Derde trimester essentials

Nog maximum twee weken en mijn tweede zwangerschap loopt op zijn einde. Hoewel ik absoluut niet mag klagen over vervelende kwaaltjes, zijn er toch dingen geweest die mijn derde trimester ongemakkelijk hebben gemaakt. Dit zijn mijn essentials voor de laatste loodjes.

Hylogel 

Al van de eerste maanden had ik last van droge ogen. Een heel irritant gevoel, waar ik ’s nachts zelfs van kon wakker liggen. Velen onder ons grijpen dan naar kunsttranen, wat zeker niet slecht is, maar dat scheen bij mij weinig effect te hebben, vooral ’s nachts. Daarom heb ik hylogel gebruikt. Meteen voordat ik mijn ogen sloot om te gaan slapen, deed ik hiervan een druppel in elk oog (deze zijn iets dikker en vetter dan de gewone kunsttranen) en het hielp. Het is natuurlijk steeds een tijdelijke oplossing, maar ik had er in ieder geval een beter nachtrust door.

UrsB_PS_3D_HyloGel_neu21

 

Herbal Infusion kamillethee van Lipton 

De regel schijnt te zijn: niet meer dan twee cafeïne-dranken per dag tijdens de zwangerschap. Nu had ik al een paar maanden hiervoor koffie afgezworen wegens mijn Prikkelbaar Darm Syndroom, maar thee drink ik bij de vleten. Aangezien er in thee theïne zit, dronk ik voornamelijk kamillethee. Ik drink dit sowieso elke avond, maar nu ook gewoon als warme drank overdag.

asset-600047

 

Rosa Faia bh zonder beugel 

Al vrij snel vond ik mijn eigen bh’s te strak zitten. Mijn voornaamste irritatie was de beugels. Nu wou ik geen voedingsbh kopen, maar eentje die het meeste leek op een gewone bh, maar dan zonder beugels en met een klein beetje vulling. Ik heb gekozen voor een Rosa Faia en ik ben er zeer tevreden over. Ik draag hem sinds mijn vierde maand en tot op de dag van vandaag ben ik er nog steeds tevreden over. Ik doe hem nu ’s avonds alleen wat sneller uit, maar dat zou bij eender welke bh het geval zijn 😉

fleur_bh_zonder_beugel_1

 

Zwangerschapsonderbroek Anita 

Zwangerschapsbroeken waren al een tijdje onderdeel van mijn garderobe, maar ik had nog nooit zwangerschapsonderbroeken gedragen. Voorheen droeg ik gewoon laag uitgesneden onderbroeken, maar toen ik deze aantrok… Wat een verademing. Je hele buik wordt meteen ondersteund, wat alles een stuk aangenamer maakt, zeker het slapen! Ik heb er meteen een hoop gekocht en draag ze sindsdien dagelijks.

image

Gaviscon

Nu, de laatste weken, begin ik last te krijgen van maagzuur. Het begon spontaan ’s nachts en ik had er de volgende dag continu last van. Bij Lore had ik dit ook soms en toen nam ik af en toe maagtabletten, maar die vond ik niet goed werken. Deze keer vroeg ik advies van de apotheek en gaven ze mij Gaviscon mee en dit werkt goed! Elke keer na het eten en voor ik ga slapen neem ik twee koffielepels en binnen een tiental minuten zijn de zure oprispingen verdwenen. Zalig! (Als je naar de apotheek gaat voor bepaalde kwaaltjes, vermeldt dan zeker dat je zwanger bent.)

730042

Kwaaltjes horen erbij en ik prijs mezelf gelukkig dat ik er zo weinig heb gehad (zowel in mijn eerste als tweede zwangerschap). Wat ik wel heb geleerd, is om jezelf goed te verzorgen. Met een kleuter die rondloopt, was het allemaal iets drukker dan voorheen. Ik kon minder snel rusten of even mijn benen omhoog leggen. In het begin kwam ik mezelf dan ook vaak tegen, maar op het einde liet ik gewoon alles liggen en lag ik om 20u op de zetel. Nu er een tweede kindje aankomt, moet ik gaan aanvaarden dat ik niet meer alles op hetzelfde tempo ga kunnen doen en ga moeten prioriteren. Mijn huis zal niet elke morgen helemaal opgeruimd zijn als we naar school/werk gaan, ik zal meer tijd moeten uitrekken om te vertrekken, de strijk zal niet meteen à la minuut gedaan worden,… en dat is oké. Na een paar maanden vinden we ook hier weer een routine in. Nu is het nog vol ongeduld wachten tot het tijd is voor deze spruit om geboren te worden.

BewarenBewarenBewarenBewaren

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s