maarten

Vandaag hebben Tim en ik een kleine date namiddag. We gaan met zen tweetjes winkelen en iets eten in Eindhoven. Klinkt niet heel spannend, maar we proberen nog zo veel mogelijk te doen samen vooraleer we een gezin worden van 4. De eerste maanden nadat onze zoon geboren wordt, zullen hectisch worden dus dan zullen onze dates er wellicht wat over schieten. Als je wil lezen wat we gaan doen, kan je de blogpost van woensdag lezen (November date).

Het opzwellen is begonnen. ’s Avonds rond 21u voel ik het in mijn handen en voeten dat ze aan de dikkere kant worden. Bewegen en massages schijnen te helpen en gelukkig heb ik Tim om mij te helpen bij dit laatste. Nog 6 werkweken te gaan en mijn zwangerschapsverlof kan beginnen (4 weken voor de bevalling ongeveer). Hoewel ik nog goed kan, kijk ik hier stiekem wel naar uit. De eerste 2 weken heeft Lore kerstvakantie dus dat kan wel eens pittig worden, maar aangezien het dan ook meteen de feestdagen zijn, heb ik hulp genoeg rondom het huis. En daarna is het rustig afwachten tot D-Day.

Liefs,
Stephanie

 

 

1 Comment

 1. Weer mee mogen genieten van jouw (jullie) week! Geniet van jullie ‘date’s’ (nu ik door heb wat dat zijn!)
  We zullen jou tijdens je zwangerschapsverlof straks missen in de zaak!
  Leuke foto van Lore bij de vuurkorf.
  Tot volgende week!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s