Zondagmorgen: Onze eerste weken samen

Na 3 weken radiostilte ben ik er weer. Het grote verschil is dat ik nu de mama ben van twee kindjes in plaats van één. Het zijn een paar prachtige weken geweest waar we hebben geprobeerd een ritme te creëren voor ons gezin.

Op 24 januari 2018 om 8u38 is onze zoon, Wout, geboren. Het was een geplande keizersnede dus wij zaten al vol spanning af te tellen tot de dag dat we hem mochten ontmoeten. Ik ben op woensdag bevallen en zaterdagmiddag was ik terug thuis. Iets korter dan de aangeraden periode, maar aangezien dit mijn tweede keizersnede was en ik goed herstelde, was er geen probleem. Hoe mijn bevalling is verlopen, ga ik in een andere blogpost vertellen, maar voor nu wou ik even laten weten hoe onze eerste weken samen zijn geweest.

IMG_1951

Wout is nu 2,5 weken oud en hij doet het super. In het begin was zijn dag- en nachtritme wat omgedraaid, maar daar begint nu wat meer ritme in te komen. De gebroken nachten vallen nog redelijk mee (we moeten er ongeveer 1 keer uit tussen 24u en 6u30), maar dat is gemakkelijk voor mij om te zeggen, want Tim doet de nachtshift nog tot hij terug gaat werken (wat morgen is!). Wout had in het begin wat last van verborgen reflux, maar nu we nieuwe voeding hebben, is het probleem een stuk geminderd. Hij slaapt nog wel het liefste rechtop op mijn borst, maar volgens Tim is dit meer een symptoom van een mama-kindje te zijn 😉

IMG_1989

We hebben best veel bezoek gekregen van vrienden en familie die wilden kennis maken met Wout en wilden horen hoe Lore haar nieuwe broertje vond (waarvoor we in onze handjes mogen klappen, want ze doet het fantastisch). In haar klas hadden ze heel leuke knutselwerkjes (tutterballon, slinger, geboortekaart) gemaakt die ze fier naar het ziekenhuis bracht. We hebben lekker kunnen bijpraten met iedereen, hebben de leukste cadeautjes voor Wout gekregen en de tijd vloog om. Voor ik er erg in had, waren de zwaarste dagen al weer voorbij.

IMG_1994

Natuurlijk is er ook een hoop dat komt kijken wanneer je bevallen bent. De vroedvrouw komt regelmatig langs om te controleren hoe het met jou en je kindje gaat. Gelukkig hebben we dezelfde vroedvrouw kunnen krijgen als bij Lore, dus dat maakt het een stuk fijner. Daarnaast zijn er de afspraken met Kind & Gezin. Het kennismakingsgesprek en dan het inplannen van de gehoortest en de eerste twee afspraken bij de dokter. En dan is er nog het papierwerk: geboorteaktes opsturen, premies aanvragen, attesten aanvragen, ziekteverzekering,… Dit moet natuurlijk niet allemaal de eerste week, maar je kent mij: ik heb dit het liefste achter de rug. Wat soms een uitdaging is met een huilende baby op de achtergrond 😉

IMG_1995

In het begin waren we redelijk zenuwachtig om weer ouders te worden. Het was alweer een hele tijd geleden dat we een pasgeborenen in onze handen hadden gehad. Hoe ging dat nu ook al weer met die pampers? Wat was het ratio water-melkpoeder? Wanneer kwam de navel los? Hoeveel voedingen per dag? Hoewel we beide ons best deden om de ander hier niets van te laten merken, waren we toch redelijk bang. Uiteindelijk was dit voor niets nodig, want het ging vanzelf. De eerste keren waren terug wennen, maar we zitten weer helemaal in de routine. Het lijkt alsof we nooit anders hebben gedaan.

De komende weken ga ik proberen een artikel te maken over mijn bevallingsverhaal, de fotoshoot die we met Wout hebben gedaan en eentje waar ik laat zien wat ik allemaal meenam naar het ziekenhuis.

Ik wens iedereen een fijne zondag en nieuwe week tegemoet. En voor diegenen die gaan carnavallen… Alaaf!

Liefs,

Stephanie

 

1 Comment

 1. Hallo Stephanie !
  Voor niets heb ik me ongerust gemaakt nu ik weet dat je ‘bewust’ een korte ‘radiostilte’ ingepland hebt!
  Leuk om jouw belevenissen weer te lezen en die prachtige foto’s te zien van jullie liefste bezit!
  Geniet nog van jouw zwangerschapsverlof en graag kater ‘tot ziens’ in Eersel mét een ‘zwetsbûkske’ (dat is Irsels) van Wout! (Op jouw smartphone mag ook!)
  Wij gaan niet meer carnavallen. Als het in Eersel blijft regenen gaan we niet eens naar de optocht kijken.

  Groetjes, Diny

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s