Zondagmorgen: kerstgekte!

Hoezo is Kerstmis voorbij? Een keer knipperen en alle kerstgekte is op zijn einde.  Drie feesten, super leuke cadeaus, vrienden en gezelligheid. Vanavond nog Oudjaar vieren en dan zit het feesten er op.

  • Maandag was het Kerstmis, wat we gespendeerd hebben bij mijn ouders thuis. En zoals je kon lezen in Vrolijke Kerstdagen! waren het drukke, maar gezellige dagen. Ik heb super toffe cadeaus gekregen die ik vandaag waarschijnlijk deel op mijn Instastories. De kerstversiering blijft nog een week staan en dan kan alles weer de kelder in.
  • Dinsdag vertrok Tim al vroeg met vrienden naar de Telenet UCI World Cup Cyclo-cross in Zolder. Lore en ik waren nog moe van al het gefeest en daarom hadden we een gezellige thuisblijfdag. Lekker in pyjama, terwijl Lore Pieter Konijn keek en ik mijn boek Trots & Vooroordeel uitlas.
  • Woensdag kwam een klasvriendje van Lore in de namiddag. Ik merk dat ze kinderen mist om mee te spelen tijdens de vakanties dus ik wou zoveel mogelijk playdates inlassen. Toen hij terug naar thuis was, miste ze hem al meteen 🙂
    ’s Avonds was het mamatijd. Elk jaar houden mijn vriendinnen en ik ladieskerst. We kopen allemaal een cadeau van ongeveer 10 euro en spelen er een dobbelspel mee (dit natuurlijk met de nodige lekkere drank en hapjes). Het was een zalige avond en ik heb een heel leuk cadeau gewonnen (zie foto)!
  • In plaats dat iemand bij ons kwam spelen, gingen wij donderdag spelen bij vrienden. Ik had hun mama al een tijdje niet meer gezien dus wij konden gezellig bijpraten terwijl de kinderen spelletjes speelden.
  • Zaterdag hebben we nog een laatste kerstfeest gehouden met mijn broer en zijn familie in Het Luna ijsstadion. Lore ging voor de eerste keer schaatsen . Jenner genoeg kon ik niet zelf het ijs op, maar met mijn hoogzwangere buik leek mij dit niet verstandig. Er was daar ook nog een binnenspeeltuin dus de kinderen hadden een fantastische tijd. We hebben er de laatste cadeaus uitgewisseld en lekker gegeten. Zeker de moeite waard om een keer te doen.
  • Deze week heb ik het boek Fuck the quarterlife crisis van Femke Kamps gelezen. Hier gaat zij op zoek naar de antwoorden op moeilijke vraagstukken van onze generatie. Het brengt de punten keuzestress, prestatiedruk en chronische twijfel aan bod. Ze heeft een vlotte schrijfstijl en de meest hilarische metaforen.

IMG_1727

Mijn eerste week zwangerschapsverlof zit er alweer op. Ik heb niet zo veel kunnen rusten als ik zou willen, maar ik mag zeker niet klagen. Ik heb meer van mijn vrienden gezien, gezellig met Lore gespeeld tijdens haar eerste week kerstvakantie en al wat voorbereidingen voor de baby gedaan. We hebben alle spullen uit de opslag gehaald en al flink wat dingen opgesteld zoals de luiertafel en het park. In de week die komt, hoop ik eindelijk nog eens naar Baby-Dump gaan. Ik heb nog een lijstje met de laatste 10 dingen en dan hebben we alles.

Vandaag is het Oudjaar en we vieren dit gedurende de dag met vrienden. We hebben lekkere tapas, siervuurwerk en spelletjes voor de kinderen. ’s Avonds doen Tim en ik het rustig aan. Ik zal op tijd mijn pyjama aandoen en hopelijk haal ik middernacht nog 🙂

Wat zijn jullie plannen vanavond? Opstap gaan, bij vrienden thuis of op de zetel met Netflix? Hebben jullie ook voornemens of vindt je dit niet nodig? 

Liefs,
Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s