New York Kerstmis Bakboek

De kerstperiode is mijn favoriete tijd van het jaar en door mijn zwangerschap heb ik veel zin in zoetigheid. Toen dit boek in mijn brievenbus verscheen, was ik dan ook dolgelukkig. Alles wat in dit boek staat, wil ik proberen en voornamelijk opeten.

Kerst in New York. Slenteren door een hagelwit Central Park, shoppen in de prachtig versierde straten, relaxen met de heerlijkste lekkernijen. Met dit boek haal je de New Yorkse kerst in huis. Of je nu wegzwijmelt bij de mooie foto’s of in de keuken aan de slag gaat, jouw kerst kan niet meer stuk! Dit boek biedt de beste recepten voor cakes, cookies en ontbijtjes voor de mooiste tijd van het jaar uit de mooiste stad ter wereld.
Have a wonderful Christmas time! 

New York Kerstmis Bakboek

Het boek is onderverdeeld in de hoofdstukken cookies, cakes en breakfast. Bij elk recept staat een foto van de lekkernij, een uitgebreid stappenplan en alle ingrediënten staan vermeld per onderdeel. Je krijgt bij elk onderdeel te zien welke benodigdheden en hoeveel er van nodig is. Heel handig.

In het boek staan foto’s waarvan het water je in de mond loopt, afgewisseld met prachtige foto’s van een versierd New York. Het was leuk voor mij om die foto’s te zien, omdat ik op de meeste plaatsen ben geweest. Helaas was het niet tijdens de kerstperiode, want het ziet er nog mooier uit dan toen. Je ziet de magie van kerst bij het Rockefeller, Central Park met een wit tapijt plus prachtig versierde hotels en koffietentjes. Het zet meteen de juiste toon.

Wat ik graag wil uitproberen zijn de pinwheel cookies, black & white cookies, red velvet christmas cupcakes (wie heeft er nog niet van deze gehoord?!) en muffins met appelkruimel. Ik zal waarschijnlijk nog ongeveer 10 kilo bijkomen in de volgende zes weken (want ik ga natuurlijk niet stoppen na de feestdagen), maar ja… wat verwacht je met zo’n boek?

En als je nog op zoek bent naar een cadeau om te geven tijdens deze periode, is dit ideaal. Je kan dit geven aan iemand die graag bakt. Niet alleen de tijd voor kerstmis kunnen er kerstkoekjes gebakken worden, de periode tussen kerst en nieuw is er even ideaal voor. Zeker als er kindjes zijn die helpen om je keuken een bende te maken (hier staat er al eentje te springen). Of je kan iemand een trommel geven met zelfgemaakte koekjes of verrassen met een cake. Altijd leuk om mee te nemen of om samen het nieuwe jaar mee in te zetten (dat en champagne natuurlijk).

 

Titel: New York kerstmis bakboek
Illustraties: Lars Wettrup
Recepten: Agnes Prus
ISBN: 978-94-6314-037-9
Uitgeverij: Uitgeverij Snor, Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s