4 boeken die ik onlangs heb gelezen

Voor wie nog op zoek is naar een leuk cadeau of voor iets om op je kerstlijst te zetten, heb ik vier boeken die zeker de moeite waard zijn. Niets gaat boven lekker op de zetel kruipen met een mok thee en je helemaal verliezen in een goed boek.

Oorsprong van Dan Brown

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, is te gast in het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao, voor de presentatie van een onthulling die de wetenschap voor altijd zal veranderen. Maar de zorgvuldig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor de waardevolle ontdekking van miljardair en futuroloog Edmond Kirsch voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.
Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, moderne kunst en raadselachtige symbolen, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse Koninklijk Huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal terugdeinzen om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen …
Robert Langdon wordt geconfronteerd met de vragen die de mensheid al eeuwen bezighouden: waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? ‘Oorsprong’ is een adembenemend avontuur vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.

9200000075752403

Je kent ze wel: De DaVinci Code, Het Bernini Mysterie en Het Verloren Symbool. Misschien ken je deze titels enkel van films, maar ik heb deze boeken al meermaals verslonden. Normaal wordt je in het begin een groot deel theorie of achtergrond verteld. Het zijn een 50 tot 100-tal pagina’s waar ik door moest vooraleer het verhaal begon. Dat is bij dit boek niet het geval. Vanaf de allereerste bladzijde wordt je meegezogen in het verhaal van Robert Langon en het is zeker de moeite waard!
Dan Brown is een fantastische auteur en elke keer weer kijk ik reikhalzend uit naar zijn nieuwste boek. En elke keer weer vind ik het enorm jammer wanneer ik ze uit heb.

0ae68185f793faa67eabe33ffc5cd2a6

Zwart op wit van Mhairi McFarlane

Op de bruiloft van twee collega’s wordt Edie gekust… door de bruidegom, in het zicht van de bruid. En terwijl ze – achtervolgd door woedende bruidsmeisjes – naar haar hotelkamer vlucht, weet ze één ding zeker: haar leven zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn.
Gelukkig werpt haar baas haar een reddingsboei toe. Ze mag in Nottingham (want daar is hij een film aan het opnemen) de biografie van Elliot Owen, een bekende acteur, gaan schrijven. Edie twijfelt geen seconde: dag Londen, hallo Nottingham!

9200000071852584

Bij dit boek heb ik gelachen en gehuild. Het heeft alles wat een goede roman moet hebben: een dilemma, een gezonde dosis hilariteit, familiedrama, zelfontdekking en als kers op de taart: plaatsvervangende schaamte. Ik vond het heerlijk om met dit boek een pauze van de echte wereld te nemen. Ik las dit tijdens mijn lunch op het werk, wanneer ik ergens moest wachten en ’s avonds wanneer het huis heerlijk stil was.

De vijfde brief van Nicola Moriarty 

Al op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles – roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen kant op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z’n vieren voelt steeds meer als een verplichting. Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten.
Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen.

Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen? 

9200000079457218

Dit boek was een heel ander genre dan ik gewend was om te lezen. Doorheen het boek leer je vier vriendinnen kennen en kom je erachter dat geen één van hen het perfecte leven leidt. En hoeveel ze elkaar al kennen van hun tienerjaren, wil dit nog niet zeggen dat de vriendschap hetzelfde is gebleven. Hoe hard je ook probeert, soms wordt je gewoon een heel ander persoon door de jaren heen. Het is gewoon een kwestie of de andere persoon (en jijzelf) dit ook wil zien.

Een tragedie in New York van Maurice Seleky 

New York –  een jaar voor de inauguratie van Donald Trump. De ambitieuze journalist Claire is een stijlicoon die met een column een nationale rel kan veroorzaken. Reclameman Leonard worstelt met zijn identiteit en de dilemma’s van een succesvolle dertiger. De zeventienjarige Julie wil het maken in Hollywood. Selfmade vastgoedmiljonair Max woont vereenzaamd in een luxehotel en ontrafelt langzaam een familiegeheim. Op het knooppunt van deze vier hectische Amerikaans levens ontvouwt zich onherroepelijk een moderne tragedie. 

9200000079999570

Weer een boek dat niet meteen mijn eerste keuze zou zijn. Ik zag hem in de bibliotheek liggen bij de stapel nieuwe boeken en omdat ik de achterflap integrerend vond, heb ik hem meegenomen. In dit boek krijg je een inkijk in de levens van vier verschillende personen, die elk hun eigen leven leiden, maar toch met elkaar verbonden zijn. De hoofdstukken bestaan telkens uit maximaal vier bladzijden, waar je elke keer een moment (in het verleden of het heden) krijgt te zien van een hoofdpersoon. Doordat het zo’n korte hoofdstukken zijn, las het boek heel vlot waardoor ik het bijna niet kon neerleggen.

Zoals jullie al lazen in All I want for Christmas is…, staan er weer een stuk of vier boeken op die ik graag wil toevoegen aan mijn collectie. Nu begrijp mij niet verkeerd. Niet alle boeken die ik lees, heb ik gekocht. Ik ga meerdere keren per maand naar de bib. Boeken kopen is zalig, maar geen goedkope hobby 🙂
Heb jij boeken op je kerstlijst staan? Of ben je momenteel in eentje bezig waarvan je denkt dat ik het leuk zou vinden? Laat het mij dan vooral weten, want ik ben altijd op zoek naar een goed nieuw boek. 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s