Zondagmorgen: de laatste echo

De laatste weken van de zwangerschap zijn officieel begonnen en we hebben maandag onze (hopelijke) bevallingsdatum gekregen! Mijn nesteldrang heeft zijn hoogtepunt bereikt en we hebben eindelijk een speelgoedkast gevonden.

Allereerst wil ik jullie niet onthouden van deze foto. Ooh hier smelt mijn hart toch zo van! Deze kreeg ik van mijn schoonmoeder toen ze samen met Tim en Lore naar de Samson & Gert Kerstshow was geweest.

IMG_1798

  • Maandag hadden we de laatste echo (36 weken). Er werd gekeken of alles goed was met de baby en daarna werd er beslist wanneer de keizersnede zou plaatsvinden. We hebben nu een datum! Het is heel gek om te weten wanneer ons zoontje geboren gaat worden (tenzij hij natuurlijk besluit vroeger te komen, maar voor zijn eigen bestwil hoop ik van niet). We kunnen nu echt aftellen.
  • Dinsdag zijn we begonnen met het maken van de doopsuiker. We hebben er een paar dagen flink aan gewerkt, maar alles is nu bijna klaar. Op maandagmiddag ben ik nog snel langs de persoon gegaan die onze geboortekaartjes maakt en ze staan klaar om besteld te worden.
  • Ik had deze week het boek Een wonderlijke winterreis van Corina Bomann geleend van mijn schoonmoeder en hij las zo vlot, dat ik hem na 24 uren al uithad. Zalig om zo’n boeken in één keer uit te lezen. Daarna ben ik meteen begonnen in De boeken van Sara Lindqvist van Katarina Bivald. Hoera voor zwangerschapsverlof!
  • Op vrijdag zijn Tim en ik op date geweest naar Hasselt. Hier hebben we de Maisons du Monde winkel bezocht waar een vriendin van mij werkt. Mannen, wat een toffe winkel. Ik wou zooo veel mee naar huis nemen, maar ik heb mij kunnen inhouden buiten dit eenhoornstokpaard voor Lore. Daarnaast ligt de Ikea en aangezien we nog op zoek waren naar een speelgoedkast, zijn we daar ‘even’ een kijkje gaan nemen. Waarom is het dat je nooit minder dan een uur spendeert in deze winkel?  Op het einde voelde ik mijn rug niet meer en mijn voeten waren twee keer zo dik (leuk hè, zo’n zwangerschapskwaaltjes 😉 ), maar we zijn geslaagd en hebben er eentje mee naar huis genomen. Tim heeft ’s avonds nog een paar uren gespendeerd met deze in elkaar te zetten (wat op zich al een applausje waard is) en Lore was heel blij toen ze die morgen daarop wakker werd.

IMG_1828

Nu we de geboortedatum weten, kan ik nog doelgerichter te werk gaan. Ik heb (zo ver als mogelijk) zijn babyboek bijgewerkt, doopsuiker gemaakt, alle formulieren in orde gemaakt, kan ik stilaan mijn koffer beginnen inpakken, opvang regelen voor Lore  en kiezen welk boek ik wil meenemen voor te lezen in het ziekenhuis 🙂 We houden de datum nog zo goed mogelijk geheim omdat ik anders bang ben nog zenuwachtiger te worden als de dag nadert. De kleine kwaaltjes beginnen nu steeds meer te komen (rugpijn, zware buik, opgezwollen handen en voeten), maar dat neem ik er graag bij. Op tijd en stond voeten omhoog met een goed boek en ik kan er weer tegenaan.

IMG_1825

Ik hoop in de komende weken nog een paar blogposts online te zetten, maar opeens lijken de dagen weer zo gevuld met allerlei klusjes die ik nog wil doen, dat het wat op de achtergrond schuift. Plus heb ik die hernieuwde motivatie voor mijn boek, wat natuurlijk ook de nodig tijd in beslag neemt.

Vandaag (zondag) hebben we onze zwangerschapsfotoshoot. Tim en ik vinden het altijd zeer ongemakkelijk om voor een camera te staan dus ik hoop dat er mooie foto’s uitkomen. Anders moet ze maar foto’s trekken van Lore en mijn babybuik. Dan zitten we altijd goed 😀

Wanneer denken jullie dat ik ga bevallen? Wil er iemand een gokje wagen? Ik ben heel benieuwd om te horen wat jullie denken. 

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s