Zondagmorgen: reflux en Lapland

Een nieuwe toevoeging op onze bucketlist, medicatie en kleuren op school. Wout is officieel een maand oud en daar horen de nodige toeters en bellen bij. Of in ons geval: reflux.

  • Zondag was ik toch nog even langs de dokter geweest met Wout. Zijn hoest werd erger en hij gaf daardoor steeds meer melk terug. Gelukkig waren zijn longen zuiver. Hij heeft Gaviscon gegeven tegen de reflux (hij moest hier nog meer door hoesten) en sindsdien is het een heel stuk beter. Zelfs zijn hoest is zo goed als verdwenen. Gelukkig had hij er geen ongemakken van.
  • Daarbuiten om was het een iets lastigere week. Hij is nu bijna 5 weken en ik denk dat het eerste sprongetje zich aandient. Hij vocht overdag en ’s avonds tegen de slaap, was zeer aanhankelijk en zijn park/wieg waren uit den boze. Deze week heb ik dus bijna nihil gedaan gekregen, maar wel veel kunnen knuffelen 🙂
  • Mijn zwangerschapshersenen zijn nog steeds aanwezig hoor.. Ik kreeg vorig weekend een e-mail dat ze rond kleuren gingen werken op school. Elke dag mochten ze een kledingstuk dragen met de kleur van de dag. Lore had maar een paar van deze kleuren in haar kast, dus ben ik nog snel naar JBC gegaan voor wat leuke truien (any excuse to shop). Nu bleek dat ik mij van week had vergist. Lore heeft de hele week wel de juiste kleur aangehad, maar nu moeten we het komende week nog een keer doen 😀
  • Hier beginnen we al met aftellen naar Pasen. Lore kan niet wacht om eieren te versieren en paaseitjes te gaan rapen (ook voor haar kleine broertje). Via Facebook zag ik leuke gepersonaliseerde tasjes. Ik heb ze laten maken via Zie & Zo en de kids waren er heel blij mee. Binnen een week of drie kunnen we de paastak al weer gaan zetten. Kleine tip: vroeger ging ik altijd mijn paastakken kopen tot iemand mij vertelde dat ik deze gewoon in de tuin moest planten na dat ze gebruikt waren. Nu heb ik drie verschillende (en grote) paastakken die daar groeien.
  • Een vriendin van mij is net terug uit Lapland en zo te horen heeft ze daar een fantastische tijd gehad. Huskytocht, noorderlicht, centimeters sneeuw, slapen in een Iglo,…Haar verhalen werkten zo aanstekelijk dat ik het op ons reislijstje heb gezet (natuurlijk wachten we nog even tot de kinderen groter zijn), maar ik heb er nu al zin in!
carolyn-v-563060-unsplash
Bron: Carolyn V

En iedereen klaar voor de koude? ze voorspellen iets van -8 graden komende nachten. Brr. Hoewel ik van de winter hou, had ik toch een beetje gehoopt dat de lente in zicht kwam en niet dat ik nog nieuwe handschoenen en een muts voor Lore moest kopen. Och ja, zolang het zonnetje schijnt ga ik niet klagen. Af en toe een frisse wandeling is gezond.

Liefs,
Stephanie 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s