Ik kom je halen! van Marijke Vos

Één van de eerste boeken die ik las na mijn bevalling en exact wat ik nodig had: Ik kom je halen! van Marijke Vos. Een zalige toevoeging aan mijn chicklit-verzameling.

Lotte en Sophie zijn al beste vriendinnen zolang ze zich kunnen herinneren. Als Sophie voor haar werk naar New York moet, vindt Lotte dit dan ook gewoon leuk voor haar. Echt. Vooruit, ze is ook een tikkeltje jaloers. Als de berichtjes van Sophie langzaam van toon veranderen en uiteindelijk uitblijven weet Lotte dan ook zeker dat er iets mis is. Ze hoeft geen seconde na te denken, pakt haar spullen en vliegt de wereld over om haar beste vriendin te gaan zoeken.
Een doldwaze spannende roodtrip dwars door Amerika, vol gekke en inspirerende personages gebaseerd op ware vriendschap. 

DSC_2301

Na mijn bevalling was ik nog niet toe aan een ‘zwaar’ boek. Met zwaar bedoel ik emotioneel geladen of iets waar ik echt mijn hersenen voor moest gebruiken (denk: Dan Brown). De momenten dat ik mijn kleine hummeltje niet aan het voeden of knuffelen was, las ik hierin. En zelfs met een pasgeborenen had ik het boek in twee dagen uit. Ik kom je halen! was het perfecte boek.
Het leest heel vlot en heeft meermaals een glimlach op mijn gezicht getoverd. Lotte haar weg naar het vinden van haar vriendin lijkt meer op een lijdensweg dan iets anders. Juist wanneer je denkt dat er niet nog meer fout kan gaan, gebeurd er weer iets. Het feit dat hier een kind, een cowboy, een indiaan én Elvis-imitator bij betrokken zijn, moet toch genoeg zijn om dit boek te willen lezen. De ene situatie is hilarischer dan de andere. En hoewel ze de weg naar haar vriendin ontdekt, ontdekt ze ook zichzelf.
Dit boek is voor iedereen die nood heeft aan een boek dat heerlijk wegleest. Dit kan zijn op een regenachtige dag met een kop thee of wanneer je de zonnestralen opneemt met een glas wijn.

 

Titel: Ik kom je halen!
Auteur: Marijke Vos
Uitgeverij: Scelta Publishing
Pagina’s: 182
ISBN: 978-94-91884-71-9

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s