De Sinterklaasgekte is begonnen!

Een hele maand lang “Mama, mag ik dit hebben?”, “Mama, dat wil ik ook!” en dit terwijl ze druk wijst naar de T.V., waar de reclame ineens een stuk langer is en met niets anders gevuld dan speelgoed. Juist ja, Sinterklaas komt eraan.

Lore is sinds dit jaar volledig mee met de Sinterklaas-gekte. Ik heb haar vorige week geïntroduceerd aan Dag Sinterklaas (kennen jullie deze serie nog?) en ze is er gek op. Helaas zijn er bijna geen filmpjes online te vinden, dus heb ik de dvdbox aangeschaft. Ik vind het zalig om met haar samen te kijken en de nostalgie alleen al! Zondag (12/11/’17) mocht ze voor de eerste keer haar schoen zetten (de Sint en zijn pieten waren die dag gearriveerd in Lommel). We hebben besloten dat ze deze elke zondagavond mag zetten, maar dat er alleen maar chocolade, mandarijnen, letterkoekjes en superkleine cadeautjes (chocolade-ei, pen,…) in gaan liggen. Het ‘grote’ speelgoed brengt de Sint pas op 6 december. Haar Sinterklaasbrief ligt al klaar (een heel A3 vol!) en we zijn sinds deze week rond met het shoppen. We zijn er misschien wat vroeg bij, maar hectische speelgoedwinkels zijn niets voor ons. Dit hebben we haar gekocht.

Sinterklaaslijst

  1. Een adventskalender van Paw Patrol. Ze vindt dit een super serie en toen ik deze zag liggen, ging hij meteen mijn mandje in. Er zitten stickers, stempels en gommetjes in. Ze krijgt deze de zondag voor 1 december, dan kan ze aftellen tot Sinterklaas en daarna door tot Kerstmis.
  2. Houten kralenset van HEMA. Leuk om juwelen mee te maken en goed voor de motorische ontwikkeling. Deze stond niet op haar lijst, maar wat educatief speelgoed kan nooit kwaad.
  3. Bunny Hop. Ik kan mij niet meer herinneren dit spel ooit gespeeld te hebben, maar Tim vond het altijd leuk. Het is iets wat we als gezin kunnen doen en het leert haar om samen te spelen en op haar beurt te wachten.
  4. Shimmer and Shine zand. Deze geestjes terroriseren mijn televisietoestel al jaren. Lore speelt super graag samen met Tim play dough dus dit leek mij wel iets in de juiste categorie. Ik zag het voor ongeveer 5 euro liggen bij Kruidvat, dus dat kon ik niet laten voorbij gaan.
  5. De Speelgoeddokter. Een hele grote hit thuis toen we dit ontdekte op Netflix. De hele dag was ze dat deuntje aan het zingen en gaf ze ons en haar knuffels een check-up. Helaas werd er besloten om de serie te schrappen van het populaire streamingkanaal (why???) en ik krijg er nergens meer iets van gevonden. Ik gok dat de serie al een aantal jaren oud is, want zelfs speelgoed hiervan is minimaal. Na een paar maanden merken we nog steeds dat ze het mist en daarom hebben we een dvd gekocht. Zo kan ze toch nog af en toe even kijken (en mogen wij weer de hele dag met dat deuntje in ons hoofd rondlopen).
  6. Het grootste cadeau is de Paw Patrol uitkijktoren. Ik weet dat ze hier dolgraag mee gaat spelen en dat ze er super blij mee gaat zijn. Er zitten wel niet alle pups bij (maar twee), maar deze worden ook nog aangeschaft. Alleen moeten mama en papa nog beslissen of ze deze ook al krijgt met Sinterklaas of dat ze moet wachten tot kerstmis.

Op zich vind ik dat ze al best veel krijgt (ze krijgt bij haar grootouders ook nog Sinterklaas) en ik wou misschien nog 1 ding achter de hand houden, maar dat was buiten Tim gerekend. Ik zweer dat hij er even hard naar uitkijkt als Lore 🙂 Ik hoop dat ik mag toekijken terwijl ze met een grote glimlach speelt met het speelgoed dat ze krijgt, omdat ze dit jaar zo flink is geweest (laten we alle morele aspecten en pieten-discussie even ter zijde). Het enige wat ik wil, is dat mijn kind de magie van het verhaal mag voelen en gelukkig is.

We zaten een tijdje in een dilemma wat te doen. Lore heeft 6 december vrij van school en   dat is normaal de dag dat je ’s morgens wakker wordt en alle cadeaus in je schoen vindt. Mama’s en papa’s zitten de avond daarvoor alles in te pakken en te etaleren. Ik had het zo heel graag gedaan, maar helaas moet Tim werken. Ik ben op dinsdag waarschijnlijk rond 17u30 thuis dus gaan we Lore vroeg in bad doen en komt de Sint ondertussen op bezoek. Zo kan ze die avond nog met haar nieuwe speelgoed spelen en de hele dag daarna. Het zou oneerlijk zijn als Tim zo’n leuk moment moet missen, maar volgend jaar misschien toch maar vrij vragen 😉

Hoe hebben jullie het geregeld? Gaan jullie ook al een maand op jacht naar cadeaus? En wat staat op het Sinterklaaslijstje van jullie kids?

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s