Vanaf nu wordt alles beter van Maartje Willems

De hashtags #keuzestress, #dertigersdrama en #millenials. Ze verschijnen steeds vaker op social media en het heeft dan ook niet lang geduurd vooraleer de eerste zelfhulpboeken ontstonden. Vanaf nu wordt alles beter van Maartje Willems is nu net zo’n boek dat een tikkeltje anders is.

Waarom verstop je eten voor jezelf? Waarom zit iedereen om de drie maanden in een vorm van persoonlijke crisis? Waarmee vul ik in godsnaam mijn Instagram-account? Hoe ga ik om met sociale verplichtingen? En moet ik een auto kopen of blijf ik sukkelen met de NS?
We wonen in een eerstewereldland, we staan steevast bovenaan in de lijst van gelukkigste volken ter wereld, maar toch zijn er nog allerlei grote en kleine vraagstukken waar we regelmatig tegenaan lopen. Maartje Willems beschrijft de vele momenten in haar leven waarop ze even met de handen in het haar zit. De vraagstukken die ze in haar boek beschrijft leiden tot tal van hilarische ontdekkingen, praktische oplossingen en weggeredeneerde problemen (die je eigenlijk met goed fatsoen geen problemen zou kunnen noemen, hooguit hinderlijke hobbels op een op zich goed aangelegd wegdek). 

DSC_2305

Ah toe, nog een drankje, omgaan met holbewoners, netwerken als bescheiden mensch, hoe kom ik van mijn uitstelgedrag af? Dit is maar een kleine greep uit de inhoudsopgave van dit boek. Niet elk hoofdstuk was bij mij van toepassing (gelukkig!), maar telkens als ik een hoofdstuk had gelezen, bleef ik er toch even bij stilstaan. Sommige stukken zette mij zelfs écht aan het denken. Naarmate ik verder las, was ik overtuigd dat de hersenen van de schrijfster, identiek hetzelfde werken als de mijne. Yes, nog iemand die zoveel gebruik maakt van sarcasme in haar leven.

Het boek leest als een trein. Zelfs als ‘nieuwe’ mama van kind nummer twee, had ik het boek in no time uit. Door de vlotte schijfstijl en humoristische teksten keek ik er telkens weer naar uit om verder te lezen. Ik heb echt genoten van het sarcasme en de leuke illustraties. Het is absoluut een aanrader voor de dertigers van deze tijd.

 

Titel: Vanaf nu wordt alles beter
Auteur: Maartje Willems
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Prijs: €17,99
Pagina’s: 253
ISBN: 978-90-225-8400-2

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s